Tröttis

Efter en fantastiskt lyckad kväll i Halloweenanda är jag idag en smula trött och sliten. Öppen bar har aldrig någonsin varit nyttigt för vare sig levern eller huvudet... Men SÅ roligt vi har haft det :-) Det kan låta en smula sjukt, men vi laddar om för en repris den 29 oktober 2011. Innan blir det så klart en och annan fest, kanske kunde man tänka sig i februari ;-)

Annars har dagen gått i städandets tecken. Det är ju en smula rörigt hemma efter en sista vecka med MASSA stress över Halloweenpartyt. Jag försöker att ta det med ro och plockar sakta men säkert upp alla grejer. Det är liksom ett steg i taget, och förhoppningarna attt huvudet okar med en eller två timmar till. Jag måste sova, imorgon åker jag på simlärarutbildning och man gör nog inget superintryck på sina kurskamrater om man somnar innan lunchen varit.

Nu ska jag packa lite grejer som man kan tänkas behöva. Jag har inte en aning om vad som ska hända, men jag gissar att badkläder är att rekomendera. Handduk, varma kläder, schampo/balsam/tvål/borste, papper och penna... Vi får se om jag hittar något mer som kan vara "nödvändigt". Nu är det dax för lite kvällsmys med familjen, om mannen och jag håller oss vakna sittande i soffan med barnprogram på tv:n...

Catwoman

Lösögonfransar, massa smink, kattögonlinser, tajta kläder, lite sprit, massa roliga vänner, god mat - vilken stämning! Jag har varit en Catwoman och fått så fina komentarer om min vikt, mina kläder och den fina sminkningen. Sånt lyfter själ och hjärta! Nu laddar vi om för 5/2 2011.

Nu är jag hemma efter ett super roligt Halloweenparty.
Responsen har varit fantastisk och vi är verkligen glada och förvånade över alla positiva komentarer under kvällen.
Jag kommer somna med ett leende på läpparna och med många fina minnen från denna fantastiska kväll.
Du som var där - tusen tack för att du gjorde kvällen så underbar!
Nu ska jag sova så morgondagens städning går undan och vi kan hem och vila oss lite innan våra underbara kids kommer hem <3

Sov gott!


C. é på G!

Idag har det fixas och stökats, åh äntligen ser man ljuset i den långa tunneln!
Vilken askalasfest det kommer bli med alla roliga människor.
Jag har gjort ett litet statsbesök medan mannen for för innebandymatch.
Det återstår att få bukt på håret... Hur man nu ska göra med det...?
Jag ska i alla fall börja med att plocka fram lite kläder som ska dras på för evenemangets skull.

Några bilder bjuds det inte åp än för jag kan inte med den där mobilupdaten... Men snygg kommer jag bli ;-)


bilder...

Jag ska i veckan lära mig hur man på ett smidigt och enkelt sätt får in bilder i bloggen från min telefon. Jag skippar liksom att ta bilder nu för tiden enftersom jag inte vet hur man gör, men enligt min kloka och snälla make är det superenkelt efterosmmana naväder samma sladd som när man laddar lilla pärlan.

Nu ska jag försöka få lite behövlig sömn efter en dags slitande med pyntande, bärande, plastande och allt annat som ska göras innan ett Halloweenparty. Det som det mest fantastiska av allt är att det NU under de senaste dagarna har kommit fram att bekanta på alla dess håll tycker att det är en underbart rolig idée att hålla en sån här fest och att det HOPPAS att det ska bli en traditions som vi kommer fortsätta med. Men SJÄLVKLART vill vi att det ska bli en tradition!

Imorgon ålar jag i dem tajta så brallerna och LILLA toppen, sminkar mig lite mer än i vanliga fall och hoppas på att kvällen ska bli precis så där lyckad som den bara kan bli. Kanske kan det dyka upp en och annan bild från partajet på denna sidan. Vi får se vad vi kan åstakomma :-)

Nu är det natt för mig. Den som vill läsa om träning och viktminskning har nig tyvärr denna vecka kommit helt fel.. Jag ska bättra mig, öka på dosen av hälsoförbättrande åtgärder redan på söndag då långpromenad bland höstlöven väntar. Veckans lilla (betoning på lilla) viktminskning gav mig i alla fall en helt ny andrasiffra, vilket glödjer mig. Det är nu endast 4,7 kg kvar till målgång och veckan som kommer ska vi kapa i alla fall 0,7 av dem. Siming, löpning, lite Body Step och en j-la massa själbehärskning!

Ta hand om Er! Njut av Halloween, glöm inte vrida tillbaka klockan imorogn kväll innan ni går och lägger Er!

KRAMAR

Positivitetstänkande

Jag ska börja vara lite mer positiv och framåt. Jag känner det blir lite mycket gnällmorsa över mig, åh ni måtte ju tro jag lever i någon form av misär. Nä, så är det faktiskt inte, däremot är jag duktig på att ta på mig lite för mycket vilket nog skapar lite gnällmorsa över mig.
Positivt och positivitet!
Kesella och keso!
Lax och kyckling!
Det blir minus på vågen och plus ¨på "glad-skalan".
Jodå, ett litet litet minus var det idag på vågen. SÅÅ glad blir jag!
Nya byxor köpte jag igår och kommentarerna har varit idelt positiva. Det gör mig helt varm!
Klippning av håret blev fin fint. Lite färg i så kommer det bli skitsnyggt! (Kvällen/nattens projekt)
Utöver detta längtar jag efter den fina röda klänningen som jag beställt och efter att få sätta upp håret i en läcker uppsättning. Underbart ska det bli att få vara lite smashing!
Jag har hunnit med att klippa mig, hämta en massa saker, ränna på stan en runda, äta en lite "nyttig" pizza och köra vwo. Nu ska det som skrivet innan, färgas håret och duschas. Mailas en lite grej till min kära vän Pierre och efter det ska vi strukturera upp morgondagens alla göromål.
Hoppas ni haft en underbar torsdag!
Kramar mina vänner :-)


Glömde berätta!

Jag har beställt mig en underbart röd fluffkläning inför ett kommande JÄTTE partaj!
Den är hur vacker som helst åh kommer hem innan 1 advent så då ska jag ge er en lite smygtitt på den :-)
Vad ska Ni göra 5/2 2011?
Jag ska använda min fina kläning och partaja loss rejält!

Laddad

Den stora ATT-GÖRA listan är laddad till tänderna. Idag gäller det att hålla tungan rätt i munnen så allt blir som det var tänkt... Om det nu någonsin blivit det. Jag får önska att gudarna är med oss idag. Snälla barn, glad mamma och tålmodig pappa.

Imorgon dukar vi, pyntar, gräver i pumpor, syr, packar väskor och försöker se lite lagom oberörda. Det ska bli fantastiskt kul med alla maskeradmänniskor. Man kan undra vilka som kommer? Jag ska rota fram mina svarta handskar, tvätta brallorna, putsa stövlarna, färga håret åh leta efter piska...

