kläder...

En av mina absolut störrsta passioner är kläder. Kläder till mig, till min son och till min man, men främst och mest - till mig själv!! Att vara på tjocken (gravid dvs.) gör livet betydligt mindre kul då det gäller kläder. Allt blir en utmaning, för visst gillar jag att styra ut mig, men summan av kardemumman är ju att det är ganska dyrt att handla en massa grejer också! Mammakläder är definitivt inget undantag. Så under denna graviditeten har jag lånat samman en hela uppsjö av grejer. Skitbra!! Dcok - nu är jag dödstrött på ALLA de kläderna också + att det mesta är sommarkläder så jag fryser en smula om jag ska ha linnékjol och blus på mig. Jag bor i mina olika mjukisbyxor istället, igår var det rosa brallor med svart tröja och rosa sjal (hur det nu stavas). Lite piffigt! Jag fick till och med på mig lite smink och åkte på IKEA. Jag skiter i vad folk tycker om hur jag ser ut just nu, ungen ska ju komma ut när som helst och jag vill inte ha en massa grejer hemma, så jag lämnar glatt tillbaka mina påsar med kläder lånat från höger till vänster.

Jo, men iaf. det där med kläder och gravida - jag är en del skeptiskt till alla olika utstyr som finns. Min bästa investering under hela graviditeten är mitt snda förnuft! Kan man ska man ju defintitivt INTE köpa en massa mammakläder. Det är tusen gånger bättre att klämma i sig i sina vanliga kläder, töja och förstöra dem, för när bebisen kommit... Ja, då kan jag garantera er att den stora shoppoholicen i er samtliga grabbar tag i själen och inte släpper föränns en nyinvestering har gjorts. Där är jag! Egentligen skulle jag spara en massa pengar under tiden jag väntade vårt andra barn (som jag hoppas kommer ut vilken dag som helst), men det har misslyckats kapitalt. Jag har inte riktigt hunnit med det, utan spederat mina pengar på grejer till vårt hus hela sommaren, eftersom det inte har handlats något till mig. Nu sitter jag dock med min HM-katalog och pricka för vad jag vill ha. Jag ska göra en lite större beställning med några fina tröjor, koftor, några byxor och så. Jag har redan förbeställt en gång på internet bara för att få pricka för alla klädera... Åh se den verkliga summan som kommer chocka min älskade man.

Nu ska jag leta fram ett par "snygga" mjukisbyxor och piffa till mig lite, lite för att lämna sonen på dagis och sen göra ett besök hos barnmorskan. Idag hoppas jag hon säger att den här bebisen är redo för att komma ut. Det är "beräknat födelsedatum" idag, dvs. BF, men jag tvivlar starkt på det - dock! Hoppet är det sista som lämnar människan! Fast jag tvivlar på att det blir ett septemberbarn (mindre än 24 timmar var liksom) - oktoberbarn är nog mer troligt...

See ya!

helg...

Jag älskar verkligen att ha helg. Särskilt när man får vara hemma med hela familjen och bara mysa och ha det toppenbra. Igår, fredag spelade min älskade man innebandy så jag och sonen fick allt klara oss själva - dock med ett besök av min mamma vilket underlättade på sonen gymnasik samt med lite mindre shopping på Plantagen och IKEA. Kvällen slutade med att sonen slocknade näst intill genast då han lade sig ner i sägen med sin välling. Jag kollade lite på Idol och la mig också ganska tidigt, men somnade inte då jag spänt väntade på innebandyresultatet.

Idag fick vi dock sovmorgon, ända till 8 fick vi sova och jag blev verkligt jätte glad över det. Jag hade stor förväntan på att gå upp runt 6.30 som vanligt, men det var bara att slumra vidare efter en koll på kockan. Lycka kallas det när ens barn sover länge!

Efter en lugn morgonstart käkade vi frukost tillsammans. Därefter plockade jag lite, mannen hämtade en kärra för att vi skulle kunna dumpa lite skit på tippen - sonen blev med honom! Till tippen och av med grejer, lite lunch på Burger King fick vi allt unna oss ansåg vi. Sagt och gjort och sonen älskar ju pommes så inget fel med det.

