patetiskt...

Det är svårt att ändra på sig när ingen annan ser vilka försök man gör. Jag känner mig ta mej faan het patetiskt, smäre trasig på min insida. Att le och välja sin väg tar på krafterna, jag önskar mig någonstans att tanka energi. Jag önskar mig någon snäll, söt, härlig människa att gör något roligt med. Jag önskar mig energi att ta hand om mig själv när jag blir så här ledsen, trött och förtappad. Mest av allt önskar jag att få vara självisk, ta hand om mig själv och bli omhändetagen...

Ikväll skiter jag i att göra fler försök, tårarna torkar tills imorgon så jag lägger huvudet på kudden och hoppas på att mina små änglar är på humör imorgon så vi kan göra lite roliga saker.

förvånad...

Ni kan gissa hur förvånad jag blev när jag idag skulle fixa med alla våra räkningar... Åj ja, jag vet att vi gör det i sista minuten,  men det hinns liksom aldrig riktigt med. I alla fall så fann jag idag ett belopp med5 siffror innan kommatecknet gjorde entre. My good! Det är nog bara lånen som normal ligger på dessa siffror så jag gjorde en liten glädjedans i köket, ringde banken och gjorde en avbetalning på vårt billån + lite annat.

Så fantastiskt underbart det är att få känna sig på banan. Ett helt år sen är det jag kvadade vår gamla bil och precis ett år har det tagit för oss att återhämta oss mentalt och defintivt ekonomiskt. Jösses! Vilken underbar känsla det är att kunna njuta av livet igen åh att känns sitt lite lättare i sinnet. Fortfarande skulle jag vilja vinna några miljoner med allt vad det kan innebära, men just i detta nu är jag NÖJD och GLAD och kanske en smula i chock, för jag trodde nog aldrig att denna dagen skulle komma.

Today my friends ska vi åka och handla lite smaskig mat, lämna prinsen på dagis och sen kommer mormor för banrvaktande av prinsessan medan jag åker och jobbar. Ikväll blir det ett lite längre pass, t är nästa ett år sen jag jobbade. Roligt faktiskt, menjag gissar att jag kommer vara halvt om halvt död ikväll.

Nu är det på med kläderna och iväg på matshopping med vildarna. Njut av livet, sällan är det så underbart som på toppen av ett berg!

Love!


soligaste...

Hur underbart är det inte med all denna sol, så säg? Åh så fantastiskt! Jag nuste roch mår i ärlighetens namn som en prinsessa.

Idag har lilla sessan och jag varit på en mindre shoppingrunda för att införskaffa ett par shrt till mig. Det gick fint, det blev till och med två par från HM. Sen lunchade vi med älskade pappan på IKEA och gjorde lite småfynd får jag nog lov att säga.

Om en liten stund kommer lilla prinsen hem, faster och farmor hämtar på dagis och lilla ilskbaggen somnade tack och lov om när vi kom hem.

Jag tror vi ska försöka oss på en tur ner till stranden så viggo kan bada åh vi andra få lite luft. Sen sak jag göra chili- och räkpaj och lite fruktsallad - MUMS!

Nisse ska visst träna ikväll, egentligen hade jag velat det med, men jag körde ju step igår och ska köra imorgon med, så jag gissr det är nyttigt att ta det lite lugnt idag. Benen är ganska möra faktiskt.

Det får bli mer öva step ikväll, betala lite räkningar, dammsuga och röja undan miljoner med kläder... Nja, sommarlov kan man kalla det, eller ledighet. Livet är i vilket fall strålandes underbart!!

frånvaro...

Dåligt bloggande beror på frånvarande med goda orsaker. Man, barn och jobb har tagit mycket energi, men nu är vi på rätt spår igen. Jobbandet i Stockholm var en utmaning och blev nog inte direkt som jag hade tänkt mig, men nu har jag iaf. lite kött på benen så det kommer inte på något sätt bli sämre.

Midsommar firade vi i goda vänners lag vilket var mer än trevligt. Lite småtrötta har vi fått sova ut och ätit en massa god mat. Nu hoppas jag på att det ska bli ordning med min träning... Idag ska jag köra BodyStep så jag får lov att öva under dagen... Halsontet ligger egentligen nära, men idag blir det inget ömkande. Efter nästan två veckor utan träning behövs det verkligen få röra på sig.