Jag ska se om jag kan ladda om för lite vwo ikväll. Tiden är knapp så då gör vi vårt bästa för att få in lite träning i livet. Nästa vecka vänner är det utbildning, sen ska jag landa i mitt till synes lugna liv :-)

städmani mitt i stressen

Här hemma på FVG22 får frugan i huset ett anfall av städmani. Detta sker endast i stress, alltså i dessa dagar. Ikväll har jag samlat ihop två BERG av tvätt som behöver sorterad och vikas in. Jag har tömt en SOPSÄCK med skräp lite överallt i huset. Jag tvättar för glatta livet, röjer upp jackor, vantar, mössor, cykelhjälmar... I badrummet luktar det rengöringsmedel, i köket ligger snabeldraken redo för tjänstgöring. Jag behöver ordning och reda för att kunna jobba effektivt med "pappersgrejer".

Lilla prinsen sitter framför tv:n och myser med lite dricka. Han lyckade somna idag på vägen hem och gick inte att väcka. Med andra ord får man ha honom vaken en stund på kvällen. Mysigt med lite sällskap, trotts att jag röjer runt. Han bär lite leksaker och tittar med förvåning på mina tilltag i deras lekrum. Han såg med förvåning på sin mor när hon baxade ut fotöljen från tv-rummet. Hmm... Stress var det! Men prinsen mår fin fint efter operationen. Lilla prinsessan har feber efter 1-års vaccinationen, men sover trotts oväsen på grund av städtilltagen som vi/jag pysslar med.

Imorgon får det bli dammning, dammsugning av barnens rum samt att torka golven och skura badrumsgolvet. Känns helt okej! Skönt med lite fint inför partajandet i helgen, då kan man med gott samvete ligga i sängen en extra stund på söndagen.

Städfrening gör gott i dem flesta fall. Jag har en tendens att överdriva, jag hoppas att vara klar med mitt tilltag innan Grey's startar. Då kan jag se på tv, jobba med partyt i pauserna... Nu kallar tvätten på min uppmärksamhet, så jag återgår till den goda, städande hustrun (jag bör ju göra mig förtjänt av dem fina kläderna jag köpte mig idag).

liten fundering

Jag har en fundering...
När man tränar och stressar sin kropp på gränsen, hur länge orkar kroppen då att hålla på?
Svaret är säkert individuellt, men borde handla om återhämtningstid tänker jag. Med tillräcklig vila och mat bör kroppen kunna köra hårt igen och igen och igen.
Hur kommer det sig då att det går åt pipsvängen mångt om mycket?
Jag kanske helt enkelt behöver vila min kropp mer, men träna mer effektivt de pass jag tränar...
Frågan är då hur man skulle kunna undvika dipar...
Personligen är det alltid så att jag kör runt 5 veckor hårt, sen vill varken kroppen eller psyket mer. TRIST!
Jag "vilar" lika länge, sen är vi igång igen. Så snurrar det på. Succesivt blir de verkliga tränings
veckorna tuffare och en aktiva viloperioden lite mer aktiv. De går sakta.
Vilken funktion är det i kroppen som säger nej?
Varför säger den nej?
Är den utarmad?
Missar jag något med maten?
Tränar jag fel?
Beror det på psyket?
Är min mentala spärr så låg?
Jag ska sova på saken, just nu kan jag inte annat än låta saker bero och lyssna på en "vuvvig"kropp som ber om sömn, mat och fötterna i högläge.

Rosa All Over

Nu är dagens fantastiska träning gjord.
Ett underhållande, presentfyllt och svettigt Body Step-pass i ROSA.
34 stycken entusiaster brudar svettades tillsammans genom 13 underbara låtar.
Rosaklädda med massor av humor tog vi oss tillsammans an den där Reebok-brädan med hull och hår.
Nu sitter jag framför tv, fortfarande svettig, men trött och glad.
Jag har fått i mig lite KVARG och vatten.
Nu är det duscha, dricka lite vatten till och sen SÄNGEN!
Tack godingar för en bra dag :-)
Sonen mår prima, somande fridfullt i sin sjukhussäng och jag längtar efter honom.

väntans tider

Det är i väntans tider jag och lilla skruttan går här hemma för att få veta hur operationen på prinsepojken ska gå. Klockan 10 är det sista budet om att det ska göra operationen. Vi hoppas så på detta för humöret är tydligen inte alls något vidare. Inga klistermärken i världen kunde tydligen få vårt stjärna på humör. Jag förstår honom, ingen frukost, iväg till sjukhuset denna superkalla morgon när man egentligenv ill leka med lillasyster och mamma. Nä, att han är sur det får man förstå.

I väntans tidner är det lätt att bara ligga i sängen och slappa. Jag har provat detta, men blir ju på tok för rastlös. Dessutom återkommer mina egna krämpor endast då jag ligger ner. Det blir städning! Tvättstugan är nu uppröjd, lite klistermärken på fina fötter ditsatta och tvätten är så när som undanplockad. Jag ska göra ett ryck i badrummet och på toan. Bädda våra sängr och torka av bordet och bänkskivorna i köket. Sen får jag nog väcka lilla prinsessan och se om hon vill ha lite mellis innan vi åker iväg på en mindre shoppingturne.

Så jag väntar, åh väntar! Vi får väl se hur det kommer gå...


hur gör vi nu?

Hur gör man när magen ser ut som om man är gravid igen och allt man ser är dessa j-la smaskigheter överallt? Det känns som om helvetet har ramlat över mig, jag är bara sugen på massa gotter hela tiden åh det finns inget hemma. Det finns ingen anledning att stoppa en massa grejer i munnen som senare omvandlas till fett vilket placerar sig på magen.

Så vad gör man nu? Hur kommer man över denna eviga saknad och funderadet över/på choklad, kakor, bullar, kex. Jag stålsätter mig, jag tränar, jag dricker mängder av vatten och denna veckan ska vi i alla fall inte upp.

På något sätt var det super enkelt dem 5-6 första veckorna. Sen en lite släng av stress, sjukdom och annat så sitter man här med en saknad av sin tidiga positiva inställning till att ta sig neråt med vikten och bli en mer fit-mama.

Alltså behövs det en plan. En plan som går att verkställa. Jag är väl medveten om att det ofta förekommer undanflykter i alla dess former på den här bloggen. Dock, denna veckan är det fullt ös tack vara kommande HalloweenParty. Nästa vecka är det höstlov och i begynelserna hade jag som tanke att vara helt ledig från jobbet för att ta det lite lugnt. Nu ska jag vidarutbilda mig och blir SIMLÄRARE på riktigt. Super, super kul. En smula nervöst är det dock eftersom jag fortfarande har ont i mina öron. Hoppas det ska gå över.

Idag har jag instruerat ett BAS-pass på jobbet. Det gick över förväntan, till och med roligt tyckte jag. jag har ju haft så himla svårt för att få ihop den sista delen, men det var över förväntan. Jag som inget hinner öva, då blir man jätteglad när passet går så bra och kunderna är så himla glada, leende och positiva.