Hemma tog vi nu tag i det där förrådet som vi under det senaste året mest dumpat grejer i för att ta tag i vid ett senare tillfälle. Det tillfället har vi kommit till nu! Så kartonger har rensats, mer skräp har hittats, sortering osv osv. Lite mer grejer att köra till tippen, men vi anser att det kommer iaf. att bli färdigt inom sinom tid. Vårt lekrum till barnen har också fått en mindre make-over. Det krävs lite dammning och torkning av golv samt nya kuddar i sängen sen skulle man kunna kalla det ganska mysigt. Jag tror inte vår lilla son fattar det ännu, men han har faktiskt fått ett ganska stort lekrum med massa grejer i. Vi har flyttat på de mesta av hans leksaker till det nya rummet. Detta för att vi ska ha mer plats på rummet för lite mindre grejer och för att han troligtvis har lite allergier, så vi vill ha det lättstädat i sovrummet.

Jag är i vilket fall som helst hur nöjd som helst och njuter av att det är så fint här hemma över allt. Jag önskade mig en massa ordning innan bebisen kommer och det verkar faktiskt som om jag får min önskan igenom. För ett par veckor sedan känndes det mer som en omöjlighet, men nu närmar det sig allt mer både för bebisens ankomst samt för den otroliga ordningen. Jag ska bara ta mig till Maxi för en rejäl storhandlig av diverse grejer, sen kan man njuta mer.

Storhandlingen är för att jag skulle vilja ha en del mat och grejer hemma, har fixat med lite förvaring och tänkt ut en del sätt för att kunna ha lite mer hemma. Det är så trist att hela tiden behöva släppa hem en massa burkar med krossad tomater och tvättmedel och sånt. Det är ju grejer med lång hållbarhet, så det kan man köpa och förvara hemma när det är billigt. Min plan är att vara ekonomisk på sikt, köpa på mig och kunna ha maten på ett organiserat och bra sätt. Så det finns nu plastlådor med lock till den mat som små gnagare skulle kunna ta sig in igenom, det är upp ordnat med hyllor till tvättmedel, sköljmedel mm. Jag känner jag låter lite som min svärmor och jag vet att jag bor ganska mitt i stan, men med snart två små barn och utan körkort måste man ju inse att shopping skall göras så enkelt som möjligt. Att handla lite bröd, mjölk, smör mm på Konsum här i närheten är en baggis med barnen, men att storhandla med två små barn ensam och sen ta bussen hem... Nej, känns inte som en jätte bra idé faktiskt.

Under mitt spånande inför detta barnet har jag skrivit mig en egen liten receptbok. Det är ju inga nyheter i den direkt utan mest kopior på det som jag lagar för det mesta, men det gör det enklare att veta vad man ska ha hemma. Jag har använt mig av datorn och organiserat dagarna med luncher, middag och mellanmål. Allt för att vi ska hinna med att spendera mer tid tillsammans istället för att stå här hemma och irritera oss på vad som ska handlas och vad som ska lagas. Kanske låter det tråkigt, och visst kan det vara lite svårt att hitta på matträtter, men jag håller mig till fisk på onsdagar, kyckling på tisdagar osv. Det är förenklat, men gud så snabbt det går att fixa maten.

Överdriven planerare? Jo, det kan man säga att jag är. Jag gör så när jag inte känner att jag har kontroll eller då jag känner mig allt för stressad eller om det är skit tråkigt. Jag är nog lite av varje just nu. Den bästa grejen med hela detta är att min svägerska som är mitt i sin desperata tonår har börjat städa hos oss var 14 dag. Det är skit bra och jag är så glad för då kan man planera när man ska städa i övrigt. Just nu håller vi ju med att greja hemma så man får ju städa en hel del själv, men det gör inte så mycket. När hon har varit här känns det ändå jätte fint och rent. Lite som på hotell faktiskt! + att de pengar jag lägger på städning stannar i familjen och gör att snuttan kan följa med oss till Thailand lite längre fram!

Nu ska jag släcka överallt och gå och lägga mig. Imorgon ska vi väl fortsätta med vårt lilla fixarprojekt. Bebisens vagnsinsatts ska dammsugas ut och bäddas med rena fina lakan och jag ska plocka ordning på alla mina kläder som jag har liggandes överallt. Hmm... tänk att man ska bli tvåbarnsmamma när som helst! Livet är nice! Love!

fredag...

