SNORIG...

...det är allt jag har att säga!

Atchoo!!


mys...

Det är så underbart att få mysa med barnen en hel dag själv. Lite påfrestande när de inte gör som man säger alltid, men åh andra sidan visar det ju på egen vilja.

Imorgon ska jag slutföra ett projekt som jag arbetat med i drygt ett år. Det kommer bli skit-kul :-)

Annars så har jag min svägerska här som gosar med barnen och vi ska se en film vid nio. Innan det tänkte jag försöka organisera lite tvätt, köra igång torktummlaren, bära ut sopor, röja upp kläder, packa upp viggos träningskläder från innebandyn och leta/göra sånghäfte till KICK-OFF:en med jobbet måndag-tisdag.

Imorgon ska jag åka in till gymmet och öva på passet som vi ska köra måndag. Kanske hinner jag med att spela lite tennis med gode Niklas också. Under kvällen får jag väl lov att packa min grejer. Jag ska hämtas vid Konsum klockan 8 måndag morgon :-)

Under veckan som kommer behöver jag tillverka ett nytt vwo-pass och se över koreografi för ABS och BodyPump. Det kommer med all säkerhet bli ett par hektiska veckor fram över!!!

Nu - dax att röja!!

lite för mycket...

Det har varit lite för mycket av det goda och vet ni vad som händer då? Jo man lessnar på det goda i livet och börjar längta efter det som i vanliga fall känns trist, tråkigt och deppigt.

Jag har ätit på tok för mycke tpå senaste - det betyder att jag måste dra in på sötsakerna. Ganska enkelt om jag får säga, jag är dödstrött på snask och skit.

Det har varit deprimerande varmt hela sommaren. Skönt för dem som kan njuta av solen, men i mitt fall handlar det mest att hålla sig undan solen då lilla sessan inte mår så bra av värmen och solen. Nä, nu får det gärna vara soligt, men kallt med lite frost i luften och gula och röda löv på träden. Jag tar gärna på mig stövlar och en mysig kofta och slår mig ner på ett kaffe med en STOR kopp varmt thé och fikar lite. This is not good any more! Nä, nu hänger jag gärna undan alla sommarkläder, tar bort tofflorna och sandalerna och njuter av lite hög luft och kyla.

Jag ska köpa mig en ny fin halsduk och några stickade koftor (till) för att fira hösten. En ny höstjacka hänger i garderoben och väntar på vinden, en cykel för att ta mig till jobbet finns i garaget... Kanske vore ett par nya vinterskor något att investera i... Well, time will tell!

Ha en underbar lördag. Vår eftermiddag bjuder på innebandy efter lite städning, tvättningoch plockning i vårt palats :-)

Kram

lågmäld...

Det drar ihop sig inför en nystart i arbetslivet. Det ska bli spännande och säkerligen omvälvande. Jag har blandade känslor inför hur det ska gå, men jag hoppas så klart på bra.

Idag har jag haft en underbar dag med en kär väl och som alltid disskuterar vi livet egenheter att sätta griller i huvudet på oss. Underbart att ha en dag för sig själv, utan barnen och kunna vara Mia, inte mamma utan bara en vän och prata, lyssna, få sitta i fred och äta.

Det känns i hela kroppen att det är dags för förändringar. Jag har inte riktigt ork med det som jag normalt brukar göra. Mitt dietande får gå på sparlåga och jag omvärderar mina mål för hösten en del.

Jag hoppas att jag ska kunna plugga en del under hösten, göra klart mina filmer och skicka in dem för bedömning. Sen hoppas jag också att det ska gå bra att plugga de andra kurserna och att jag så småning om ska kunna ta den där härliga examen :-)

Träningen... Jo, men på söndag ska jag kanske spela lite tennis och tänker mig att det kan bli en hobby att fortsätta med. Jag tänkte mig försöka jobba vidare med material till den eventuellt tänka utbildningen för instruktörer i vattengympa. Kanske blir det en utbildning under hösten att åka iväg på, men det tål att väntas på.

Annars så hoppas jag att min goda PT ska finna tid för mig under veckan som kommer, att det ska gå att hitta rutin i mitt ätande, sovande, tränande och att de där 10 kg som jag så innerligt vill bli av med ska försvinna innan nästa sommar. Kanske tycker man att 10 kg inte är så mycket, men jag vill inte förlora en massa muskelmassa och i och med det kommer det nog inte gå särskilt snabbt. Protein är väl grejen... Mina kompisar samksätter saker med Fun Light (som jag ratat tidigare) men nu omvärderar jag... Jag ska undersäka saker ochs e vad som kan bli lämpligt att tillsätta i maten för att kunna utesluta pasta, ris och potatis. Nu startar ju en ny del i livet och jag tänker mig att vara med från början.

Jag ska starta med att gå och lägga mig nu, min kidz och jag har en lång dag tillsammans imorgon medan pappan är på träningsläger :-)

Kram

bröllop...

Imorgon ska vi på bröllop, det ska bli fantastiskt kul!