En lite fattig frukost, lax och pasta till lunch, kassler med champinjoner till middag, vatten över hela dagen och en varm kopp thé med mjölk som kvällsfika. Nog borde deta vara okej för att tränat så lite och shoppat så mycket ;-) Imorgn är det dax för ROSA BODY STEP. Jag laddar med lite gamla låtar som är tjejiga, det kommer bli toppen!


tuff tisdag väntar prinsen

Imorgon är det dax för operation för lille prinsen. Halsmandlarna ska halveras och polypen (körteln bakom näsan) ska skrapas (det tror jag det är iaf.). En ganska enkel operation då man pratar med läkarna och bekanta vars barn som har opereras.

Jag är inte orolig för operationen i sig, jag är en smula nervös för sövningen. Eller kanske är der uppvaket... Sist lille plutten blev sövd fick dem ge honom lite morfin på uppvaket för han var så arg och ledsen. Imorgon hade Noomi-No och jag tänkt köpa en liten present till Viggo. tydligen ska det finnas något litet sjukhus-kit på IKEA i tyg, det vore perfekt till honom. Då kan han leka doktor med Noomi utan attd et är farligt, samt att det är bra anknytning till vad som händer. Vi har ju snackat mängder om doktorn och att han kommer ha lite ont i halsen och ska få äta glas på sjukhuset. idag bemöter inte mina idéer med goda toner från honom. Kanske är det skillnad när roliga papp är hemma...

Jag hoppas allt kommer gå fint, att lilla plutten fixar det och att vi sen ska få hem en pigg liten kille som inte snarkar och är snorig jämt.

första dagen

Idag är det första dagen som mannen jobbar efter sin semester och sin pappaledighet. Kidsen och jag är hemma och håller stållningarna med då jag har VAB på sonen. Imorgon ska han opereras så vill vill inte ha mer snor och elände med oss hem från dagis. Vi vilar ut oss med tv, lite gott att äta och en runda på stan efter diverse grejer till Halloweenpartyt. Det känns märkligt att vi nästa vecka är i gång med vårt RIKTIGA liv. Vi ska vara två arbetande föräldrar med två små barn som går på dagis. Vi ska efter lite mer än 1 år ha två STORA löner och mindre tid än någonsin tillsammans. Jag undrar hur det ska gå, hur vi ska hinna...

Jag misstänker att det kommer handla om hur väl man planerar sina dagar. Jag är bra på sånt, i dem flesta fall blir det toppen, i andra får man slita lite mer och jag missar en del grejer. Well, min kära kalender är det som får bli livlinan.

Nu ska jag ta tag i dagens göromål så vi kommer någon stans. Det blir planera middag, leta fram telefonnummer till sjukhuset, mäta ramar och ringa fotografen, försöka öva på lite Body Step, handla kläder till Halloweenpartyt, äpplen och andra presenter till det ROSA BS-passet imorgon. Jepp, dagen fylld av utmaningar!


TOKIG

Jag blir tokig på att vi avsaknar choklad i vårt fina hus. Det mest är verkligen prefekt denna tysta, lugna och verkligt härliga barnfria kväll förutom att det hade varit toppen med en fin, mörk chokladruta som smälter i munnen.
För att slippa plågan ska jag nu borsta mina gaddar och gå mot sängen. Imorgon väntar en ny jobbardag, med provträningar, städandet med mera. Jag tar väl gröt som mat-alternativ, dagen bjöd på grillad kycklin, lite potatissallad och en hel del sallad. Vatten så klart och efterätten - THÈ med mjölk. En riktigt lördagskväll med finmat... Nåja, det kommer fler gånger när orken förhoppningsvis finns.

inget, absolut inget...

Jag har det lite torftigt på godisplaneten.
Jag känner mig en smula ensam i soffan med en gråtig tjejfilm.
Jag har ont i mina ben efter 9 timmars arbete.
Jag lider av inre stress då veckan har en hel del utmaningar att bjuda på.
Jag tar det lugnt med en kopp thé och inser att det blir inte bättre än så här ikväll.

KRAM

backfire

Det är en smula bakslag i min viktminskning. Plus 0,5kg och det gör mig en smula missmodig. Magen står som en ballong och det värker frenetiskt i den samma. Kan inte begripa vad det är för något som håller mig som gisslan i flera dagar. Stress? Jo, det kan kanske vara så. Mina fötter är dessutom som sm Hobbit-fötter, runda och svullna med massa vatten.

I morse kunde jag utan problem ta på mig mina stövlar och gå i dem, ikväll är det så tajt att jag knappt fick upp dragkedjan. Vätskefylld ballong kallas det. Blä!

Annars har jag försökt vila, sova och hitta fokus. Jag måste säga att motivationen tryter ordentligt. Dem där 6 första veckorna var så himla roliga, peppande och på alla sätt och viss bra. De tre efterföljande har varit mer eller mindre katastrof. Skräpmat, fika, bullar, mackor på kvällen och allt för lite träning. KATASTROF står det att läsa efter detta. Imorgon ska jag moppa gymet golv, fixa roddarna, torka av maskiner med desiyt och springa 30 minuter. Sen är det öset hela dagen, provträningar, städ och kassajobbande. Klockan 18 är det slut för dagen och jag ska hem och kura i soffan med en räksallad tänkte jag. En kopp thé och tidigt i säng. Eventuellt unnar jag mig lite solning innan lördagskvällen slår emot mig. Barnen befinner sig på Öland hos farmor och farfar imorgn kväll och mannen på resande fot med innebandyn. Ensam mamma :-)

Nu ska jag lägga huvudet på kudden för att försöka arbeta upp motivationen inför kommande arbetsvecka/VAB-vecka. Lilla prinsen opereras på tisdag... Hmm, vi tar det då.

Sov gott vänner!

slut i rutan

Idag är inte dagen för någon relevant uppdatering, så jag tänker mig en liten paus. Imorgon återkommer jag med friska vindar!

dagen gjort-lista med Bomber och allt!

Jag är ibland ruskigt effektiv. Kanske borde man dela upp sina att-göra-listor på flera dagar, men jag väljer att ta det på min lediga dag och göra allt som jag sparat på denna dag.

Jag har gjort ett festprogram, planerat aktiviteter, rustat en drinklista, försökt kontakta en trubadur, bokat underhållning, handlat plast, ringt om mer plast, lurat på en shoppinglista, hunnit kolla över kvällens BodyPump-pass. Jag har städat i hallen, köket, barnens rum... Åh så har jag nog säkert gjort något mer.

På min lista toppar dock att vi hamnade mitt i Kalmar City då man stängde av gatorna för att det var ett BOMBHOT mot något av någon. Lite skrämmande att det händer i lilla hålan Kalmar. Man kan knappt fatta det, vi har ju liksom bara under uppbyggnad kycklingarena, ett nyöppnat MAX och en råttfylld simhall, så varflr i jösse namn väljer man att bombhota något i Kalmar? Inte ens löning har varit så det kan knappast varit för pengarna. Jag är fundersam, nyfiken och förväntansful på nästa nyhetssändning.

Vad jag INTE gjort idag är sköt maten eller drickandet. Jag är en slarver och jag får åter igen hoppas och be för att träningen som jag lyckats genomföra räcker för att inte gå upp i vikt. Jag skulle behöva att stanna på +-0, dock har jag svårt att tro det ska räcka denna veckan... Well, jag jobbar imorgon kväll så då får vi se hur det ska gå. En hel helg på jobbet kommer också göra sitt till, bara gröt och massor av gående. Kanske hiner jag till och med träna på morgonen innan det drar igårn. 30 minuter löpning låter inte så illa va?

