förbannande snabbköpshysteri...

Nä, men faan så ilsk jag blir på den här hysterin att vi ska handla mer, ofta och snabbt. Det kunde vara okej om det fungerade, om systemet liksom var uppbyggt för att man kunde handla allt när man ville det istället för att man ska sstressa igenom en j-la affär för att inget finns och inget fungerar. Anledningen till mitt lilla utbrott?

Jag skulle snabbt genomföra shopping på Maxi medan mannen och barnen genomförde ärendet slänga sopor och tanka bilen. En rimlig tidsfrist till mig och barnen slipper in i affären trötta och frustrerade. Mannen blir klar före mig då jag får yra runt efter bröd, allt är gamalt, mjölken är typ dålig, diskarna med risifrutti var översvämmande av kartonger... Ja, det så för j-ligt ut kan man säga. Alternativen för mig är att typ halva kalmar har handlat dena specifika söndag eller att personalen skitigt i att städa... Det senaste låter för mig mer troligt... Utöver detta använde rjag mig av självscaning som ska vara så fanatstikt bra... Nja! Den där j-la dosa gav upp på mig och jag vill mena att stressade människor skulle nog ge faan i dem i alla fall...

Väl framme i den så kallade ut-checkningen som man gör själv lyckas det bli nått j-la fel och nu får sonen som kommit in med mannen och dottern spelet och försöker styrpa lillasystern med sin gose-kanin. Datorn vägrar ta emot mina varor genom datasystemet och jag vrålar på sonen, flippar ur på datorn och fräser till personalen som verkligen försöker le mot mig, att nu skiter jag faan i det här... Sonen illvrålar i högan skyn, dotter skriker för uppmärksamhet... Mitt i denna fantastiska röra står min man som en stolt fura när orkanen Gudrun drar fram i 180 knyck. Inte en ansatts till upprördhet visar denna man, då frun fått spelet, sonen försöker åtminstone genomföra dråp och dottern tror sig gör sitt bäst för att imponera på någon j-la IDOL-jury i Stockholm eller nått med någon form av klagovisa. Fy faan vilken cirkus! Min älskade make visa (för miljonte gången) varför jag gifte mig ed honom, han betlar, leder cirkusen ut fråna ffären och sätter oss i bilen - utan ett ord om våra förfärliga beteenden... Jag imponeras!

Jag är nu helt utmattad, kjolen har åkt upp under brösten och huvudet spränger av att vår lugna dag avslutades med cirkus. Nä, jag föredrar att handla på MAXI själv, med shoppinglista och utan själv-scaning. Skit i självscaningen, inför barnfria shoppingakvällar med mysmusik, kaffe och bulle till alla kunder och mysig, vänlig personal som gillar ordning och reda!!!

motvalskärring...

Vet du vad en motvalskärring är? Jo, en sån som jag är det. I alla fall om man får tro omgivningen... Eller kanske inte riktigt, för det är egentligen bara jag som använder mig av ordet, men jag tycker det beskriver mig på ett bra och rättvist sätt. Det blir liksom inget gulligt, för jag är knappast gullig. Det blir inget elakt, för jag kan inTe tänka mig att jag upplevs som elak. Det blir inte snoffsigt eller egoistiskt. Det blir inte dumförklarande, inte heller nedvärderande.

Jag är en motvalskärring, en sån som alltid måste göra på mitt sätt. En sån som gillar att ha rätt, har rätt ofta, lägger sig och vill göra på mitt sätt för det är nog det bästa. Kan inte gå samma väg som alla andra, rastlös i själen, glad till sinnet. Blir irriterad på samhällets märkliga strukturer som inte verkar vilka följa några som helt lagar om att skynda sig eller göra det hela smidigt. Jag vill ha det på mitt sätt, kompromisar dåligt till andras fördel. Inger andra människor förhoppning, kan inte säga nej till en utmaning.

Motvalskärring = gör dina egna vägar, det är livet till för!

