2011 = energiår?!

Har ni funderat på att det mental går att ställa in sig på hur man vill leva sitt liv?!
Inför nyårsafton 2010 LÄNGTADE jag så enormt efter ett nytt år. Mitt körkort tillbaka, träning och instruerande låg i fagorna och jag hade verkligt stora förväntningar på året 2010. Att läga 2009 bakom mig var inget såvr alls.
2010 som år har uppfyllt alla mina önskningar och mer där till.
Inför 2011 sitter jag på en massa planer inför framtiden.
Det är roligt att läsa om hur andra fundera inför framtiden.
Jag funderar också...
Det är svårt att göra saker och ting realistiskt när man heter MammaMia.
Tempot ska ju vara superhögt och jag har nog en smula svårt att "hia" mig.
Hur som haver så få det väl tyckas vara en negativ sida hos mig, dock trivs ju jag med lite tempo.
Positivt är att i ringarna efter mina plask brukar många andra få tummen ur röven och komma till skott med både det ena och det andra.
2011 ska bli det år då jag slutför en massa saker. Jag ska inte påbörja en massa omöjliga projekt, jag ska avsluta och driva igenom. Jag ska stärka mitt egna varumärke (det låter ju j-ligt fint iaf.) åh känna mig trygg med den kunskapen jag besitter.
Jag ska bli bättre på en del saker - självklart! För bättre ska vi alla sträva mot att blir.
Man ska skriva ner mål och jobba mot dessa mål, annars tar man sig ingen vart. Det har jag lärt mig i år.
Mål och delmål...
Jag ska fundera lite så återkommer jag med mål och delmål... Sånt är svårt.
Nu svänger vi ihop lite skagenröra, grillar en oxfilé och bakar en kladdkaka innan vi laddar soffan med lite gottis och film.
Gott Nytt År!!


Nyårsafton, eftertankens tid...

Idag är det 2010 års sista dag.
För mig är det med vemod jag lämnar detta fantastiska år bakom mig.
En spännande framtid väntar, men idag lyfter jag år 2010 till taket.
Att sammanfatta året som gått är inte jätte lätt...
Istället skickar jag ett tack och varma kramar till alla ni som hjälpt mig under gångna året.
Balans är nu mitt ledord.
Måtta och att kunna svara nej med ett gott samvete.
Att vara den man är är inte alltid lätt, men i slutet mår man alltid bäst.
2010 har lärt mig många saker om andra människor, men ännu mer om mig själv.
Underbara, fina jag är den jag ska leva med resten av livet så det gäller att vi gillar varandra, står ut med alla beslut som tas och kan kompromissa fram bra lösningar.
2010 har lärt mig att jag är min egen chef :-)

Jag tror jag skiter i nyårslöften, det går inte så bra ändå... Eller?!
Jag ska blogga bättre, med fler bilder...
Jag ska träna mer för egen del, åh upp på dem "tuffa" hantlarna...
Jag ska utveckla mina kunskaper ooch jobba framåt med dessa...
Jag ska försöka läsa böcker igen...
Jag ska gå en PT-utbildning och ta licensen...
Jag ska vara jag, stå för det och njuta av underbara livet.

2011 kommer bli ett fantastiskt år, jag väntar med spänning men hävdar forfarande: "var man är sin egen lyckas smed"! Gott Nytt År godingar!


Varför blir man fet?

Jag fundera ofta på varför i hela fridens namn man blir fet.

Nej, jag menar inte hur det sker rent fysiskt för den ekvationen är så enkel osm den kan bli. Äter man mer än man gör av med går man upp i vikt, inget konstigt alls med det. Sen kan man skylla hur mycket man vill på ämnesomsättningsproblem och annat. Plus och minus kan ju i stort sett var och varannan människa.
Det som förundrar mig är att det finns så oerhört många välutbildade människor som sitter på allt för stor kroppvolym och viktmassa för att det ska vara bra för kroppen och själen. Jag är mer än övertygad om att flertalet av dessa individer inte en dag bestämmer sig för att om 4 månader ska jag väga 10 kg mer.

Men hur tappar man kontrollen?
Hur ser man INTE att det barka iväg med kroppsvikten?
Och varför i hela fridens namn gömmer man sig bakom som storlek och vikt?

Jag inga svar på frågorna jag ställer mig. Jag spekulerar och funderar en massa. Just nu är jag i en era i mitt liv då jag fullkomligt tror på en sund balans av mat, fysisk aktivitet, sömn och mental/social välbefinnande. Dessa fyra ben skapar pelarna för vårt liv att vila på. För lite av något skapar obalans och rubbningar.
Utifrån egna erfarenheter kan jag svara på att för lite sömn (jag har två små barn och har innan detta jobbat nätter i krogvärlden) skapar obalans i dygnsrytmen för mig och jag äter sämre, tränar sämre och orkar inte ta hand om mig själv. Jag har kanske inte alltid gått upp i vikt, men en känsla av obalans och att kroppen "fettar" till sig infinner sig snabbt. Vad händer då med alla människor som ständigt lider av sömnbrist?