Nu ska vi försöka få barnen att äta, invänta farfar som ska försöka laga dörrhantaget, att pappan drar på träning, mormor och morfar som ska passa barnen när jag kör BP-pass. Sen ska jag krama kudden och hoppas på en lugn natt med feberfria barn som sover stilla i sina sängar.

HÖRS!

klockan är 12...

...åh jag har inte stigit upp ur sängen. Jag är en slarvMaja med maten och jag är grinig, trött och lite smått förbannad.

Ont i huvudet är förnamnet. Trött i kroppen efternamnet. Mellannamn behövs knappas, men gnällig är det!

Hur som, jag har nu "jobbat" med vårt Halloweenparty i cirka 2 timmar. Jag är en smula irriterad över detta. Jag ska tydligen trolla med knäna - SVÅRT konsstycke då jag hittills inte haft en enda antydlning på att jag är riktig trollhäxa - har du sett dem? SNälla tala om för mig hur man gör för jag behöver typ 100 timmar med ledig tid för att hinna med allt.

Är det roligt att planera ett party? Svaret är JA, men jag är lite frustrerad över att min tid verkar vara den det hänger på. Jag har ett jobb som ger mig ochmin familj mat på bordet, alltså har jag itn tid för en massa tramsande. Här ska det gå fort och effektivt! Jag är effektiv! Sånghäfte klart så när som en bild, drinklista på g, underhållaning under arbete!!! Kläderna ska fixas, men det är på g det med. Plast - ok, tunnr ok, pumpor nästan ok... Har jag glömt något? Japp, förmodligen!

Nu ska jag dusch, handla, hämta son, öva BP, vila, träna och SOVA! Imorgon jobbar jag kväll på gymmet. jag och gröten sitter ihop. Nästa vecka är det denna dam som tar tag i sitt liv och slutar upp med upp med fuskfika och låtsasmat!

Kram på er

glömmer det viktiga

Jag är lite smått frustrerad för jaghar glömt bort bland det viktigaste osm finns - iaf. i min värld. Jag sätter familje, vänner och andra grejer före mig själv så jag knappt vet vart jag har min egen rumpa.

Världsligt problem?

JA!

Jag glömde bort att jag skulle klippa mig i går morse och nu får jag lova att trolla med knäna för att få ihop livet innan Halloweenpartyt. Jag är så besviken på mig själv. Helvetes faan, rent ut sagt!

Jag ska börja prioritera om lite, men jag vet liksom inte vilken ände jag ska börja i. Hur som helst så ska det upp affischer till nästa veckas utmaning - BodyStep för ROSA BANDET. En tradition som jag kör på, värsta tjejfesten! Rosa ballonger, lite mumsigt till alla, några utlottningar som jag ska jobba på under dagen. Kan bli mycket bra :-) Åh jag tycker det är super-roligt :-)

Tillbaka i verkligheten med allt som ska göras. Ha en fantastisk höstdag!!

Lite lyrisk

Jag är lite smått lyrisk över mina fina skåp vi har inhandlat idag på IKEA. Bänkskiva hittade vi med. SÅ snyggt kommer det bli i tvättstugan.
Vi har övervägt vår tvättpelare och kära lillebror hoppas jag ska kunna svetsa samma en lite mindre annordning för at få upp denna 10 cm från golvet och göra det möjligt för mig att städa under. En lite ritning tillverkas för detta endamål.
Vi har köpte ett fint hantag till ytterdörren. Mannen har beställt nytt glas och kanske kan vi byta det under helgen... Jag letar siffror till väggen ut. Vore nice med några i borstad stål... Ska leta lite, kanske vi kan sätta upp det också.
Det är så roligt när man känner att det kanske kunde bli lite mer färdigt här hemma. Jag skulle vilja kunna ta mig lite mer tid för organisering. Well, det kommer väl en tid för det också. Nästa vecka är det ju operation för lilla prinsen, så vi blir ju hemma en hel del med barnen. Kanske kan jag göra färdigt på kontoret och måla lite i tvättstugan...
Mannen ska regla upp lite på vinden imorgon, därefter ska det på med isolering, sen bygger vi lite golv för förvaring av grejer. Nu när allt ska ner och in i garaget ska jag passa på att sortera ut massa grejer och kanske kan vi göra oss av med en hel del... Jag har dålig koll på vad som åkte upp där, men jag gissar på att vi har samlat på oss en massa skit.
Nu ska jag lägga huvudet på kudden och sova. Imorgon är det jobb igen. Bäst att ladda upp och hoppas halsen håller!

Tvättstugan!

Idag ska vi göra tvättstuge-rekande.
Jag vill att denna lilla yta ska bli genomtänkt och funktionell in i minsta detalj...
Åtminstone så gått det går!
En skotork från Claes Olsson står på listan.
Ny tvättkorg i model mjukplast med handtag, Rusta.
Någon form av ställning till tvättpelaren, MediaMarkt eller Elgiganten... Kanske lillebror får tjänstgöra annars.
Bänkskåp, diskho, bänkskiva finns att hitta på IKEA.
Blandare är köpt på Bauhaus.
En torkannordning till tvätten som går att hänga i taket har jag sett på IKEA eller om lillebror kan bygga...

Nu mat, sen handla!

Ni läser för dåligt!

Det är helt dött här inte. Jag skriver och skriver och skriver, men inte en själ sitter vid någon datur under en filt och kurar för lite mysig läsning. Nä vet ni vad, nu får ni skärpa Er ;-)

Jag kurar under en filt med min lilla rosa dator och ska se The A-team... Fråga mig vad den handlar om för det vet jag inte. men det ska bli film och mys och lugnt.

För er som är intresserade har vi nu SVARTA NYA HÄNGRÄNNOR på huset - JIPPI!!

Imorgon är jag ledig, mannen är hemma också och kidzen lediga från dagis. Det kan tänkas bli en runda på stan eller IKEA under eftermiddagen, vi ska investera i grejer till vår tvättstuga. Nu ska den rustas upp med det senaste. Jag tror att RUSTA, ELGIGANTEN och MEDIA MARKT får sig ett besök också. Gud så roligt med lite ordning och reda.

Jag ska köpa mig en ny tvättkorg i mjukplast. Jag har en fin orange och det får nog bli ytterligare en. Superbra, mjuka, stapelbara, med handtag och finns i typ alla färger. Vi ska kolla upp det där med en ställning till maskinerna också, vore ju toppenbra med en skiva under torktummlaren så man har lite avlastning och kan via tvätten i tvättstugan. Ny diskho med underskåp som är som ett sopskåp för tvättsortering... Jag är lite facist när det gäller tvättsorteringen så jag tänkte det kanske skulle fungera... Ska iaf. kolla upp det. Och ett mindre skåp där vi kan ha hink och rengöringsmedel. Jag längtar!! Det kommer bli supersnyggt!!!

Nå, otålig man vill se film och mysa under filt = bloggpaus :-)

1 miljon på Lotto!

En mycket ivrig make ringer till en icke ont anande fru.