Inga större fadäser denna midsommar. Inget som jag vet om... Aldrig har jagvarit så rädd i hela mitt liv för att det ska hända ytterligare en massa skit denna midsommar, men vi klarad oss - ännu ett hinder passerat ;-)

Dax att ta tag i dagen!!

hujedamej...

Huvudvärk - jepp!
Ont i kroppen - jadå, MASSA!
Stressad - hmm, sannerligen!
Glömsk - inte irekt någon nyhet...

Jodå, jag är mig själv. En smula trött efter helgens bravader, några ytterligare gram mer stressad och framför allt orolig för vad jag givit mig in på...

Idag kom kläderna - SUPERNICE! Fina tryck var det på dem och väntan var allt värt det hela.

Lite shopping har jag hunnit med också, men allt var dock inte lika bra som jag hade tänkt mig. Nåja, det kanske hinns med lite fler turer på stan denna veckan...

Nu - nu j-la måste jag sätta fart med mitt skrivande så jag blir klar någon gång!

tystnad...

Tystnad är underskattat! Jag sitter här i vårt tysta hus nu när barnen har somnat. Helt färdiga, trött i fötterna och lite stressad över kommande veckas uppgifter.

Jo, tystnad är ju egentligen inga ljud som hörs, i min värld blir det yst då barnen sover. Ljudet av tv:n, tvättmaskinen eller diskmaskinen är tystnad. Muller som hörs i bakgrunden är mysigt. Barnens alla ljud är mysiga också, men efter drygt 12 timmars ständigt härjande är man helt mätt på dessa joller, smällande, bankande, skrikande, frågande och upprepande.

Ikväll hoppas jag telefonen är tyst, barnen sover gott och jag får massa gjort på kursen som ska hållas näst veckan helg...


lipig...

Jag har nu lipat i drygt 2,5 timme. Biggest loser gav mig rysningar i märgen då de sprang/tog sig igenom ett marathon. Arga snickaren med den fina lägenheten och nu Grey's med blod, smärta och bebisar. Herre gud så hemskt, åh då är det tv...


god morgon...

Efter en kort natts sömn är det dax att ta tag i dagens göromål. MASSA finns det och någon stans är det bara att ta tag i. Vi börjar med frukost, dagislämning, diskmaskinsplockande och tvättmaskinsfyllning. Eventuellt hinner man med lite leksaksplockning mellan varven... Dock får jag prioritera att hitta tid till BodyStep-övande och fixande med kursgrejer.

Klippning och körande av BS-pass samt en fika med massa mysiga mammor står på "att-göra"-schemat... Jag kan nte fatta att man är så upptagen hela tiden fast man ska vara mammaledigt... Märkligt det där!

Till min förfäran har jag hittat en massa icke-pigmneterade hår på mitt huvud - jo, jag har fått grå hår åh nu känns det verkligen som ett MÅSTE att få i färg i huvudet under de närmsta dagarna. Jag vill inte se ut som ett j-la troll i håret utan skulle föredra något mindre skrämmande när man ska till Sveriges huvudstad för att hålla utbildningar under kronprinsessans bröllop...

Hmm... Men som sagt, någon liten lucka ska jag väl ha som jag kan fylla på sitt schema med en hårfärgning ;-)

tisdagsgöror...

Efter att ha kännt mig stressad och arg över att aldrig hinna med något har jag idag stressat över en massa saker och i alla fall fått en kläning sydd, huset städat av en underbar man och dessutom har ha bakat smaskiga bullar.

Min underbart mysiga älskade man har gjort det som så många mormödrar, mammor och andra tanter är bäst på - han blir nu en bullfarsa!! Kvarterets ala kidz älskar honom redan innan, men nu är han förmodligen ouppnårlig.

Lägger man dessutom till att han gör underbara pannkakor och himmelsk köttfärsås kan han bara vara den som toppar alla litor :-) Han får i alla fall alla mina fem av 5 PLUS!!!

Idag har vi fått mer än ett glädjande besked. Vår älskade vänner har fått en liten prins till och allt hade gått bra och relativt snabbt!!! Sen får mannen fortsätta jobba efter jul, vilket verkligen glädjer oss. Nu kan vi med gott samvete planera för semestrar och annat kul utan ont i magen för det. En underbar tisdag!