Sömnbrist kan beror på många saker. Stress, barn, jobb, pluggande samt mycket mer. Gemensamt för dem alla är att vi låter utomstående faktorer påverkar vår inre hälsa negativt.

Mat
är ett STORT kapitel och var dag lär jag mig något nytt om det jag stoppar i mig och barnen. Mat ska vara roligt, lustfyllt och smakrikt. Mat ska intagas med glädje, ge känslor som är fantastiska och skapar roliga minnen. Jag jobbar hårt för att barnen ska ha med sig detta i livet. Min mamma och pappa gjorde det samma. Tyvärr hände det något i min tonår som gör att jag har en skev bild av mat... Fler människor har konstiga bilder av mat och dess intag. Vad, när, hur och hur mycket som ska ätas är ett evigt diskussionsämne. Vi paratar mat på jobbet. Vi har vårt sociala umgånge tillsammans med mat. I skolan lär vi oss äta med nya människor, främmande rätter... Jag är övertygad om att har man en bra bild av mat och vilken man man bör äta skapar detta alla förutsättningar för ett hälsosamt liv utan att man behöver eftertanke. yckan vore ju om man på fredagskvällen kände ett sug på morötter iställer för godisskålen. Men det är min bild av mat som säger mig att morötter är bättre än godis. Jag vet vad som borde ätas, jag har en hel massa förbud som jags tädigt bryter för att det är det som livet handlar om - att testa gränserna.

Jag vill försöka ge mina barn en sund uppväxt, utan för mycket förbud och förmaningar. Jag vill ge dem erfarenheter av god, hälsosam mat - men aldrig förbjuda något, bara lära dem gör bra, hälsosamma val. Mat är fortfarande ett STORT ämne och vi är alla var och en dem bästa kockarna för just oss, i alla fall i vår egen mening. Jag tror att det är viktigt att vi vill lära oss nya sakerom mat, vad som är bra för oss och att vi utvecklar vårt matintagande på ett hälsosamt och positivt sätt. Att vi ser framtiden med maten, vad vi verkligen behöver. Det handlar om plus och minus, svårare än så måste det inte vara.

Jag tänker att vara fysiskt aktiv betyder att du utför en aktivitet, vilken som helst, när som helst bara det är förutom dina dagliga vanor och att det sätter kroppen i rörelse. Fysisk aktivitet ska vara roligt och lusfyllt, då kommer vi vilja fortsätta ge kroppen samma utmaning åter igen. Men människan är lat vilket grundar sig i långt, långt, långt bak i tiden då männen jagade ohc kvinnorna samlade frukter och tog hand om barnen. Man försökte då vila så mycket osm gick för att spara på orken, endast görde man behövde. Idag behöver vi röra på MER, då vi inte jagar efter vår mat. Vi har fina bilar som vi åkter i till de fina affärerna för att handal väl packad mat som har lappar på sig om var fisken är fiskad och när mjölken mjölkades på vilken gård. Vi gör oss endast mödan att plocka ner och upp varorna ur korgen och derigenom har vi knappast föbrännt summan av den mat vi tänker stoppa i oss. Vi MÅSTE röra på oss för att kroppen ska må bra. Vad vi gör, med vem vi gör det och hur vi gördet spelar ju knappast någon roll. Det ska vara roligt! Du ska vilja fortsätta med det! Men hur gör man??

Klurigt... Kanske skulle skolan få en större peng till idrott i skolan? Mitt svar på frågan är SJÄLVKLART! Men jag är idrottslärare i grund och botten. En historialärare tycker vi ska ha mer historia, en mattelärare mer matte. En revolution i föreningslivet? Det handlar o mer pengar till föreningar, fler engagerade indiivider i föreningarna... Fysisk aktivitet, även att det är så enkelt som en lite promenad kommer människa alltid hävda handlar om pengar och om tidsbrist.

Ursäkterna för att inte genomföra en fysisk aktivitet dagligen är oändliga. Allt från barnen, hunden, jobbet, städningen med mera kommer mellan. Varför investerar vi inte mer tid i oss själva för att leva längre och kunna göra alla de andra roliga sakerna för än skjuter fysisk aktivitet på framtiden?