Idag fredag har dagen gått i sysselsättningarnas tecken. Jag har gjort allt för att slippa tänka på bebisen som vägrar komma ut... Eller jag har ju inte ens gått över tiden, men det är grymt tröttsamt att vänta! Hur som så är det gott om människor som fråga när den lilla ska komma, och när man säger nu, tror alla man gått över tiden. Jag är ju bara trött på det här magen!

I alla fall så har jag gjort mitt bästa för att sysselsätta sonen och mig. Vi cyklade till öppna förskolan och lekte i 3 timmar. Efter detta somnade nästan sonen på cykeln hem och lunchen intogs under protester... Så vi somnade i hans säng och jag försökte vila, men då kom min mamma och hon och jag fikade lite paj och drack thé och pratade om mormors begravningen och sånt.

Under eftermiddagen har min mamma hållit oss på benen så nu är vi helt färdiga. Sonen vilar för tillfället lite framför tv:n och jag slappar framför datorn. Vi har varit på gymnastik för sonen, handlat höstväxter till trädgården och ätit och shoppat på IKEA. Jag är helt slut! Kände av några förvärkar i kön ut från IKEA och då blev jag lite nervös. Mannen spelar innebandy ikväll och jag har ingen större lust att behöva ringa hem honom. Dem börjar spela 19:30 och han vore nöjd om han kunde vara med och spela idag, så det ska väl inte vara några problem. Jag ska ta tag i sonen och duscha honom så han kommer i säng innan IDOL. Det är det enda jag vill se ikväll, sen måste jag sannerligen sova ordentligt. Shit om bebisen skulle bestämma sig för att anlända nu, det är jag inte klar för. Här är det värsta stöket och jag är helt slut, så jag hoppas verkligen att det inte blir än.

Fredag är annars mysiga kvällar för då vet jag att gubben är hemma imorgon. Man kan få vila lite och så hinner man göra en hel del grejer. Visserligen kanske min man ska åka och jobba några timmar imorgon på fm, men det kan man leva med. Han tar ju över vid lunch... Tanken är att vi ska åka till tippen med en massa skit vi har i garaget. Jag skulle vilja tvätta - tvättstuga är typ full igen! Och så behövs det fixas lite i allmänhet. Jag har nog lite fixarnoja, men det beror väl också på bebisen. Tänkte sonens garderob skulle bli fin imorgon och att bebisen kläder skulle plockas i ordning. Plantering av mina höstväxter är på priolistan även det, för det finns ju inget mysigare än när det är fixat och i ordning hemma när man kommer hem. Svärmor har köpt halm och pumpor i olika storlekar till mig, så dem hoppas jag att jag får på måndag, då är det ju klart ute sen. Jag såg en kruka när jag kom hem som jag hade glömt köpa en växt till, det måste jag fixa med, det ser så trist ut annars.

Hmm... Inte särskilt vettigt fredagsinslag, men vet ni - det bryr jag mig inte om. Nu ska jag duscha med sonen, fixa thé och mysa när han somnat. Ha en härlig kväll! Good night!

allvarligt...

Ibland har jag insett att jag har allt för stora förhoppningar och förväntningar på min kära make. Idag är det hans födelsedag och inte en enda gång har han frågat om han får någon present från oss - det ska han! Jättefin och något till bara honom - jag har bokat en massage till honom tills nästa vecka, åh det tror jag han kommer gilla samt behöva.

Trotts att det är hans födelsedag och han dessutom har varit sjuk så tycker jag att lite ordning och reda kan man gott hålla. Jag vet om att jag är gravid, tro mig - det både syns och känns och hörs - jag är en riktig gnällmaja! DOCK! Att jag idag ville sova en timme mitt på dagen, vi skulle käka lite lunch och sen åka och handal några fina höstblommor, verkade inte inkludera att han skulle styra upp så vi hann med någonting. När han väcker mig glad i hågen har han inte fixat lunchen, vi blir så klart jätte sena. Köket ser ut som en kaosplats samt tvättstuga mm.

Idag är inte rätt dag för detta. Jag blev faktiskt besviken för han hade kalas här igår och jag städade efter alla gästerna gått och försökte röja i ordning. Så jag förväntade mig att lunchen skulle vara klar och att vi kunde lägga 45 minuter i blomsteraffären bara för att jag tycker det är lite mysigt. Till saken hör ju att jag inte kan åka själv eftersom jag inget körkort har för tillfället, åh då blir man en smula irriterad när det inte kan fixas i ordning.