Ikväll ska jag ladda med att fixa naglarna, göra en färginpackning i håret, vaxa resten på benen, packa, dammsuga, torka golven, bädda barnen sängar, hänga upp tvätt, plocka in tvätt, röja i badrumet, röja i hallen o köket och vardagsrummet...

Ja, klockan är snart 21 åh är jag i säng innan 12 är jag tacksam! Men herre gud så mysigt det ska bli!!!

KRAM <3

imorgon...

Imorgon är en annan dag...
Imorgon tar jag i med nya tag...
Har en smula ångest över dagen lilla kick...
Gjorde nått jag egentligen inte fick...
Usch och fy,
Nu blir jag tung osm bly...
Nåja, vad är en bal på ett slott...
Nä, inget om man inte vann på sin lott :-)

Genvägar i livet är inte lätt att hitta...
Jag på denna stol kommer nog få sitta!

beroende...

Jag är riktigt rädd för en sak i livet. Det är att bli beroende av saker. Till exempel gillar jag inte det där med kaffe, människor som säger sig inte kunna leva utan sina dagliga koppar kaffe. Det kan ju inte vara sant... Men det är ett eget val man gör, dessutom ett aktivt för man tvingas ju inte lära sig dricka det... Kanske förekommer de som känner sig tvingade men på riktigt kan det ju knappast vara ett tvång att förgifta sin kropp den denna svarta evja?! Alkohol och droger känns onödigt att utsätta kroppen för, åh för det mesta gör jag ett aktivt val att vara nykter. Droger har jag aldrig provat och kommer förmodligen inte göra helle (dock kan man ju aldrig lova något), jag har precis lika roligt på en fest som de som dricker, det har alltid varit så. Dock har jag de senaste dagarna funnit att jag har ett kraftigt beroende av SOCKER. Jag gör nu mitt bästa för att avvänjamig kropp från detta gift och igår kväll hade jag sannslös abstinens. Min gud så häånderna skakade och jag mådde dåligt. Ikväll är det en smula bättre, men jag kommer få kämpa fö varje dag att göras dessa j-la val om att inte utsätta mig för socker i dessa miljoner fikor man tar med familjen, vännerna, jobbet osv. Kanske är frukt endast ett substitut, men det känns åtminstone bättre att ta en kopp thé och ett halvt äpple istället för att plöja i mig ett halvt paket Ballerinakex (vilket jag lätt gjorde innan).

Att bli kvitt detta beroende och ta makten över matintagen hoppas jag ska kunna skapa någon slags öppning till lite mer viktnedgång. Det står stilla på vågen och har gjort i ett par månader. Jag har inte särskilt aktivit försökt göra något åt det, men nu ska det ske något drastiskt för jag orkar inte med att jeansen stramar i benen och magen, att jag känner mig som en förslappad, fet, flottig morsa med en godispåse i varje hörn av kåken. Nä, mitt nya beroende är träning av alla dess slag. Allt från promenader till dans, tennis, fotboll och studsmattehopp ska brukas för att få ordning på en slapp och mjuk kropp. Min kära PT Ida kommer få slita och jag ska försöka jobba med hela min familj för att vi ska få bra och starka vanor som tar makten över vårt gemensamma SOCKERBEROENDE.

Nu mina vänner är det nya tider. Hösten närma sig och jag sätter som mål att till våren 2011 är jag stolt över min kropp och känner mig vacker i den. 2010 har hittills gett mig fantastiskt med verktyg för att komma vidare, så jag jobbar på med mig själv och allt som går. Sockerberoende it is!

Kram och god natt!!

röja, städa eller fila...

Det är märkligt det där med att städa... I vår familj har ordet städa ett smula olika betydelse. Jag anser att städa är att få ordning på saker och ting ordentligt, innifrån och ut. Min man dremot ser det där med städning som att man plockar upp från golvet, man dammsuger eventuellt av och torkar av synliga ytor. Hur det sen ser ut om man öppnar en dörr till ett skåp är för honom föga ointressant.

Ska det göras i ordning i ett skåp eller organiseras, som han kallar det tar det ju en jävla massa tid - inget han föredrar! jag är mer ordningssam... eller försöker iaf. Det är sant att deet tar tod att som i mitt fall städa. min man kallar det att röja.

Ja, kalla det vad man vill, emn är det inte lite självklart att det skapar mer stillhet i sinet om man vet vart allt är och inte sparar på en massa grejer bara för att? I min värld blir jag tokig på att det aldrig kan finnas tid och ork att ordna med allt. Idag har jag lagt 3 timmarpå att röja påett kontor på dryga 8 kvadratmeter... Undra när faan jag ska komma igenom mitt hus på 135 kvadratmeter? Aldrig förmodligen, för om jag blir klar någon gång är  det bara att börja om där jag startade.

Nu har jag som sagt röjt, fått ihop en IKEA-kasse med skit och insett att Noomis ultraljudsbilder är spårlöst försvunna... Jag har fällt en och annan tår över detta... Hon ligger nu i sin säng och sover tryggt och det är ju värt 100 miljoner mer än en ultraljudsbild, men ändå... JÄVLA SKIT!!! Åh vet nu - dem är borta på grund av städning!!!

Puss och kram

RSS 2.0