-Har du vunnit 1 miljon på Lotto?

-Eh, va? Nä, inte vad jag vet. Vadå?

-Det ringer en massa hit och undrar om det är sant.

-VA?!?

-Det står på Facebook. Du har skrivit det i din status, att du vunnit 1 miljon på Lotto och att du ska fira med tårta och massa annat gott.

-HA HA HA! Nä, men det måste vara Stefan. Jag har nog glömt logga ut på jobbet.

-Oj!

-Du jag ringer sen, får nog reda ut detta nu... Ha ha, shit så roligt!



Samtal med den enormt glada Stefan:

-Äventyrsbadet, det är Stefan.

-Hej Stefan, Mia här. Du har möjligtvis inte skrivit en statusupppdatering på FB?

-Eh, ha ha

-Det var gulligt, men kan du logga ut nu? Jag visste jag hade glömt det, my bad!

-Okej, det är gjort. Men det var snällt :-)

-Jadå. :-) Tack och ha en fortsatt bra söndag :-)



Tänk om det varit sant. Nä, spela på lotto får det bli, spelar man inte kan man inget vinna!

söndagmorgon åh vips så var det tisdag ;)

Jag hade tänkt att jag skulle skriva något vettigt idag. jag vaknade av en dotter som ville ha mat och därefter verkar det vara omöjligt att somna om. Tyvärr har jag inget vettigt att tillägga denna kalla höstsöndagsmorgon. jag vränger mig emd lite långa sammanssatta ord och myser under mitt varma täcke. Kanske är det så att jag känner en smula huvudvärk komma smygande? Hmm, vätskebrist i vanlig ordning förmodar jag.

Igår var vi på ett mycket trevligt kalas för en glad 25-åring, min mans kusin firades med pompa och ståt. KUL! Dock en anningens trött. När huvudet landade på kudde runt halv elva somande jag ovaggad. Klockan 8 lämnade jag vårt hem och efter 2 pass och 6,5 timmes receptionsjobb samt 4 timmars kalas behövde jag tystnad och vila.

Idag jobbar min älskade man. Han gör sitt bästa för att skrapa ihop lite stålar till dem där tänderna han har fått en saftig nota på. Han är duktig, åh jag tror han längtar efter jobbet lite trotts att det är mysigt att vara hemma med bebisarna med. Jag ska jobba mellan 10-13... Barnens mormor och morfar gör idag en insats, kanske börjar dem lite smått med hängrännorna också... Jag ska gå upp och göra i ordning en sallad till dem, vi har en Västerbottenpaj till lunch (kvar från i fredags) så det är bara lite uderhållning och att värma pajen till kidzen. Vi kommer ju hem runt 13 båda två.

Ikväll skulle jag nog vilja se en film... Planerna tror jag tyvärr ligger på annat. Jag måste skriva ner allt vi ska ha och göra tilll Halloween. Fast just nu känns det lite jobbigt. Måla lite burkar, packa samman grejerna till Fixar-Madde, kalla över med Toastmastern om programen... Hugaligen, kvällen blir väl lång dem med!

Hoppas Ni får en UNDERBAR söndag, lediga med familjerna! Imorgon har vi en LEDIG dag tillsammans i familjen då det ska bakas, badas i simhallen, lekas på förskolan och grejas. Vi tar helt enkelt söndag på måndag och vips var det tisdag :-)

KRAMAR

man får ibland rycket...

Ibland, eller ganska ofta får man rycket. Jag har väl ett sånt nu! Hur som helst skulle jag ha mina 4 dagars ledig och njuta av livet hemma med kidsen och mannen. Vet ni vad som händer? Jo, jag är den svaga människan och tackar jag till att jobba en lördag. En lördag som är en av mina fyra lediga dagar, en lördag då det är sol och en lördag då barnen och jag skulle mysa. Well, jag passar på att tjäna lite pengar så vi kan betala av den där bilen, soffan, tänderna eller något annat spännade som ligger för det.
Gnällig? Inte jag ;-) Jag är bara lite deppig över att det alltid är så fint väder när jag tänkte jobba för att göra en avbetalning. Det kommer sannerligen sluta med att jag kompar ut en massa sen :-)
Mina ryck kanske slutar med att vi är skuldfria nästa år till jul så när som CSN och HUS. Vore inte det fint så säg?!?! Mannen skulle iaf. tycka det, för det är sånt vi pratar om när vi vaknar klockan halv sju en fredagsmorgon åh fortsätter babbla om på kvällen innan vi slocknar.
Jag jobbar vidare, Ni solar och njuter. Jag går ner i vikt åh Ni äter! Bra fördelning!! :-)


vad händer...

..en fredag då man startar 4 dagars ledigt?

Sonen sover länge, dottern vaknar ganska tidigt och vi kan inte sova om när det tystnar efter första vällingpausen.
Värre saker har hänt och nu är jag uppdaterad om stausen på min älskade man och han innebandy.
Jag har laddat mentalt för kroppkakor och kräftor, vilket ska intagas under dagen/kvällen
Nu ska jag mysa med svärisarna på vackra öland, där det bjuds på pannkakor till lunch och kroppisar till middag.
Mysa med barnen som jag saknar hela veckorna då jag jobbar.
Jag ska handla en fin marinblå tröja till kalaset imorgon.
Vila min kropp som protesterar mot behandligen den fått de senaste veckorna.
Japp, en SÅ bra dag kan man knappast ha om det inte vore fredag :-)


minus, minus...

Jag är i en mindre svacka med förkylningar, huvudvärk och allmänt gnäll. Åh jag fikar, myser och trycker i mig lite väl mycket gott. Det bör inte belönas med minus på den kära vågen, men se på F*N! Jag har trillat ner ett pinnhål till och står nu som delmålssegrare i BIGGEST LOSER KALMAR ;-) Eller min och Mijas lilla competition. Hon ska dock vinna minus 10 först, så jag står tillbaka och väntar på henne.

Jag har motivation, men mina kärast kumpan i detta drama har verkligen motivation till tusen, finess med träning som arbete och coacher i mentalträning. Jag vet inte hur jag ska toppa detta?!

Jag ska bjuda henne på en relaxeftermiddag med lite god räksallas, ettt glas kallt vin, mörk choklas, bubbelpool och solning. Jepp! Jag vet att det är precis den medicin hon behöver, en mamma som pysslar lite med henne för hon är ju trotts allt anledningen till att jag tar tag i min förkastliga kropp.

Utöver denna underbara tjeja har jag en hel rad med vänner som glatt hejjar på, skriver fina komentarer och kommer med hejjarrop. Jag är lite smått överväldigad över detta, men tacksam och en smula generad då alla verkar ha ett genuint intresse för någon annans lite märkliga liv.

Jag är så imponerad av alla som tränar och blir starka att efter dagens marathonjobbande på gymmet och att hjälpa goaste Åsas maxa i bänkpress har jag hittat en gnutta mer intresse för bröst. Eller musklerna i bröstet. Gud, jag minns en tid då jag också var svinstark och sysslade med bänkpress, flyes, bicepscurls, tricepspressar. Does were the days!! Kanske skulle man ta tag i sin styrketräningen?! Hmm... Det tål att funderas på...