Hur som så hade jag allt för stora förväntningar på städning och iordningplockande. Och förhoppningar på att det ska fixas något mer, nej dem har jag lagt ner nu! Så nu ska jag byta kläder på sonen, fixa mellanmål till oss och därefter cykla till öppna förskolan en stund. See ya!

vad göra?

Onsdag kväll spenderade vi med gamilj och vänner för att fira min man som idag fyller 28 år. Han är exakt 6 månader yngre än mig, ganska komiskt! Hur som så hade svärmor fixat med god smörgåstårta och min mamma hade med sig en prinsesstårta från frysen - Frödinge! Kaffe och dricka fixade vi och det hölls samtal på en mycket trevlig nivå. Kalasade inte så länge, runt 20.00 tog festligheterna slut, jag tog ett varv med moppen för att samla ihop min brors hunds allt hundhår. Vår lilla son är ju en smula allergisk, så det är fint om vi har det rent och snyggt...

Titta en runda på Idol - har ju lyckats fastna i det träsket, och nu är det svårt att slita sig. Jag kommer ju ingen stanns om kvällarna, så då sitter jag här hemma med tv:n, med Idol och det är väl trevligt. Men nu är jag våldsamt engagerad i om min favorit Jon kommer till TVsändningarna. Sen kollade jag på reprisen av Grey´s, men eftersom att jag har jobbat när detta har visats under ett år så fattar jag väl inte riktigt vad som hänt... Avkopplande var det en stund, sen tog datorn över, men typ bara 10 minuter efter det lockade sängen mer. Somnade säkert innan halv 11, men vakande för en stund sedan av ett jäkla liv. Min man snarkar så tusans och det går inte att ligga bredvid honom. Jag har ganska ont i huvudet och så, vet ju att jag kan vila mig efter jag lämnat på dagis, så det ska jag gör. Kanske till och med lyckas sova några timmar!

Sist lämnade jag en lista och jag har gjort lite på denna redan!

  • SKickat in en överklagan på körkortet
  • Ny klipptid samma dag, 11/11, dock klockan 17:00 så mannen kan köra mig! (har inget större hopp om att få körkortet tillbaka innan dess)
Sen har jag så klart lite nya grejer på listan istället:
  • Packa förlossningsväska 100% färdig.
  • Tvätta alla bebisens kläder
  • Rensa Viggos garderob ytterligare en gång samt plocka snyggt och prydligt i den.
  • Fixa bebisens garderob samt byrå så det blir fint och iordning där inne.
  • Bädda en vagnsinsats till bebisen - tvätta allt innan!
  • Plocka fram babysitern
Jo, men det är väl det nya på listan... Ska ju förhoppningsvis gå ganska fort att fixa de där grejerna, men man kan ju aldrig så noga veta. Alla fråga hela tiden, när ska bebisen komma och känner du inget. Nej! Inte ett enda dugg känner jag förutom att det trycker så rackarns och att jag är skittrött, det är vad som blir mitt svar (fast lite trevligare hoppas jag att jag lyckas vara). Sen vet jag att det inte kommer någon bebis denna veckan. Jag ska ju gå över tiden, sonen om i vecka 38+4 och det var i söndags. Det var ju en jätte jobbig förlossning som tog mer än 25 timmar. BM säger det är normalt, men jag var vaken i 46 timmar så jag tror inte riktigt på henne. Nu är jag livrädd att hitta på en massa grejer på stan och att vattnet ska gå där för jag kommer ju inte hem utan att ta bussen vart jag än ska. Sen sägs det gå fortare andra gången... Ja, vem vill vara på stan då? Så jag slappar hemma och då gör sannerligen inte att bebisen kommer snabbare, men jag trivs gott med att vara här. Njuter av lugnet och att pyssla med lite smått och gott. Åh bebisen kommer vart det lider, den ska bara mogna till sig och idag behöver den ju inte känna sig det minsta stressad, för idag fyller dens pappa år och vi vill inte fira två på sama dag!