Min fråga är hur det kan komma sig att det är "fult" att sova ordentligt, äta nyttig och hälsosam mat och träna ordentligt? Jag säger inte att Du tycker det. Du som läser gillar säkert hälsa och hälsosamma saker, men var tycker inte alla människor att det är bra med det som är det bästa för kroppen... Eller är jag kanske helt fel ute och deras väg är bättre. Lever jag verkligen längre för att jag "sköter mig"? Nä, jag får nog fundera vidare och återkomma... Men håll med om att det är lite märkligt det där med Varför man blir fet!?

mellandag 4 ger oss en smak av vad som komma skall

Reload is the shit!
Gårdagen träning gjorde kanske inte så mycket för kropp och själ.
Gårdagens lilla tjej-partaj gjorde dessto mer.
Idag laddar jag för att dra i vikterna och jobba med de stackars musklerna igen.
Kanske skulle man sammanfatta året.
Vet inte...
Träning först och sen får vi se vad orken lämnar kvar.
Det där med fett kommer, jag måste tänka lite till.
Fett är mer komplicerat än något annat.
Mycket känslor hänger samman med fett.
Många tankar snurrar i huvudet då vi pratar om fett.
Fett blir det sen, nu träning!

mellandag 3...

Jag är i fysisk smärta med mer än halva min kropp.
Händerna darrar och benen är öma.
Axlarna värker och armarna är matta.
Jag vill inte klaga, träninvsvärk är bra (i måttliga mängder så klart).
Dock skippade jag löpning 60 minuter och gav mig i kast med något osm jag inte gjort på säker 4 år.
BOX!
Jösses så roligt och herre min gud så trött jag är idag.
Summa; 30 minuter Core + 60 minuter Box = en mycket trött MammaMia, dock NÖJD
Idag skakar det i kroppen och jag kännermig varm i hela kroppen.
Om drygt 1,5-2 timmar ska jag köra step 45 minuter och sen biceps, triceps och axlar.
Jag undara hur den ekvation ska gå ihop?!
Först ska jag röja av hemmet och pynta fint tills brudarna kommer.
Det bli tapas-mys, vin, tjejsnack och lite spel.
LÄNGTAR!
Imorgon får vi se vad som händer...
Det darra för mycket för att skriva mer, så jag återkommer efter städning, diskning, dammsugning, bäddning, golvtorkning, dammande, gardinbyte mm.
PUSS!

ska fundera på fett

Jag ska nu åka till gymmet och jag ska under min träning fundera lite på det där med varför man helt enkelt inte bara skiter i att äta fel och tränar...
Jag har svårt att tro att så många människor lider av okunskap och tycker att allt över storlek XL är normalt?
Vad skyller man på?
Och varför är det så svårt att ta tag i saken?
Jag anklagar ingen, funderar mest...
Vi får se om jag kommer fram till nått, men först ska jag bränna fett! 60 minuters träning.
Mina man frågade mig om det var effektiv tid eller om det var tiden på gymmet...
Effektiv tid såklart! Precis som hans innebandymatcher, åh kanske kommer jag lika långt...
Maby baby!
See ya later!!!

mellandag 2 = ilskbaggar, rövont och cardiosvett

Jag vaknar långsamt och inser att huset är tyst.
Det är en underbar känsla, åh jag sträcker på mig och får för en gång skull väcka kroppen ordentligt innan jag måste studsa upp ur de varma bolstren.
Tystnaden håller i sig dryga 30 minuter och är veckans hittills skönaste minutrar.
Jag har hittat träningsvärk lite överallt, främst i mina ben.
Jag kan gott gå på hårdare på rygg och bröst, men framförallt magen.
Det känns, men långt ifrån jobbigt.
Det är bra!
Träning behöver stegras, jag har inte orka att gå i en vägg en gång till så jag tar det i lite lugnare tempo den här gången.
Jag gjorde även en invägning igår... SUCK!
Det var inga minus på den vägen, snarare 1,5kg plus.
Dock väntat och inte lika mycket osm jag kanske hade trott.
Från och med igår skriver jag träningsdagbok igen.
Det är ett bra sätt att komma ihåg vad man gjort hur det kännts.
Fungerar det man gör vill man ju minnas det, funkar det inte kan det ju vara bra att inte göra samma sak en gång till.
Idag ska jag driva på svetten ordentligt.
60 minuter kondition på löpband och stepbräda väntar.
Mitt stilla sinne behöver träning då mina små barn verkar ha vaknat på helt fel sida.
ILSKBAGGAR är dem!
Nu kör vi lite lunch och sen lite Leos Lekland.