Jo, men jag tycker det. För varje jobbigt uppförsbacke väntar ju runt hörnet en vacker, om än kort, nedförsbacke där vinden kan få rufsa om ordentligt i håret och ögonen tåras. I nästa uppförbacke kommer vi med lite fart och med hjälp av vilja och starka ben tar vi oss upp igen. Att leva livet så som jag vill att livet ska vara är en utmaning. Att välja den väg som JAG vill göra, inte den som andra tycker jag ska gå är att ta makt över sin egna lycka och sitt egna underbara liv.

Ett liv har vi, ett liv kan vi förbruka i den vetskap vi har, ett liv ska avnjutas och inte vill du väl fundera på varför du inte valde den vägen du egentligen ville skapa resten av ditt liv? Ta tag i varje dag som att den vore din sista. Njut, gör rättvisa för den du är - DET FINNS BARA EN AV DIG OCH DET ÄR DU!

imorgon...

ha ha, det är väl skrattretande hur mycket man försöker tänka på att fixa med grejer egentligen. Jag har inte en j-la anning om hur jag hade tänkt det med min träning, men tiden finns definitivt inte jsut nu. SKIT! Lite sugen är jag att pressa mina muskler till en ny nivå... Kanske hinner jag med ettpass på gymmet innan jobbet på torsdag och lite på fredag. Jag skulle behöva använda min slappa och lata kropp, men orkar inte...

Jag önskar att det fanns mer tid till träning och planering av mat, att jag hade bättre ordning och reda på mitt liv. Att sommaren inte gick så fort, att min mammaledighet inte var slut snart. FAAN! Jag önskar det var lite ordning och reda på mig!!!

Imorgon ska jag och mannen på dejt, vi ska gå på bio och käka nått mumsigt. Det är vi faan i mig förtjänta av! Jag ska jobba tidigt på onsdag så vi sak gå på den tidiga bion och mysa ner oss i fotöljerna och njuta av att vara ledig från våra bebisar. Imorgon jobbar jag dock först hela dagen och får nog ta för mig något litet projekt så jag överlever. Nästa vecka har jag fått en massa mer jobb vilket innebär att jag inte kommer ligga så värst mycket minus på lönen - NICE! Sen har jag fixat med föräldrapeningen också, så nu får jag kanske lite mer pengar i augusti och september. Imorgon ska jag också fixa med mina papper på föräldraledigheten till jobbet. Från vecka 34 jobbar jag min 83%, men kommer börja ledigheten med Kick-Off och semester :-)

Nu ska jag avsluta en perfekt, dock lite lätt stressad dag med sömn i ett VARMT hus!!

Puss, kram och vet Ni! Njut av sommaren, för jag spår en skitkall vinter IGEN!

...

...vill skriva ett inlägg om...

hur fantastiskt trött jag är...
hur fantastiskt roligt vi hade igår på vår spontana lilla grillkväll...
hur oerhört irriterad jag är på att vara ensam med mina trötta, arga, varma barn sveriges i särklass varmaste dag hittills i år...
att jag vill städa hela husets alla vrår på en gång...
hur jag planerar att plåga min lätt trötta, bakfulla och smått enerverande make då han kliver in på gården...

...nä, jag väljer att skriva att vi hade en FANTASTISK kväll igår. Jag hade glömt hur roligt man kan ha över ett par glas vin och lite grillat. Nästa lilla äventyr blir en kräftskiva i dem södra kalmarregionerna med SVENSKA kräftor! Tack fina, fina vänner för en underbar kväll!


what!?

Hur kommer det sig att barn aldrig är trötta?
Hur kommer det sig att mammor aldrig kan får känna sig utvilade?
Hur kommer det sig att det aldrig kommer en barnvakt när man behöver det som mest?
Hur kommer det sig att man ska vara själv med barnen varje gång man är som mest trött på dem?
Hur kommer det sig att livet just idag är en smula orättvis?
What!?

jobba?

Nä, men efter 7 timmars arbete känner man sig mör i kroppen och tom i knoppen. Imorogn ska kidzen och jag göra det vi gör bäst - SLAPPA! Gud så jag njuter av livet nu när det är sommar, sol och underbart. I min fantasi kommer det att bli en underbar höst med gosiga tröjor, fluffiga sockor och mjuka leggings på min allt mer avsmalnande kropp... Jag behöver verkligen losa mina kilon men jag behöver ännu mer dicipln. Tror ni det finns någon stackars sate som orkar med mig och mitt ilska humör?