Nu - VILA för att bli stark och frisk för mer träning!!!


familjen = LYCKA!

Livet är ibland fult av märkliga saker.
Tur man har rejält med kärlek!
Att fotografera en familj med två små barn är verkligen inte lätt för vare sig familjen eller fotografen - men det blev så fint, så fint!

Älskade små liv, Ni gör mitt liv fantastiskt!!


det där med att äta...

Otaliga gånger har jag mottagit fraser i stil med " så smal du blivit?" eller "åh så fin du är! Vad har du gjort/ätit?". Jag har tidigare alltid sagt, nä det är bara som du tror eller slagit bort berömen. Nu gör jag faktiskt tvärtom, jag boostar mig själv med alla fina ord som kommer och försöker verkligen se vart skillnaden är. Det är SKÖNT och framför allt ROLIGT att det finns dem som ser förändringen.

Jag gör mitt bästa för att inte falla i fällan med godis och smaskerier, men det är svårt. Jag har liksom precis brytit en vana som suttit i hårt. Jag ÄLSKAR att äta och gör det ofta, gärna och mycket. Så vad händer, jo det smyger sakta på kilon som lägger sig likt bomull runt magen. Weel, man måste ha något att göra så nu kämpar jag mot bomull och socker lika frenetiskt som barn kämpar mot sömn.

Kanske är det att ta i, men jag äter min hälsosamma havregrynsgröt på jobbet. Jag trycker i mig grönsaker och nyttigheter i övrigt. Matvalen är för det mesta väldigt medvetna. Mankan då fråga sig om det är jobbigt?

JA! Man ska inte ljuga, man ska inte förtala. MAT är det BÄSTA jag vet! Jag är precis som en alkolist, det är bara mat som bröd, godis, kakor och annat sötsliskigt som drar ner mig i skiten. Jag hade behövt AnonymaMatberoende att gå till för att få bukt med mina idéer. Kanske skulle man ta tag i något likande?

AnonymaMatberoende - AM med statligt stöd där det finns dietister och tränare att tillgå så man får en sund väg tillbaka till ett verkligt liv. Tänk så många människor det finns osm gömmer kakor i lådorna på jobbet. Som har chockladkakor i väskan istället för frukt. Som häver i sig chips och smågodis till tv-tablåns alla program. Som hinkar i sig CocaCola istället för kallt, gott vatten. Vore det inte en dröm som gick i uppfyllelse för alla de människor som behöver hjälp ur sitt sockerberoende? det tål att tänkas på, det tål att funderas över hur man gör för att komma till skott... Det tål att ha karaktär och övervinna sina rädslor!

Karaktär i the shit... Imorgon återfinns den nog tillsammans med lite fler galna idéer. Idag tar jag ett steg närmre minus genom att köra BAS och äta min älskade gröt!

planering

Planering är A och O när man är med MAn, BARN och HUS. Defintivt om man är mig!
Planering är liksom det som får livet att fungera.
Planering är även det som får mig att göra spontana saker - som att fönstershoppa en tröja.
En Maringblå tröja, för jag har fått för mig att brunetter visst kan ha marinblått och även se HOT ut i det...
Well, jag kan ha fel - men det känns inte som så.
149:- på HM, ingen jätteaffär och jag ska göra verkligehet av min shoppoholics innan jobbet idag.
Planering är även det som tog familjen iväg till ATELJE SOFI för fotografering.
Jag har shoppat kläder, och verkligen planerat hur snygga och repektabla vi ska vara på familjekorten.
Hur det gick...?
Hmmm, fråga min 3-åring... Han har sannerligen samma svar på allt man frågar honom.
Jag skulle väl inte säga strålande, inte ens lysande eller något annat ord som beskriver en ljuspunkt.
Katastrof är nog mer sanningsenligt, men Sofi log och verkade mycket nöjd så vi får la se vad som händer...
Kanske blir det billigt, kanske blir det dyrt - det är det fina man vet liksom aldrig!
Planering var det ja!
Jo, planering är det som ska utsätta min arma och enligt min massör väldigt trötta rygg för dagen utmaning - SUPERSIMSKOLA och upplyftande, rolig och framför allt enkel BODYSTEP!
Har jag lagt ribban lågt?!
Okej, jag höje väl bräda-j*len också så ska ni få sepå åka.
Aldrig kommer det bli 31 stycken tjoande på passet, men vi hoppas på 31 stycken på passet :-)
Tänk om det blir fullt ikväll...
Tänk om det kommer en massa pojkar för att träna?
Ha ha, det ingår INTE  i min planering.
Dock ingår vit kjol, blå tröja, vit sporttop, LEENDE och fläta.
Nu planerar jag för mat, vila och sen JOBB!!

Take Care Babes!!

BAJS!

OBS!
Ej för känsliga "tittare"!

Jag tillhör dem som gillar att jobba extra, famför allt när jag känner det går för sig.
Idag är en sån dag!
Jag startar med att åka till jobbet för att börja dagen med lite städning.
Inga problem - sånt gör man på jobbet!
Jag är fylld med måndagsenergi, erbjuder mig i all hast att ensam ta mig an herrarnas duchrums alla golvbrunnar.
Jepp, inga protester från kollegorna (har sällan hänt en måndagsmorgon).
ÅH I EFTERHAND - jag förstår dem!
Överfull bajstoa möter mitt morgontrötta jag - VAD I H*VETE?!
Spola?
Ingen effekt...
Spola igen?!
Absolut inget som händer...
Vad göra?
Ringa vaktis!
Inget svar...
Gräva själv!
ABSOLUT INGENTING HÄNDER!
Återgår till golbrunnar, tar en paus, letar efter vaktisk, hittar!
BAJS i TOA = SNälla hjälp mig!
Åh på ett kicka har min goda kollega löst dagens första bajproblem.

Nu man kan tycka att det bör vara nog för en måndag, till synes lite väl bra att starta dagen med en överfull toalett.
7.30 är det dax för lite utbildning med kollegorna.
Badning med bår och vad hittar vi!?!
BAJS!
Seriöst, hur kan det vara möjligt att man ska låta sin unge bajsa i bassängen och inte ta hand om skiten?
Jepp, åh där badade jag!
Så duschen gjorde faktiskt susen efter jobbet.
Tvagning på hög nivå, åh nu är jag ren och fin.

Bajs i dagen tredje mening är att min rygg värker i massor.
Hur jag än beter mig är det en smula stressande att veta att ryggen stramar.
En liten värktablett kommer nog göra susen för ikväll ska det jobbas igen.
Man kan nästan inte tro det, men ytterligare 5 timmar ska avverkas.
Nu = Middag på korv tillsammans med mina guldklimpar!


grrr...

HUR SVÅRT KAN DET VARA ATT GÖRA RENT EN J-LA MICRO?
I detta nu är jag milt sagt piss-arg på att familjens högsta höns inte lyckats rengöra familjens micro. Åh du undrar varför jag inte gör det själv? Jo, för jag sagt till honon flera gånger och jag brukar göra rent dem flesta grejerna hemma. Denna gången är det hans tur, men jag lär få vänta. Nu är jag j-ligt irri!