Mellandag 1 = avklarad

Dagen efterlämnar sig en skön trötthet i kroppen.
Mina ben darrar som asplöv.
Bröstet är ganska ömt och ryggen trött.
Magen kommer defintivt svida mer imorgon.
Jösses så roligt det vara att köra slut på sig själv på gymmet.
Nu bara måste jag träna MER av denna sorts träning.
Eller egentligen behöver jag nog mer av all träning.
Kanske handlar det om kontinutet...
I vilket fall som helst känns det underbart att kommit igång.
Jag är dessutom för firande av alla slag saker man kan fira.
Jag firade min återfunna träningsglädje med att shoppa ett snyggt linne och en fin kofta.
Vi får se vad det blir nästa gång jag behöver fira :-)

laddning - 1:a mellandagsträningen

Idag ska det mellandagstränas.
Jag sitter här och laddar för det och för handling på Maxi samt städning av huset.
Jag har som plan att köra styrka på dem stora musklerna under passet.
Det blir ben, rygg, bröst, mage.
Som bonus ska jag sola och jag hoppas på lite minimassage på axlarna... Har SÅ ont närmligen.

Maten idag är proteinbaserad;
Frukost - skinka och röbetssallad
Mellis - clementin med barnen
Lunch - rostbiffsallad med kalla rotfrukter, thé och en pepparkaka
Mellis - proteindrink (blåbär) ed mjölk
Middag - kycklinggryta med sallad
Kvällsis - en kopp thé med mjölk

Imorgon blir det cardion 60 minuter.
Jag ska försöka ta mig iväg ganska tidigt till gymmet med kidzen...
Kanske hinner jag med lite BodyStep och Step med.
Annars nöjer jag mig med crosstrainer och löpband.
Det gäller att ladda ordentligt.
Sömn/vila, mat, träning, mental peppning - A&O till ett gott liv!
Ikväll blir det tidigt i säng, kanske kroppen känner sig piggare och huvudet gladare.

mellandagarna

Imorgon börjar mellandagarna på riktigt. I alla fall för mig så min älskade gubbe jobbar måndag till torsdag, 7-16. Kidzen och jag ska göra det mesta av situationen. Vi har vår egen lilla planering för att få dagarna att gå och kunna hitta på en massa roliga saker man aldrig annars hinner med. Jag själv ska dessutom försöka mig på att träna ordentligt hela veckan. Tunga pass som utmanar kroppen ordentligt.

Imorgon ska vi ha en date med en kusin till mig, i övrigt ska vi försöka oss på att handla mat till veckan och inför vårt lilla nyårsparty.

Menyn är enkel - bara sånt vill älskar!

Förrätt; ToastSkagen
Huvudrätt; Oxfilé med potatisgratäng, sallad och rödvinssås
Dessert; Kladdkaka med grädde

Drycka... Lämnar det osagt, men vi ska iaf. kyla vår champange som vi fick av svärisarna när vi gifte oss. Den har väntata länge på ett bra tillfälle att öppnas, nu verkar vara ett himla bra sånt.

Vi ska mysa med barnen, kanske göra pannkakor på dagen som dem älskar, åka till simhallen för lite bad, kolla raketerna vid 17 i stan, äta vår goda meny, kolla på film när små godingarna har somnat och se på rakterna vid 12-slaget.

Lugnt, kanske tråkigt för vissa, men precis vad vi önskar. Ingen stress, inget härja, inga måste. Så nu ska jag ladda för lite lugnt ikväll igen. Energi har verkligen fyllts på under dessa dagar. Ska bli nice med träning imorgon em, men tills dess - MÅ BÄST!

bulkande

Att bulka är att lägga på sig en större kroppsvikt, fett och muskler blandat.
Efter detta deffar man har jag hört.
Jag bulkar över jul, det är nyttigt tror jag...
Imorgon ska jag springa 30 minuter...
Om jag överlever återkommer jag :-)
Ikväll och imorgn är dem sista bulkardagarna.
Därefter följer träning, vettig, proteinrik kost, mental träning och god sömn.
Jag har med all säkerhet lagt på mig ytterligare ett kilo under denna vila, men det får vara värt det.
Jag använder väl vinterjacka, mysbrallor och svettas igenom de närmsta veckorna.

För att man ska komma någon vart med sin träning gäller det att vara motiveras. Man behöver bra mål, långsiktiga samt kortsiktiga.