Nä, de tror inte jag heller, men nu ska jag sysselsätta mig med diverse saker så fort jag känner minsta sug efter gotter. Vet nu hur mycket det finns att städa i ett hus på 135 kvadratmeter? Jodå, jag ska nog allt kunns fylla min tid med projekt inom hushållets gränser. Jag ska följa min nya idol Jillian, hon ska få bli mitt ljus i mörkret, min ledstjärna.

Jillian is the shit! God natt!!


loser...

ha ha, ibland vaknar med ett jävla ryck. Inte i sängen, men då något går upp i hjärnan.

Idag har jag kollat in Biggest Loser-sidan på nätet och även Jillians egna sida. Jösses vilken kick man kan få av sånt. Åh det var faktiskt lite roligt att skriva in på Jillians sida för att gå ner i vikt. Jag imponeras av henne och skulle gärna, gärna se ut som den kvinnan.

Efter att ha skrivit in siffror och programet hade räknat ut vad jag ska väga inser jag att jag har en ganska låg tröskel ändå. Shit, jag ska verkligen ta tag i det här nu och röja ur min gamla dåliga vanor för att bli en snyggare version av mig själv under resten av livet. Jag saknar motivationstryck, men tänker mig att om ma säkrar upp runt sig kanske det är möjligt att hålla den uppe lite längre.

Jag ska funder lite på hur jag på bästa sätt ska komma åt mitt lilla bekymmer. Livet är ju till för att levas och man ska må bra, men det rättfärdigar ju inte att man äter kakor och sätter i sig en massa skit hela tiden. Mitt nya liv får allt börja med en rensning av hur jag gjort tidigare. Alla hundra miljoner fösök innan hr ju misslyckats på grund av motivation och dålig diciplin. Ny är det dax att gör något åt det.

Jag tar med mig några tips från Jillian...
1, Borst tänderna efter varje måltid, då vill man inte småäta mellan!
2, En mindre tallrik som man FÖRST fyller med sallad.
3, Gör roliga saker när man tränar, då vill man fortsätta.
4, Då man känner ett behov av att äta - hitta en låda, hylla, skåp elelr liknande at städa. Man får ordning och reda, struntar i att äta och blir smalare.
5, Se till att sova ordentligt och stressa mindre!

Länge leve gurn Jillian ;-)

i skuggan...

Jag sitter i skuggan och njuter av svalkan. Dricker lite vatten, trycker i mig lite fruktsallad med grädde och njuer av tystnaden. Om en stund vaknar förmodligen prinsessan. Vi ska fixa lite mat till henne sen hämta storebror. Inte ett skit har vi gjort idag. Kollat tv, sovit och njutit av livet - that's the shit!

Innan lilla sessa slår upp sina underbara ögon ska jag plocka in alla min tvätt, bädda Puppas säng och plocka ur diskmaskinen.

Ikväll ska jag köra igenom mitt BodyStep-pass, göra ett stretchprogram till killarna i gubbens innebandylag, leta semesterboende i göteborg och tvätta. Dessutom ska jag göra ett försök att sova tidigt för imorgon jobbar jag igen.

Idag njuter vi av skugga, drar igång vattenspridaren ikväll och hoppas på att gräst tar sig igen!

kanon...

Nä, inte kanon full... Inte kanon pigg, utan motsattsen. Så jävla trött, hängig och inte på humör alls då vi vaknade till denna måndag. H-vetet vad livet tär på min kropp och sinne, dock är jag otroligt lyckligt lottad med två mycket trötta barn som somnade om på förmiddagen. Lillan i sin säng efter lite protester och den stor kom och gosade i vår sängen med mig. 2,5 timme vilade vi alla och nu är det som en ny dag i mitt huvud. Fantastiskt!