Vår lilla prinsessa är väg och mätt idag - 70 cm lång och 8550g tung på 8-månadersdagen. Även "Boel-testet" gick fint, i boken står det UA vilket betyder Utan Anmärkning åh det var väl för väl det... Mitt lilla chramtroll for runt hos BVC-sköterskan och skulle prata, krypa, kolla och greja. Hej och hå vilken cirkus!

Efter en kort promenad och lite fikande ska jag nu sova. Borde tränat, men orkar inte. Imorgon är det klippning, BodyStep och solning på schemat. Vin hade allt smakat gott, men det får bli på midsommarafton i goda vänner lag på soliga Öland.

Man får hålla tummarna för att jag ska bli klar med mitt pluggande under helgen... Att stepen ska vara enkel att få in i huvudet och att kursmaterialet löser sig... Herre gud vad tiden går snabbt!!!

överfull...

Jag har så mycket att göra att det liksom tar stopp i huvudet. Någonstans ska jag hinna med barnen, mannen och mig själv. Nä, jag har faktiskt ingen lust med nått över huvudtaget... Kanske ska jag trycka i mig lite mat ohh sedan arbeta mig ner på listan över saker som ska göras under em/kvällen...

Vi får väl se...


personlig tränare...

Jag är helt allvarligt sugen på att slänga ut lite pengar på en PT. En riktigt Personlig Tränare som kan ta hand om mig och få mig att må som en prinsessa... Eller ja, iaf. min kropp att se ut som en.

Anledning till detta? Jo, men jag tränar gärna. Mycket, hårt och länge är de rätta orden för att beskriva det hela, men jag saknar motivation och lust vilket leder till att jag tappar trycker i mn träning.

Det finns många som tror att för man jobbar med träning ska man vara duktig på att träna sig själv - nja. det är väl som en skomakarens barn - de har alltid sämst skor...

Jag ska nu spara ihop pengar till att under hösten skaffa mig en PT som kan hjälpa mig få ihop effektiv träning i samband med alla pass jag håller, jobbet och barnen. Vore så himla roligt att komma i form, i form på riktigt innan jul. Kanske man till nästa sommar tar på sig en bikini och är nöjd med det man ser.


överfullt...

Ibalnd, eller om jag ska vara ärlig rätt ofta är det överfullt i min kalender med grejer som ska göras, hinnas med och saker som behöver fixas. Jag är extremt dålig på att tacka nej till grejer. Jag är om möjligt ännu sämre på att skita i att göra dessa saker utan får högt blodtryck av att bara skriva ner sakerna.

Helgen, med start i fredags ha inneburit en hel massa aktiviteter för hela familjen. Nu ligger vi utslagna här hemma och försöker flämta oss till lite energi. Jag har hoppet ställt till att köpa mig lite nya skor i em... Vi får se vad som är öppet.

Nu blir det lite vila innan barnen vaknar!

va?

Men vad hände - övergiven på grund av solen? Hi hi, tja, det skulle jag också göra... Jag har övergivit er idag totalt då jag spenderat min dag i bilen med AC och på Kalmars Sjukhus, på Akuten. Inget med mig eller mannen eller barnen, men en när vän till mig. Dock var det "en mindre" grej, dock är inte oron mindre för det.

Nu ska jag dyka ner i sängen. Imorgon ska jag fortsätta kriget mot mitt ogräs mellan plattorna, klippa gräset, röja under häcken (inte min, den mot gatan) åh har vi tur ska jag gräva mig ett nytt land för plantering av en ganska fin växt jag har haft i kruka länge, länge... Hmm... Bara solen lyser på oss så vi kan bli bruna och sonen får cykla, då kommer vi alla vara nöjda och glada :-)

Puss på Er godingar! 

sovmorgon...

Nä, inte vi! Här klämtar klockan runt 6 tiden varje morgon åh jag gäspar stort, som jag skulle svälja halva huset. Dessa tidiga morna passar mig ganska bra, men efter en kväll på jobbet är jag mer sliten än vanligt. Fötterna ömmar och huvudet känns segt. Det skulle vara fint med en liten timer på barnen så det kunde bli sovmorgon någon dag. Jag minns ganska svagt hur det var att få sova bland dem mjuka kuddarna och det varma täcken precis hur länge jag ville. Inga krav på när man skulle gå upp dem gångerna man var ledig. Helt magiskt, det känns så när man nu ser tillbaka på det.