Långsiktiga
1, Springa en mil
2, Egenträna 3 ggr/vecka
3, Gå ner 10 kg i vikt (midsommar vore rimligt)

Kortsiktiga
1, Gå ner 3 kg till 5 februari
2, Sova 7-8 timmar/dygn
3, Ordnat matschema varje vecka
4, Träna minst 30 minuter varje dag

SÅ;
VAD GÖR VI?!
NU KÖR VI!!!

uppladdning för dopparedagen

Jag kör cardio och styrketräning i ett.
Jag gör träning osm bara en mamma kan göra den.
Jag springer genom IKEA med en 1-åring ylande i vagnen och en 3-åring som kryssar framför vagnen med jämna mellanrum. Han kan hoppas att hälsenorna håller, tänker jag!
Jag shoppar på rekort-tid, baxar ut oss alla i den lätta snöstorm som anfaller Kalmar på dan före dopparedagen.
In med grejerna, snörall genom parkering och hem till en totalt igensnöad tomt.
Skottandes frenetiskt medan grannarna tjitttjattar bakom häcken.
BÄRA in två sovande barn.
SLÅSS med vinterkläder och ner i sängen med båda.
UT!
Vi har definitivt gården gud glömde.
J-LA vad snö det kommit och kikar man uppåt ser det oroväckande ut vid taket...
Stålmorsa kanske ska bli mitt nya namn?
Vad gör man inte för familjens säkerhet...
Upp på taket, halt så in i h-vete.
Skotta ner snö på den nyskottade terassen, kämpa mig ner igen och börja om från början med terassen.
Snö är fint, vitt och rent i många lägen.
MEN snö är tungt, opraktiskt och blött när man har barn och hus.
Den här vintern är med all säkerhet guds straff för att folk gnällt i flera år om att vi aldrig har vita vintrar eller jular samt att barnen inte får åka pulka.
Jag ser då inte fler ute i pulkabacken i år än tidigare - dem är lata och vill bara gnäll!
På med ullsockar och långfills, ut i backen och ränn med kidzen så sover ni alla gott till kvällen.
Det finns INGA dåliga väder, bara DÅLIGT med kläder!!!
Nu fortsätter jag eftermiddagen med att storstäda huset, hänga tvätt, slå in julklappar, byta sängkläder i kidzens sängar, duschar, pynta mig och sen får vi GOD middag hos GODA vänner.
GOD JUL!

2011, är det nyheternas år?

Oj vilka planer det smids här!
Jag är så upptagen med allt planerande att jag helt har glömt bort er, men nu ska det uppdaterad lite tänkte jag.

Jag har blivit med träningskompis...
Eller ska jag säga att jag har fått mig en rejäl utmaning?
Well, det kommer bli roligt och jag ser fram emot att ha lite vettig styrketränign att ta tag i.
Jag är KLEN, men vid gott MOD.
Dock känner jag att under julen ska jag fokusera på min egen kropp, det vill säga träna, äta, sova och njuta.
BALANS är ett nyckelord och visst kan det gå att hitta den på 3 veckor!?

Jag har tagit ett beslut om att gå en utbildning i juni.
Vi ska jobba för att få in det på jobbet, kanske kan man få en del av utbildningen betalt...
Under våren blir det mycket repetition av muskler, fästen, ursprung, skador, behandlingar, maskiner, fria vikter, belastning med kroppen.
Jag kunde nog inte fått ett bättre besked denna dagen, samt att delar av ledningen anser det vara en mycket god idé. WOW!

Sen jobbar min underbara Mija och jag på en, som för ser ut att blir en mycket ljus FRAMTID.
Alla saker har sin tid, men i mitt fall brukar det aldrig vara jämna plågor.
ALL OR NOTHING!

22.00 checkar jag ut från denna byggnad.
Jag signar på för 3 veckors "ledigt" med träning under den egna piskan.
BodyStep, Step, BAS, BodyPump, gym och löpning står på schemat.
Jag bara måste klara 12 armhävningar på tå efter jul.
Just nu är jag en KATASTROF, men ge mig lite tid så ska lullet bort samt musklerna växa.
Ledord - PROTEINER i massa.

Denna veckans träning är lite ynklig: BodyStep 1 pass, BAS 1 pass, Löpning 5 km, Promenader 2 stycken á 5 km men bättre än ingen :-)

Fredag morgon startar min familj med bad och frukost i simhallen, vad gör Ni?

GOD JUL!!

det rullar på...

07.30 Klockan ringer och jag fattar absolut ingenting...
07:35 Gör ett tappert försök att ta mig ifråpn den hårt kramande kudden.
07:40 Vattnet rinner ner i ansiktet och piggheten kommer krypande.
07:55 Lite frukost... Eller egentligen en överbliven pizza på stående fot tillsammans med några klunkar blodapelsinjuice...
08:05 Skottande för att se om bilen står kvar på parkeringen.
08:30 Jag gör entre på jobbet likt en vit snögubbe...
08:35 Jobb fram till 18:00 vilket innehåller diverse städning, provträningar, mat och vattengympa..
Ha en bra dag...
Åh, ja just det!
19:30 Stupar i säng för att återse min bästa kompis KUDDEN!


förra lördagen...