VAD JAG SKA GÖRA?
Jo, jag dammsuger, byter sängkläder, passar två arga barn, letar efter klädersom passar sonen. Tvättar, torkar utspilld saft, leker med lego... Jag gör så mycker jag hinner med. Mitt i detta försöker jag göra mig i ordning för kalas, skriva på bloggen, raka ben och m*f, hitta ett par byxor som inte sitter skit och vara lite glad med. Kanske ska jag gå och röja upp i eländet kallat tvättstuga... På måndag är det jag som åker för inhandling av en tvättpelarställning och en ny roller så det kan komma upp lite ny färk på väggarna. Ställa in mina stora vita tvättkorgar igen, hänga upp några såna där praktiska "krokar" för moppskafft. Strykbrädan kanske kan hängas upp någonstans, den användas ju inte så flitigt kan man säga.

NOG!
Nu är det färdigvilat, dax att ta tag i skiten i stället för att klaga. Hoppas ni har det underbart denna soliga, underbara söndag. Imorogn är vi på ny vecka med lite mer jobb :-)

KRAMAR

lugnet!

Det ligger ett lugn huset på FVH22 denna söndag. Mannen jobbar, barnen sover och leker om varandra och mamman... Jo, mamman passar på att NJUTA! Mys med godingarna, lite dator och snart ska det kanske tas på kläder och eventuellt gås ut i det fina vädret. Inga höga pretantioner, men det är nice.

Eftermiddagen bjuder på middag hos barnens mormor och morfar, sen får det bli relativt tidigt i säng så att mamman är pigg inför morgondagens övningar på jobbet.

Ha en underbar dag i solen - vi ska!

vad gör du denna fredag?

Jag har gjort ett storkok med familjens egna köttfärssås. Eller, namnet är stulet och recptet eget.

Blandfärs
Rådjursfärs
Krossad tomat Orginal
Krossad tomat Vitlök
Lök
Oregano
Basilika
Buljongtärning
Rödvin
Salt
Svartpeppar
Kanel

Fräs löken mjuk, bryn köttfärsen. På med tomaten, koka upp. I med kryddor och vin. På med lock! Koka LÄNGE!! Ju längre desto bättre.

Tårta är inköpt - en ROSA prinsesstårta till vår prinsessa. Jag ska plocka fram hennes lilla 1-års ljus så vi är redo för kalasfirande. Hon har egna små skedar som vi nog ska passa på att använda också.

I present blir det en egen CD-spelare, en röd + att hon fått en massa nya kläder, stövlar, HelloKitty-mjukdjur. Snart kommer hon få en ny säng också... Eller ny och ny, det är storebror som får en ny säng och hon får hans. Så är det med syskon, man får allt dela lika!

Annars lägger jag denna vecka bakom mig. Det har varit mycket på jobbet de senaste veckorna så jag känner det behövs vila och lugn. Imorgon ska vi försöka ge oss på hemmets organisation och fortsätta uppstruktureringen av diverse grejer. Jag ger mig liksom aldrig ;-) Mysa med barnen och bara vara är verkligen prioritering denna helg. Härligt och underbart!

Njut av en fantastisk fredagskväll!


En Prinsessa blir 1 År!

Imorgon blir min älskade lilla prinsessa 1 år. 
Man kan inte fatta att det är ett år sedan jag stånkade mig igenom lite DH med TENS på ryggen för att ta oss till BB runt 22-tiden.
2009 10 08 kl. 01.35 föddes Noomi Sonja Birgitta Hjelm, 51 cm och 4305 g.
En Prinsessa!
Vår Älskade Unge!!
Kalas ska vi ha.
Spagetti och köttfärssås.
Prinsesstårta.
Saft.
MUMS och det kommer blir en LYCKLIG tjej!

Åh vad vi älskar dig lilla hjärtat!

idag funderar jag på...

...varför i hela fridens namn man bryr sin lilla hjärna så fantastiskt mycket om vad andra människor gör med sitt liv.

...varför en del individer har så svårt att förstå hur man menar oavsett hur man lägger upp sina frågor.

...varför man ska bli sjuk när det går som bäst!

...varför kvinnor alltid tycker dem är smala innan dem ätit frukost, när det i verkligehetern inte skiljer nått på midjemåttet innan och efter.

dem säger...

...att man ska ta det lugnt, men det är inte så lätt. Det är inte riktigt min melodi. Jag är en smula rastlös kan man säga, men för tillfället är det stopp med att göra grejer. Jag liksom orkar inte med det. Nu är det full fart med viktminskning, träning, jobb och mina älskade gryn. Det tar tid!

Hemma ser det väl okej ut, men man skulle behöva fixa till en del grejer. Jag har tänkt att i november ska vi fixa till tvättstugan. Kanske kunde man måla färdigt och byta ut lite skåp och bänkskivan, hänga upp en torkannordning i tacker och fixa till en ställning till tvättmaskin och torktumlare. Jepp, man måste ju börja någonstans och varför inte i hjärtat av huset? ;-)

Vi ägnar otaliga timmar till att städa, tvätta och fixa där inne så nu känns det som om vi behöver ta tag i detta rum och få det färdigt. Jag ska kolla på skåp, leta skiva, kolla om vi kanske ska slänga upp lite kakel på väggen för skydd, fundera på förvaringen av tvätt. Ja, helt enkelt göra en fantastisk lösning på oredan i vårt lilla tvätthjärt!

Att tänka, rita och surf kan ju inte vara farligt för hjärtat :-)


utmaning!

Ska vi ta och fila på en utmaning under oktober?
Varför inte...
Vi måste ju ha något att göra under alla de tråkiga höstkvällar som kommer.
Jag får väl återkomma!
Idag har det blivit vila för mig då huvudvärken varit fruktansvärd.
Imorgn är det en ny dag :-)


försvunnen?

Pepp, motivation, mat och påhejjningar i all dess former finns det gott om!
Ork?
Försvunnen!
Kroppen säger nej och den här gången gör det ont så jag lyssnar.
Ligger kvar i sängen och tar det lugnt.
Hoppas att huvudvärken går över och att kroppen repar sig med hjälp av lite vila.
Gårdagens BS-pass med fullt hus gav verkligen mersmak och jag hoppas så att godingarna kommer tillbaka för mer fartfylld träning. UNDERBART!!!
Nu ska jag luta mig tillbaka mot kuddarna, släcka ögonen och ta en lugn onsdag förmiddag!

det är tisdagsmorgon

åh jag börjar dagen med att städa upp i köket efter en snabb frukost. Bäddar barnens sängar, plockar upp alla miljoner med prylar de sprider runt sig, slänger i en tvättmaskin, tar en dusch, torkar av borden röjer av med dammsugare, bäddar vår säng, får på mig lite kläder, borste genom håret åh tisdagen har bara börjat. Effektivitet kallas det åh sånt är jag bra på när barnen och mannen inte är hemma. Jag hinner med mängder med grejer och tycker det är roligt ända tills dem kommer he och vänder upp och ner på allt igen. Idag jobbar jag så jag slipper se eländet i eftermiddag. Just nu är det väldigt prydligt på de flesta håll.