Nej, nu ska jag återvända till sängen. Bebisen är säkert vaken av alt ljud och mina rörelser och kommer fara runt osm en vilding i magen när jag lägger mig. Mannen kommer snarka och jag hörde att lilla sonen hostade massa, kommer bli en LÅNG natt... Men vad gör man? Bye!



lista...

Jag älskar listor och jag älskar när saker ser exakt lika ut. Vill att allt ska vara symmetriskt på något sätt och passa in i min lilla värld. Mycket egen är jag... Men jag ÄLSKAR listor - då kan man skriva allt man vill göra, man kan pricka för det man har gjort, man kan se vilka som ska göra vad om listan involverar fler människor osv osv. Min man - han gillar inte listor, mest för att om jag gör dem så måste han genomföra sysslorna på dem. Listor är främst tll för att få saker gjorda och för att strukturera upp saker i en ganska hektisk och stressad värld vi lever i. Jag har klurat lite på en lista idag, det är min to do-list fram till nyår 2009-2010!

  • Skicka in en överklaga om mitt körkort (måste göras denna veckan)
  • Boka om min klipptid den 11/11 kl. 10:00 eftersom jag förmodligen inte kommer kunna köra...
  • Kläcka ungen som gör min mage till en badboll!
  • Rensa ur garderoberna och SÄLJA massa kläder... Tradera, loppis - you name it!
  • Göra ordning på kontoret... Eller kanske se till att det blir ordning...
  • Träna 2-3 gånger/vecka från kläckningsdagen... Efter dagsform självklart!
  • Gå ner bebisvikten innan nyår - träning och bra mat, ska ge mig rumpan tillbak!!! And so I said!
  • Köpa nya löparskor! Hur ska jag kunna träna annars + gå flera mil till och från dagis?
  • Hämta mitt personalkort på jobbet så jag får rabatt på TEAM SPORTIA... till de nya skorna... till min effektiva träning... för att få bort alla mina bebiskilo... för att hitta mig själv och må bättre... (skorna är nyckeln till allt)
  • Skriva på min blogg och hitta mig själv... Ett visst lugn kunde man ju eftersträva...
  • Fota vårt älskade hus och lägga ut lite bilder för beskådning på annan sida... De väntar ju för guds skull!
  • mat-, städ- och träningsschemat att fungera!

Nu kommer jag inte på mer... men det räcker ju. jag ska pricka av dem en efter en. Vissa är ju mer lätta än andra och det kommer ju fler grejer på listan, men nu har vi en början - och jag har siktet inställt på en viss arbetsperiod.

Nu - good night!

hmm...

Hur skulle det vara om man kunde slappna av lite? Känna sig nöjd och belåten? Jo, det skulle ALDRIG inträffa i min värld. Känner mig oändligt kritisk och ledsen mest hela tiden, på en massa skitgrejer också! Att det ligger papper här och där - ja, är det något som stör någon annan? Nej, förmodligen inte. Att det är lite dammigt - nej, det verkar orimligt att man skulle störa sig på det. Äh, jag är fånig och besvärlig, trött och nedstämd plus tusen andra halvt om halvt negativa ord stämmer in på mig.

Magen är stor som en sån där hoppboll med spenor som barn hoppar på. Spenorna sitter över i form av två inte allt för vackra bröst. Åh där bak hänger rumpan! SUCK! Jag behöver en make-over! Eller snarare föda fram ett barn och bli av med mina extrakilon som jag har. Önskar mig ett hårt pass på gymmet för att rensa ur min hjärna. Känns som att lugnet skulle kunna infinna sig då. Har på tok för mycket tid att fundera på allt möjligt, åh då pratar vi inte bra grejer.

En sak jag har funderat på under dagen är att allt man kan tänka på när man inga pengar har eller får in är hur mycket grejer man skulle vilja köpa. Idag var jag en sväng på stan med min svärmor och vi kollade lite i olika butiker. Inte för att vi skulle handla något, utan mest för att det är trevligt. Hon hade bjudit oss på lunch och min kära, älskade son behövde slappa lite i sin vagn innan simskolan. Hur som så går vi in i en butik med en massa snygga kläder. Min svärmor ser en tunika som jag tyckte var verkligt snygg. Hon provar den och under tiden ser jag en SÅ fin höst/vinterjacka. Inget som jag BEHÖVER och är i nöd efter, men den var ju hur snygg som helst. Åh då blir jag lite ledsen när jag sitter här och funderar på den där jackan. Jag skulle gärna gärna köpa den, men frågan är om jag skulle bli så himla mycket gladare? Nej, det är nog inte så. Jag hittade ju dessutom en annan jacka häromdagen som jag blev lika kär i då, så det har nog inte med jackorna att göra, utan bara faktumet att jag skulle vilja kunna handla lite till mig själv, och dessutom kunna få på mig kläderna utan några bekymmer.