...var det julfest med jobbet och därefter drog jag på äventyr
med min vapendragare fröken Hämäläinen.
This is it!


13 fina pöjkar

Ikväll har det varit 13 fina pöjkar och gästat vårt kök.
Den lilla rosa har spelat musik och alkoholkonsumtionen har fyllt en svart plastsäck...
Roliga lekar har det skrattats åt och pizza samt chips mättat deras magar.
Jag har fått en fin liten text som 4 av pöjkarna hade skrivit åt mig.
Den går så här:
När vi såg dig i salen tågande,
förstod vi direkt att det var dags för yogande.
En gångstil så pulserande,
likt Kejsar Ceasars marcherande.
Du var så fin med dina underbara smilgropar,
att under tiden nu när vi skrev Bengan ropar:
Är hon singel? Är hon ledig? Är hon ihop med Nisse?
Äh, va faan Mia?! Får han bli din kisse?

Känner man sig det minsat deppig, uttråkad eller på annat sätt nere då kan man ta hem de där 13 pöjkarna.
För det är fint innan dem kommer, man får mat och när de sedan fyllt en svart sopsäck lämnar de golven nymoppade och diskmaskinen brummande.
Jag njuter av tystnaden och blickar framåt mot den sista veckan innan jul.
Jag ska driva på mina inre slavar för att träningen ska bli av. Samt dem siata juklapparna inköpta.
Det ska slås in, packas i brev och styras.
Vi har att göra, men ikväll njuter jag av att det i MITT kök varit 13 fina pöjkar. PUSS!

julmys på en dietares sätt

Hur gör man för atty få julstämning och samtidigt hålla sig på mattan?
Ja, man kan välja att träna mer, då kan man äta mer.
En mycket enkel ekvation!
I mitt fall är jag inte sugen på mer träning.
Jag vill ju vila lite...
Jag väljer att blanda Santa Marias Kryddmix Pepparkaka i Keso eller Kesella Kvarg - julmys!
Saffran i dem samma funkar strålande som ytterligare ett alternativ.
Proteiner i massa när träningen går ner, då stannar kanske vikten iaf. inte rantar iväg uppåt.
Nu ska jag palla mig iväg till jobbet med gröt, julskinka, senap och bröd samt kesella och frukt i väskan.
Dagen är LÅNG, 8.30-24.00 jobbas det för fullt.
Känns långt tills sängen och jag ses igen, men pengar i fickan blir det i massa!
Njut av julen, det är nu en tid för vila, harmoni och livsnjutning.
Bara 4 dagar kvar för mig att jobba innan min LÅNGA ledighet på 3 veckor breder ut sig framför mig.
Ha Ni alla en underbar lördag <3

less

Igår såg jag tre filmer på en dag.
Jag sov 3,5 timme mittt på dagen.
Sov 8 timmar i natt.
Jag är piggare idag.
Snorig, lite öm i kroppen, men...
Huvudvärken känns som om den har flytt sin väg.
Dock, tar jag inga chansningar den här gången.
Nu vilar jag mig tills det känns helt okej.
Jag har ingen ork att sätta press på mig.
Onödigt att stressa kroppen mer.
Onödigt att stressa psyket mer.
Jag sorterar och väljer mina aktiviteter.
Jag längtar efter min jul-semester och hoppas på att komma ur mitt lilla skal.
Idag är endast prinsessan hemma.
Prinsen ville leka på dagis.
Älskade prinsessan och jag har ett litet schema för dagen.
Vi ska mysa.
Vi ska fika.
Vi ska ta en promenad.
Vi ska sova.
Låter det bra?
Nytta?!
Okej, en tvättmaskin och handling av mat - that it!
Ikväll blir det film, New Moon för jag tycker den är så bra.
Jag ska skriva lite på min hemtenta till simlärarautbildningen också.
Fast mest jag ska vila.
Jag ska vila tills jag blir less på att vila.
Jag ska ta det lugnt tills hjärnan orkar med en massa beslut igen.
Mysa, sova, äta, träna roliga saker och sen sova lite mer - medicin för en trött mamma!

själatrött

Jösses!
Jag är helt slut!
Hela jag!
Kropp och själ!
Imorgon ska jag uppdatera.
Nu ska jag sova.
Pöss!

mysdag

Veckans fredag är en mysdag. Mys med barnen på Öppna förskolan, lite barnlunch i form av blodpudding och bacon, lunchsovning för lilla prinsessan och mig, film för sonen och mannen. Sötaste Mija tog sig en tur hit efter jobbet och åkte snowracer i backen med prinsen. Dottern och mannen shoppade mat till kvällens lilla mysmiddag med våra goda vänner. Jag har plockat undan lite, försökt få bukt på min eviga huvudvärk och vilat mig lite. Om en stund ska jag göra en rödvinssås till rådjursbiffen och ungspotatisen vi ska äta. Desser blir en chokladmousse med grädde. Vi har alla ledig helg och det ska man fira in ordentligt. Dricka - jo, pojkarna ska dricka öl, lilla gumman Mija är så sugen på glögg åh jag ska köra pass imorgon så jag dricka Julmust Light.