Imorgon väntas regn och jag tippar på att 90% av befolkningen kommer uppdatera sina facebook-statusar till något med regn - jag ska INTE göra det. Regn imorgon, om det så må vara, är fabulous! Trädgården behöver det, mitt sinne behöver det åh alla barn i vårt arma land behöver det sannerligen. Jag ska gå ut och vara ute så mycket det går. Regn när det är varm är sällsynt, trevligt och en njutning i torkans underbara tider.

Idag har jag fått p mig mitt snygga blå/vit randiga linne med ett par vita 3/4 braller. Man kan ju hoppas att det är okej, annars får väl modepolisen ta mig... Kidzen och jag ska nu och shoppa lite skaldjur och annat smaskigt till kvällens mysiga grillning med vår gulliga Mija och underbart mysiga Niklas på Foten (nä, dem är inte tillsammans!).

Jag kör på avhållsamhet - när det gäller godis och läskedrycker. I will ry my very best to cute som suger out of my life... Inte lätt! Man säger väl "easy come, easy go" och så är det ju med enerin man får av allt socker man petar i sig. Jag kommer troligtvis inte magra om kroppen om jag fortsätter trycka i mig samm mängd mat och defintivt gotter. Sommaren skaju vara njutning, nja... Hösten är ju ite direkt rolig som den är, så jag späcke rmg nu så kan jag njuta av en fin garderob med kläder till hösten... När jag återfått makten över min kropp...

Nu ska vi inta citygross med hull och hår! Njut av värmen, imorgon är en annan dag!

svettigt...

Jo, men så var det ju det där med att inte gnälla över sommaren... Hmm... Jo, men det går ganska bra. Jag svettas som en liten gris åh försöker bälja i mig vatten. Inte lätt då vatten inte tillhör min favoritdricka, men det behövs i sommarvärmen.

Jag ska göra ett nytt försök med att gå ner i vikt. Jag är innerligt trött på dess extra kilon som följer med mig vart jag än går. Nya tag, nya mål och MASSA motivation! 8 kg till jul bör vara rimligt, hållbart och framför allt genomförbart.

Plan? Nja, jag vet inte egentligen. Jag är emot alla konstiga dieter, men kanske vore det värt att dra ner på kolhydraterna en smula, inte utesluta för då blir man ju helt dum i huvudet om man ska träna samtidigt dvs. (åh det ska jag). Då jag var på utbildning körde dem med ägg, kesella, frukt mm. för att få energi och öka proteinintaget. Jag tänker mig kyckling, lax, mängder med grönsaker, ägg, kesella, keso, ostar, frukt och nötter tillsammans med 1 timmes snabb promenad om dagen 2 gympass och 2 konditonspass och 1 rörlighet/styrka...

Magen är slapp, brallorna tajta, humöret skit och självförtroendet bottennapp. Jag behöver ett par snygga axlar, en sexig rumpa och en tajtare mage. Inget går att köpa för pengar, det kräver slit på gymmet... Mest av allt behöver jag nog köpa mig motivation i form av en PT som kan piska på mig och ge mig lite skäll när inget händer. jga är LAT, jo, latare än man kan tro. Ursäkterna haglar för att jag ska kunna fika, slippa träna och sköta mg allmänt dåligt. På inget visst kommer min kropp i form av vila eller ligg och lata mig. Fysisk aktivitet i mängder är medicinen för denna tjockis. Noomi-snuttan landar på 9 månader i veckan som kommer och jag har igen 4 kg tills utgngsvikt med henna och ytterligre 4 kg innan det är som det en gång var. Fettprocent? Hmmm... Dens ka vi inte ens tala om. Jag ska säga att den måste minska, midjemåttet måste minska med 10 cemtimeter MINST åh rumpan upp... Svettas är väl enda sättet för att göra någon skillnad...

Nu, nu ska jag sova en stund för att sen kunna åka på stan och handla en liten present till våra älskde kompisars nyförvärv. På söndag ska vi få sen den lilla prinsen och mysa :-) Åh så jag längtar!! I helgen blir det sannerligen minskning på allt sött och smaskigt, bör inte det ge nått så säg?

RSS 2.0