På Öppna Förskolan pratade jag med en pappa till endast ett barn och vi var helt överrens om att sömn var det man saknade mest sen man fick barn. Jag skrattar lite åt hur ironiskt det är när man har ett barn, hur man gnällde över att den sköna sömnens-tid blivit berövad av denna lilla ängel. Hur man vakar över de lilla skatten om nätterna och har svårt att slappna av. (Men man kunde ju turas om att sova då, med gott samvete deessutom!) Jo, jag minns den tiden med, men jag lovar att när man har ytterligare en liten ängel känner man sig om möjligen dubbelt så utmattat trotts glädjen över gobitarnas ständiga framsteg.

Att man får barn som sover hela nätterna i sin egna säng verkar hjälpa mig föga. När jag hör om familjer där man ständigt vaknar med alla familjen medlemmar i sängen på morgonen och hur man stoppar i nappar, klappar, bär och styr känner jag att jag är välsignad med de två snällaste barnen i världen, det är bara jag som är bister och har höga krav på sömn. Jag skulle vilja kunna sova 8 timmar ostört och sedan få gå upp och käka en god frukost i lugn och ro... NOPP!! Det tillhör inte familjelivet, den eran i livet är nu över jag ska jag föralltid längta efter den.

Enligt gamla människor är barnlivet en egen era i livet. Det tillhör att vaka på nätterna, ta hand om sjuka barn och känna sig som en urlakad påse efter en vecka med snittsömn på 4 timmar per natt. Alla föräldrar säger dem längtar efter sömn, men hur många lämnar bort sina godingar för att få sova? Nä, sånt gör man inte för man vill ju klara sig själv! Åh jo, jag med men... Men jag har tur, jag har de underbaraste föräldrarna och svärföräldrarna som liksom inte fått nog av hela bebisgrejen, utan gärna tar kidens och känner att den där underbara möjligheten till sovmorgon överämnar de glatt till oss småbarnföräldrar som är i behov av sömn, mat och normalt umgänge. De utsätter sig frivilligt för en TIDIG morgon med en kladdig frukost och tusen frågor om allt...

Jag hyllar den där sömn-eran! Är du där - NJUT! För den kommer liksom aldrig tillbaka. Efter småbarnsåldern, komer sportåldern, efter detta lider tonåringstiden. När väl detta är över kanske, kanske barnen flyttar hemifrån... Annars är det studentliv och då ska man ju oroa sig för att de ska komma hem, vart de sover, om de jobbar osv. När vi väl blir själva i huset kan vi inte sova för då måste vi kliva upp, gå en promenad, laga GI-frukost, sätta på kaffet, starta upp radion, hämta tidiningen och hinna sitta ner med allt innan melodikrysset startar. Det blir inte bättre än vad man hade det under SÖMNERAN! Man får liksom bara ta det som det ges och drömma söta drömmar om att återfå en och annan sovmorgon :-)

söte-göte...

Åh det är så roligt med lilla Noomi. Hon håller på att få en tand till. En liten envis sak som sakta men säkert tar sig igenom uppe på höger sida. Hon är så förtvivlad när hon kliar sig i munnen med handen och gnäller argt. Hon vill sitta iknät och vara nära mest hela tiden. Jag tycker så synd om henne, för inte är det skönt när tänder ska upp.

Jag har en lite förkärlek för att hitta på konstiga smeknamn till mina barn. Viggo har varit Puppa eller Puppa-Lie sedan han var bara några dagar. Det mest spännande är faktiskt att han reagerar på smeknamnen när vi säger det till honom. Min älskade lilla Puppa :-)

När vi för andra gången blev föräldrar var det till lilla Noomi. Henne har vi kallat för lilla prinsessan, Noomi-No men mest har hon varit Söte-Göte. Det faller gott i munnen och hon flinar så gott när man kallar henne detta. Göte må vara ett lite manligare namn, men Göta rimmar mindre bra på söte... Så vår lilla Söte-Göte bli i nästa vecka 8 månader, hon har en liten tand till påväg upp och jobbar frenetiskt på sin nyfunna förflyttningsfömåga som ska likna någon form av krypning. Jösses vad tiden går snabbt!!