Det där med light tål att funderas på, men jag tänker att vill man dricka läsk ochd et inte är så ofta kan man ju åtminstone gör sitt bästa för att slippa allt för mycket socker. Jag kör på light, åh tyckermånga gånger det är godare. Kan tyckas märkligt, men vi är alla olika.

Imorgon startar jag dagen med ett vattengympapass á 45 min, sen har vi lite familjefika med Arvidsson/Nilsson-familjen, lunch med efterföljande vila och därefter snölek, pulkaåkning och eventuellt snögubbebygge. Jag ska på julbord med jobbet under kvällen, efter det ska vi mötas upp ute - min älskade man Nisse, godaste Mija och Foten-Niklas. Ska bli hur kul som helst. Det är inte ofta vi går ut, men nu är det på tiden :-)

Söndag spenderar barnen och jag hemma i vilans tecken. Mannen ska jobba hela dagen - stackaren! Men just nu tänker vi på kvällens mysiga middag i goda vänner lag med god dricka och roliga spel! Hoppas Ni andra får en UNDERBAR kväll!!


börja om från början

Snart är det nytt år och jag ska lägga 2010 bakom mig. Jag har insett att ska det ske så sker det på en och samma gång. Allt jävlskap som tänkas kan sker på oavsett hur mycket man än förbereder sig. 3/4 av året och ite till har jag klarat mig fantastiskt bra, men det kör liksom ihop sig på slutet - som vanligt! Det får bli med uttrycket det är inte hur man har det, utan hur man tar det jag går vidare med livet.

Jag är fantastiskt bra på att älta sönder saker. Knner du attdu har svårt att verkligen komma till djupet med ett problem? Fråga mig så kan jag vända och vrida på saker och ting i timmar. Ja, självklart ska jag förbättra det, men vet Ni? Det är inte den enklaste grejen man kan göra. Jag är liksom framavlad för att vara syniker åh att ändra på det kommer ta tid. Men jag ska försöka! Tro mig, det är dax att välja sida med hull och hår.

Under det komman året ska jag också jobba på min viktminskning. Den första boosten av de första minus 5kg har börjat lägga sig och jag känner att det behövs mer. Det finns framför allt mer att ta av. Jag ska bränna fett så in i h*vete! Hur? Tja, mer styrketräning som är TUNG, mer konditionsträning till exempel löpning i 60 minuter. Det vore verkligen fantastiskt och jag tror verkligen det skulle göra skillnad. Jag vill ha minus 5kg till. Det vore amazing om vågen byte siffra på 10-talen, då kommer jag börja gråta av lycka (åh fråga inte mig varför).

Jag ska också göra verklighet av en PT-utbildning så jag kan ta ett steg ut i egenföretagarvärlden, det vore otroligt kul att ta sig vidare. Naturligtvis finns det 1000-tals med små planer - SPÄNNANDE! Åh jag längtar som vanligt efter det nya året och nya utmaningar.

Jag har haft ett fantastiskt 2010 under vilket jag känner jag har kunnat utveckla mig, letat mig tillbaka i fysisk form, mentalt arbetat med ro och tid för familjen.

Under 2011 ska vi i familjen hitta en bra rutin för alla i familjen. Bättre mat, bättre träning, bättre ordning. Veckomatsedel via ICAs Billiga Veckan, städning med hjälp av Rut, träning med stöd från underbaraste föräldrarna. Vi inväntar ett fantastiskt år åh jag ska ta mej tusan ner dem sista kilona i vikt - det lovar jag er! Bra träning och bra mat kommer ge resultat. Pusch och pepp, motivation och engageman. Ledord som gör vägen lättare och bättre. Välkommen år 2011!


När jag blir stor...

Vad ska du bli när du blir stor?

Jag har svårt att svara på den frågan fortfarande. Är jag stor nu?
Jo, det är jag alla gånger. Jag är ju gift med en underbar man, två underbara små barn och ett fantastiskt hus. Lån på banken, Volvo på uppfarten och njuter av att få sova till 7 på morgonen.
Vuxen är jag, men vad jag ska bli när jag blir stor funderar jag fortfarande på.
Ska man nöja sig med att livet rullar på?
Jo, men jag tror somliga gör det, åh det är helt okej. Det är ett eget val man gör. Jag har så svårt vänta på att framatiden ska trilla i huvudet på mig. Jag lever någ mer efter "var man gör sin egen lycka". Om det fungerar är jag föga tveksam till, men jag kommer fortsätta framåt.
Det är framåt jag vill, framåt, uppåt, starkare, bättre, snabbare.
Var man är sin egen lyckas smed heter det det :-)

vanlig underbar onsdag

Min dag förgylldes av fina ord från Ulla på Arbetsgivarringen.