Nåja, det där bekymmret kan ju vara över vilken dag som helst. Imorgon är en annan dag och jag ska försöka ta hand om mig själv lite bättre då. Jag ska till MVC under fm, och tänkte att jag ska hinna duscha, tvätta håret, göra en inpackning, raka benen, måla tånaglarna, fila fötterna, pyssla med naglarn och plocka ögonbrynen efter att jag lämnat lilla prinsen på dagis. En ta hand om mig dag, då kanske man känner sig fräsch när det är dax för leverans på lilla monstret.

Sleep well!

ledsen...

Har sovit dåligt i natt. Vaknade för en 35-40 minuter sedan och har legat och funderat på en massa saker, kunde inte somna om och kissenödig dessutom, så det bar bara att gå upp för att få ordning på det hela... Är inte särskilt trött just nu, känner mig ledsen och lite tom.

Ledsen blir man av väldigt måna olika anledningar. Just nu känns det tomt i huvudet och i hela kroppen. Jag längtar efter att bebisen ska komma, men samtidigt önskar jag liksom att jag var fri. Jag saknar SÅ att kunna packa en väska, sticka och träna och välja själv när jag får komma hem. Slippa höra en massa gnäll och tjatt, slippa bli gnällig och tjattig. Ju längre den här graviditeten har gått ju mer låst har jag kännt mig, mer ledsen och mer glömd. Någon gång i mitt liv skulle jag vilja bli bortsvept, omhändetagen och ompysslad. Att jag slapp tänka, fixa, greja och vara den som styr upp allt - bara få allt serverat och gjort. Istället handlar dagarna om att passa tider, av- och påklädning, fixa mat, se till att vi hinner handla osv. Klart jag tycker om att vara mamma och jag skulle absolut inte vilja förändra det någonsin, men... Men hur kunde jag tappa mig själv på vägen? Hur blev det så här? Planen var väl inte att ha dåligt samvette 24 timmar om dygnet för allt som jag inte hinner göra?

Man skrattar åt de där desperata husfruarna och menar att de inte har så värdsliga problem. Nej, men vilken vanlig mamma har det egentligen? Hur i helvete ska man hinna ha stora värdsliga problem när man inte kan få ett hem med 3, 4, 5 eller fler människor att fungera? Och varför kan man inte få se på små saker som problem? Världen går definitivt inte under av lite pessimism. Åh gentligen är det kanske inget problem utan helt enkelt bara en observartion och ett infall att gnälla när man låter sak komma fram. Att få "gnälla-av-sig" kan ju göra stor skillnad. Man känner sig hörd, även om problemet inte är löst. Åh kanske har man en lösning på problemet men orkar inte genomföra den. Nej men får man gnälla lite kanske ny energi kan komma till ens hjälp...

Jag blir nog lite ledsen om höstarna. Förra året var lika dant... Fast jag känner mig mer stressad och pressad nu att saker ska fungera. Kan inte fatta hur jag ska få ihop allt med ett barn till. Eller jag kommer få ihop det, men jag önskar att det var någon som såg hur nervös jag är inför allt det här med ett barn till och kunde lugna mig. Kunde säga att det är klart det fixar sig! För visst gör det det, jag är ju inte ensam, inte heller fattig och har inga dödliga sjukdomar (som jag vet om iaf.) så livet är ju bra, fast... Fast tomt på toppen brukar man ju säga.