Söte-Göte har med sitt gnäll gjort sin pappa helt utmattad under eftermiddagen och jag har njutit av att jobba. Dock var det orehört skönt att sjunka ner i soffan med lite thé, leverpastejsmörgås och bara njuta en liten stund. För att ha ork med mina små änglar ska jag nu sova gott, vila fötterna med lite mentolsalva då de ömmar efter flera timmars gående.

Imorgon njuter Söte-Göte och den vilande mamman av solen (hoppas vi) och fika lite gott hos vänner. Jag inväntar ett packet med en doppresent till söndagens begivelser och behöver köpa ett fint kort som passar till... Sånt är lite svårt, för jag vill det ska bli speciellt. Vi får se om presenten är inslagen, annars ska det också styras upp.

Nä, nu får det vara slutsvamlat för ikväll. Mina trötta fötter behöver vila, så också min arma gamla kropp. Nästa vecka ska jag göra ett stort försök att träna mina axlar mer, Mer, MER! Har "endast" två BS-pass på schemat, så lite annan träning bör ju hinnas med :-)

See YA!


ju fler, dessto bättre...

Uttrycker ju fler, dessto bättre kan endast syfta till de tillfällen då man mer eller mindre kapat av länken mellan tänkandet och hjärtat. I fallet mig och fler är det en ekvation som sällan går ihop. När det blir för mycket av det mesta tappar jag sugen och känner mig stressad.

Den där känslan av stress skpar i samma stund osm en anländer ännu mer stress över att jag nu har så mycket att göra att jag i samma andetag har hittat ytterligare tio gejer att få hjärtklappning över.

Jag har läst att man ska ge fasikens i att skriva listor och att man ska försöak leva livet lite mer här och nu - that's a lot of bullshit! Nä, det är ingen som betalar mina räkningar, plockar upp min tvätt, viker in den rena, kör ytterligare en maskin tvätt, röjer upp i köket, fixar diskmaskinen, dammsuger, vattnar blommorna, bäddar sängen, förbereder maten... Åh det är bara vad man ska göra varje dag. Utöver detta finns det på min lista att ringa 3 viktiga samtal, öva in 2 nya låtar till steppen ikväll, packa min jobbarväska, göra en lunch/middagslåda + lite annats skräp. Åh nu sover barnen så jag vet inte varför jag sitter här och skriver en massa om att stressa, för just nu borde jag nog fixa en del på min lista...

Men ju fler, dessto bättre gäller alltid på min pass!
BodyStep 16.30 Äventyrsbadet i Kalmar, Välkomna!


solsken i blick...

Åh så härligt att vakna och titta ut och se den härliga solen lysa s starkt. Jag hoppas det håller i sig, känner att den energin behöver jag ladda på med idag.

Lilla prinsen får stanna hemma idag. Inatt har han hostat och haft feber så det finns ingen anledning till att styra med honom. Vi ska äta gott och slappa tillsammans. När jag ändå är hemma känns det onödigt att stressa om att han ska dit, utan bättre att vila tillsammans hemma.

Jag hade egentligen tid för klippning idag, men det får jag skjuta på ngon vecka till. Känns som det spelar mindre roll egentligen, håret är nog lite slitet men det får väl vara så tills tid i schemat finns för att styra upp en klippning och en färgning.

I eftermiddag ska jag köra BodyStep-pass och sen jobba kvar tills 22. Planen är att Noomi och Viggo ska somna efter lunch båda två. Då kan jag öva in lite nytt, men förmodligen blir det inte så. Redan nu ska jag leta upp skivorna och ladda in dem i datorn. Någon stans i hjärnn ligger ju de flesta koreografierna begravda, så lite uppfräschning är det som behövs :-) Nästa vecka ska jag börja nosa på det nya materialet. Då har jag ingen vattengympa att orora mig för, inte heller en massa jobb, så tiden ligger kanske mer för mig.

Nu ska det letas skivor, göras frukost och hängas upp tvätt. Kanske orkar vi med en promenad och lite gungande på förmiddagen - vem vet?!

Ha en underbar dag!

vilaodag...

Yes it is! Har ork som en sengångare idag. Dock verkar det vara smittsamt för resten av familjen tar livet väldigt lugnt. Nu ska vi käka middag, sen ska jag försöka reda upp här hemma i röran.

Återkommer väl senare med en och annan livsfundering :-)

RSS 2.0