-Vilka fräsiga kläder du har, verkligen jääte snyggt!

-Du har gått ner en hel del i vikt.
-Jo, ett par kilo är det.
-Du ser fantastiskt fräch ut.

Min dag känns så underbar, en vanlig jäkla onsdag och Ulla har mig på gott humör garanterat hela dagen.

Titta på dina kollegor/man/syster/mamma/vem som och hitta något verkligt äkta och positivt att ge en komplimang för, exempelvis en tröja, frisyren. Man blir så glad när någon tycker om det man själv har, en riktig själförtoendeboost!

komplimanger

Att få en äkta komplimang gör mig så glad.
Hur underbart som helst är det, oavsett vad som sägs så uppskattar jag sånna.
Idag fick jag höra att jag hade fina kläder, att det syntes verkligen att jag gått ner i vikt och att jag så pigg och fräch (hur stavas det?) ut. Vilken själförtroende boost!!
Käre tid så gott man mår när komplimangerna haglar :-)
Jag gör alltid mitt bästa för att vara snäll, säga snälla saker, vara uppmärksam på när någon har klippt sig eller gjort annan förändring. Åh det är underbart när någon annan ser en liknande sak hos mig.
Jag är dålig att ta dem ytill mig, komplimangerna. Men jag tänkte jag skulle samla på dem. Här i bloggen kanske...?
Jo, en egen kategori med fina komplimanger som bortskänkes eller fås.
Ni vet väl att lite ger mycket.
Att ringarna på vattnet sprider sig :-)


sköna böna

Min älskade lilla tjej har tandvärk.
Jag lider med henne.
Fast hon förstår inte att det är det som är problemet.
Hon är liksom bara arg, gnällig och dreglig som en St. Bernadshund.
Fika duger inte.
Bära duger inte.
Nallen duger inte.
Sova i mammas säng, på mammas arm, i mammas svettiga armhålla - det funkar!
Åh mamma myser!
Underbara lilla prinsessa - endast 1 år och 2 månader åh tandvärk.
Hon är en skön böna den där Noomi.
Hennes mammas - en skön böna som hört rykten om att 2011 ska bli ett väldigt bra år för Vädurar.
Mamman är Vädur - det blir ett bra år 2011!
Vilken skön böna!

lugn

Ett beslut är taget och lugn skall infinna sig därefter.
Nöjd?
Jodå, livet är ju en fantastisk gåva och här med lever jag efter mitt lives tillgång och efterfrågan.
Tid finns det mindre tillgång av...
Eller är det så att det finns för hög efterfrågan på livsinnehållet?
Underbart är livet med alla sina utmaningar, stora som små.
Ikväll njuter vi av att vara tillsammans, barnen kastar lego på varandra och jag drar några djupa andetag.
Kärlek och överlevnad går väl kanske hand i hand...

Ledig!

Ibland mina kära läsare så längtar man något alldeles otroligt efter vissa saker.
I mitt fall har hjärtat och själen skrikigt efter tid med barnen och ledigt från jobbet.
Ledigheten ramlade över mig klockan 14.00 då jag klev av mitt morgonskift på badet, slängde på mig stövlarna, rusade ut genom dörrarna mot en snöig bil.
Luft!
Ledig!
Vilken fantastisk känsla i hela kroppen, åh efter dagishämtning och kollande på truckar byte vi lite snabbt kläder och traskade dryga 50 meter till våra vänner för att äta middag.
Vilken middag, grekiskt tema.
SUPER GOTT!!
Jag är fortfarande mätt och lite lagom lullig av rödvin och en päronkonjak.
Det är helg, ljuva, ljuva helg!!!
I dagarna tre sja jag njuta av att vara hemma med barnen, mannen och vara i huset.
Vad vi ska göra?
Hmm... Vet inte riktigt, men det spelar inte så stor roll.
Nu ska jag fortsätta kvällen med att gå och lägga mig på min mjuka kudde.
Imorgon blir det en liten resa till barnens mormor och morfar för att hälsa på.
Livsglädje, hälsa och sann kärlek är som bommul för själen!
God natt!!

MOON BOOTS


GUDS GÅVA TILL KALLA FÖTTER!
Dessa vacka ska bli mina, var så säkra.

RSS 2.0