Jag är så medveten om varför det är tomt... Gör i och för sig inget åt det, men jag tror det finns fler. Världen kryllar av kvinnor/tjejer som känner sig ensamma mitt i sin familj, mitt i sitt underbara liv med man och barn. Vänner/kompisar/vänninor har man, men de försvinner lite grann den dagen man gifter isg. Jag har funderat lite på det där med varför man gifter sig och varför vi gjorde det. Det verkade vara ett förnuftigt beslut då, idag - nja, jag vet inte det! Mitt liv känns mer tomt och innehållslöst sen den där bröllopsdagen, jag ska liksom finnas, göra, ordna och vara en som styr upp hela familjen. Att gifta sig är så roligt, men shit så fort det roliga tog slut! Att i tvåsamhet vandra i livet, men i den tvåsamheten är man faan själv kanska mycket, iaf. jag... Åh särskilt idag. Prata med varandra... Jo, det blir typ bara gnäll över hur lite som gjorts, att man inte hinner att man inte orkar och att det är gnälligt. När man fixat något, då är det gnäll om at man inte hunnit med det andra och att  man inte får vara själv någon gång. Får man vara själv är man så trött att man vill sova, åh då blir det mer gnäll för att man inte fixar något. Usch! Trist och deppigt! Är det så? Varför? Hur blev det så? Vet inte svaret på något, vet att jag känner mig ledsen just nu och att livet inte ler med någon j-la sol mot mig. Ska prova sova lite mer. Ta en huvudvärkstablett och dämpa mig. Imorgon är en annan dag! See ya!

SLUTA!

För ungefär 4 timmar sedan trodde jag aldrig denna dagen skulle ta slut. Jag är helt matt! Det som jag såg framför mig vara en lugn och fridfull dag med min mamma som moraliskt stöd här hemma då mannen skulle spela innebandy har slutat i ett halvt kaos. Jag har gjort mitt bästa för at tvätta och röja och städa och fixa, men det har sannerligen inte alls blivit som jag hade tänkt mig. Jag har nog mer att fixa med nu än jag hade innan jag ens började med mitt lilla projekt att städa och tvätta alla grejer i sovrummet. My GOD!

Förmiddagen började med att sonen slogs med bästa kompisen om ungefär varenda leksak som lekplatsen hade att erbjuda. Jag tröttnade så till den milda grad att jag tog med honom hem och gick och la honom efter en av historiens snabbaste luncher. Han somnade under protest, men var precis som jag misstänkte skittrött. Då kunde det ju äntligen finnas chans att jag skulle kunna fixa lite grejer, men var ganska sliten så jag satte mig och pratade med min mamma en stund.

Skulle jag ju aldrig ha gjort! Sonen vaknade på tok mycket tidigare än jag trodde. Efter sin lilla tupplur har han i stort sett gjort cirkus hemma. Röjt runt där min mamma målat, kastat ut typ alla sina leksaker över halva huset, vält ett saftglas över alla stolsdynor i köket så vi fått tvätta dem, lyckats göra mig vansinning ungerfär 100 gånger för han inte kan lyssna, brännt sig på spisen mm. Efter lite middag som vi intagit i skakat tillstånd då han lyckades bränna sitt ena finger (har aldrig hänt tidigare och jag fick så dåligt samvete) på spisen satte jag sonen framför tv och tänkte mig kunna röja upp i köket.

Sagt och gjort, jag plockade av alla grejer från bordet, diskade ur mina brännda kastruller och försökte få lite allmän ordning, DÅ! Då märker jag det som INTE får hända! Jag får inte igen luckan på diskmaskinen, en diskmaskin som är helt överfull med en j-la massa grejer och jag får typ utbrottet för VEM vill diska för hand? Ja, inte jag! Jag skruvar sönder luckan, lyckas hitta en liten grej som hoppast ur, fixa det och sen skruva ihop hela skiten. Diskmaskinen lagda och startad, tvättmaskinen på för 1000 gången och iväg hemmifrån en stund.

Vi avslutade kvällen hos min bror i solnedgången på hans ladugårdsplan - Nice! Sen blev det lite fika och nu sover det lilla odjuret tills imorgon, åh då är det iaf. inte är min tur att ha honom en hel dag! Tanke you!

sen kväll... tidig morgn...