Jag ska ladda vattenkokare för lite thé-vatten, snart anläder det besök. Väskan till jobbet ska också packas och lite lunchmat behövs plockas fram.

Från 13.30 ser dagen ut som de fletsa dagarna gör, simskola, mat, städa, pass, kassan och hem för att sova kl22. Dagen går fort när man har roligt, åh det kan man ju inte säga att man inte har på jobbet :-)

Näpp, lite grejer kvar att fixa med innan det kliver in besök!

hittar motivationen

Jag letar som en galning denna dag efter humöret och motivationen. Dessa båda är som försvunna från jordens yta. Inte bara frustration efter lite motivation utan även efter att ha humöret att göra något åt det hela.

Hur gör man då när de skiter sig? Jo, man lägger sig 15 minuter i sängen för en powernap, går ut med familjen och fixar trädgårder (blommor som ska slängas, gräs som ska klippas och krattas), nattar barnen och dricker en kopp thé i soffan tillsammans med BIGGEST LOSER!

Jepp, medicinen som kommer få mig genom de närsma veckorna heter Jillian Michaels från Biggest Loser. En kvinna som kan, vill och vågar. Idag var det säsongsfinal och mannen som vann hade gått ner 55,5%. Allt är möjligt, en annan mannen började på 200kg och slutade tävlingen på 97kg. Fantastiska reslutat vilket får mina 10 kg att vara minimala. Dock icke att förakta!

Nu är jag pepp inför resten av veckan.
Här ska jobbas på efter helgens synder!
Mål - att inte gå upp något denna veckan!

vad gör du på en söndagkväll?

Jag äter sallad, viker tvätt, torkar golv, lyssnar på mannen som lägger barnen och ber honom städa toaletterna, plockar upp en låda ärvda böcker, försöker reda ut när saker ska göras åh avslutar med varmt thé och en film under en filt med mysigaste mannen

Imorgon ska lilla fisan börja dagis - SPÄNNANDE! Viggo och jag ska nog ta een tur på stan och kanske åker vi och badar under tiden pappan och Noomi går på första inskolningen... Dagsformen får helt enkelt avgöra hur pass allerta vi är.

En sak är iaf. säker och det är att imorgn är det vecka 40 och jag öser på med träningen ytterligare ett snäpp. Hur gör du?

Inte så nyttigt

Denna helgen blev inte så nyttig som jag hade tänkt mig.
Lite cidet till Stenmark och grabbarnas show, dessert och lite likör.
Massa kolhydrater en lördagskväll.
Idag fixk det bli sallad med falafer, bara för att få något varmt i magen...
Vatten thé och sallad samt havregrynsgröt får bli kommande veckas botgöring då jag misskter mig efter 4,5kg minus på vågen. Det är ju inte så smart att fira så i förskott...
Löpning, styrka och bra mat så kanske vi kan hålla kurs även denna veckan!


stolt kvinna going on 30

Japp, en mycket stolt kvinna har sprungit i 30 minuter åh vet i katten om det inte kan ha varit dryga 6 km som tillryggalagts... Dock var det tiden som var det viktiga, inte sträckan. Det känns faktiskt toppen i kroppen och knoppen. Kan itne fatta att jag ska fylla 30 om dryga 6 månader... Verkligeheten ska kanske komma ifatt denna 2-barnsmamman snart? Livet verkar ju lovande inför uppgraderingen av siffror. Kanske kunde jag komma upp i den där milen innan 30-strecket passeras... Bör ju inte vara omöjligt - för de är ju inget som är :-)

Jag blir så stolt över mina prestationer, osmjag själv ser som mindre, när andra relativt främmande människor vågar påpeka och berömma mig. Lite generande känns det att ens liv följs av flera ögon och att dessa ser mig i verkligheten och vågar sig fram för att prata, samtidigt är det ju nya steg i rätt riktning. Att livet ska njutas av och att man ska hjälpas åt för att komma framåt.

Älskade mannen är på väg hem, snart kliver han genom dörren och ska få sin försenade fördelsedagspresent. jag är nöjd över att jag hittade precis en sån han ville ha, en sån där svart fin stickad halskrage (eller vad det kallas). Han är svår att köpa presenter till mannen, om man inte ska köpa dyra tv-spel och liknande. Bonus för dagen är att mannen gjort mål i matchen han spelat och att laget vann med 10-7. Mycket BRA och framför allt superroligt!! Till kvällens ära är vi barnfria och ska umgås med våra älskade vänner och deras lilla son. Mat ska det bjudas på och en film hinner vi säkert med. MYS!

Stenmark, Brolle & Andreas Jonsson <3

Man blir lite kär av att gå på konsert. Det är konstigt, men jag får samma känsla varje gång jag står i ett hav av människor och ser på dessa fantastiskt begåvade personer som underhåller. Igår var det männens tur att underhålla 2200 pyntade kvinnor i diverse åldrar från 18 och upp.

Jag vill men att det är ett fantastiskt och underbart fenomen det där med Lady Night. Lite extra speciellt känns det att allt är rosa, lila, piffig toch tjejigt. Låtarna som sjungs är tjejiga, det pratas om hur fantastiska kvinor är och dessutom så hyllade man kvinnan genom en "STÄDDANS". UNDERBART!

Sannerligen måste dessa karlar hamnat i paradiset då alla dess kvinnor klappar, busvisslar, skriker, dansar och allmänt visar upp sina bättre (en del sina sämre) sidor. Hur kan man INTE vilja vara manlig artist på Ladys Night? Jag vet att om det hade varit tvärt om, då hade det kallats porr, horeri, slampigt och framförallt fruktansvärt ojämställt... Well, det spelar ingen roll att vi tittade på dessa män med en trånande blick och drack våra kylda drycker för en smula berusning. Släppte på bromsen och dansade loss. Skitkul, fantastiskt bra och SÅ snygga karlar.

Efter detta ska jag nu fundera lite på hur jag på något sätt ska komma över min förundran hur dem gör. Hur blev dem så fantastiska på att fånga in oss i sina varma ögon och totalt trollbinda oss i 2 timmar? Otroligt, åh jag skulle vilja kunna den magin för gud så fantastiskt det kunde vara att träna för en liknande instruktör...

Nu ska jag dra på mig träningskläder för en lite runda i spåret. Sen ska det städas, bakad lite fika till mannen som spelar match och tvättas en väl använd partykläning. En smula ensam känner jag mig, men Stenmark och Brolle får följa med ut i spåret... Kanske vill Andreas med också...

Dags att ladda! Imorgon jobb igen :-)

har du funderat på...

...hur du själv beter dig?

Konstigt att folk reagerar på att man bloggar åh då skriver hur man mår, vad som händer och liknande. Är Ni alltid sams i er familj/förhållande? Grattis och f-n lycka till! Vi är det inte, vi står för det och har det otroligt bra iaf. Åh min gubbe slår knappats ihjäl mig för att jag bloggar, han ser det som att han slipper höra all skit istället. Åh han spelar innebandy så jag slipper höra hans gnäll - EvenSteven!

Gnäll inte på andras liv hur dem lever det, ta hand om ditt egna istället!!!

RSS 2.0