Att bara vänta, åh vänta och vänta... Vaknade för säkert en timme sedan och har sedan legat i sängen och känt efter om det är så att jag vaknat av värkar som satt igång eller om det kan vara så att jag bara har typ skitont i hela kroppen eftersom jag legat på exakt samma sätt i mer än 6 timmar och sovit!?!? Förmodligen mest ont i kroppen av det senaste alternativet, men ändå törs jag inte resa mig upp ur sängen. Rädd för att vakna, få i gång den där förlossningen och veta hur j-la ont det kommer göra. Så ska mannen iväg på match imorgon och jag vet ju hur mycket han har längtat efter att få åka, så det är klart att han ska få göra det. Men är det nån som vet hur mycket jag längtar efter att bli av med den här bullen? Stenen? Klumpen?

Jisses! Känns helt ofattbart att jag inte gått upp mer än jag har, me nu får det allt vara nog. Idag såg jag den där begynnande dubbelhackan och ser på händerna och fötterna att vattnet har smugit sig på den sista veckan med en rasande fart. Och visst har jag ökat lite lite i vikt till, men det var ju inte farligt. DOCK! Jag har verkligen fikat denna veckan, och det har jag inte gjort under hela graviditeten annars, så man kan ju tycka att jag är värd det. Men inte när jag ser dubbelhackorna - INTE värd fika! Ska se om jag kan komma ut och gå en liten promenad med prinsen imorgon, det brukar ju iaf. kännas lite bättre om man rör lite grann på sig.

Det blev ju inte bättre att läsa på internet att mitt ex från länge sedan och han nya tjej har fått en lite tjej - det är super roligt för dem! Men att det varit en drömmförlossning. SATAN vilken ångest jag får av att tänka på den där skiten. Drömförlossning my as! Fy så vidrigt ont det gör och så ruskigt lång tid allt tar. Nej, jag är inte imponerad och jag vill egentligen bara få ett snabbt slut på det hela, komma hem med vår nya lilla familjemedlem och ha det gott.

Ja, sen var det ju det där med att få komma hem med en ny familjemedlem. Har såna onda anningar. Det är så mycket som har gått åt helvete den senaste tiden. Allt för mycket grejer at oroa sig för och saker som jag inte riktigt kunnat styra över, så nu är det väl dax för nästa grej... Förmodligen så låter jag min hjärna spöka lite för mycket med mig. Normalt är jag helt slut om kvällarna, psykiskt och fysiskt, men det blir jag ju aldrig längre. Jag jobbar för fullt med att hålla mig vid liv och rörelse här hemma och pinas sakta men säkert igenom var dag med foglossing och annat skräp.

POSITIVT... Jo, men att jag har fått vara med min lilla son flera dagar själv och vi har det super härligt tillsammans. Det känns som om han trivs med att ha sin mamma hemma, vilket jag tycker är underbart. Det gör mig glad att tänka på. Min mamma tycker att prinsen känns lugnare, tryggare och mer harmonisk och som om han vet hur livet ska vara. Visserligen tycker jag det är mysigt att vara hemma, men att veta att man ska vara det i drygt ett år till... Nja, det känns väl lite sådär. Jag är SÅ himla rastlös och jag har hunnit tänka både en och två gånger om det inte skulle gå att åka till gymmet för att träna lite. Lite träning - slutar förmodligen med att jag få vara sängliggandes resten av tiden, men så gott det vore att få träna, slita, svettas och må nästan lite illa av allt man har gjort. Komma hem med darrande ben och imorgon så kan man knappt gå eftersom man tagit i så. Åh, så jag längtar! Men min tid kommer, och då får det bli med buller och bång.

I min hjärna har jag redan en färdig plan på hur snygg och vältränad jag ska vara innan jul. Helt orimligt - jag vet! men det här med att inte ha något körkort, det kan ju ha oanade effekter. Jag måste gå till och från dagis två gånger om dagen 3 gånger i veckan. Att springa efter en 2-åring och en lite bebis + ammandet borde också ge sitt, sen om det kunde gå att träna 1-2 gånger i veckan förutom allt "vardagsmotion", det skulle kunna göra mig snygg! Ja, sen har jag ju en tydlig plan på kosthållningen. Jag har ju ett slaviskt schema på mat uppgjort tillsammans med all städing och tvätting. Allt för att "underlätta". Men frågan är väl om jag har satt orimliga krav på mig själv... hmm... ja, då får de väl vara orimliga - orimligt är att jag sitter och bloggar så j-la tidigt och kommer vara sjukt trött imorgon istället. Så sängen - i'm coming!

morgon...

Idag vaknade jag och kände mig utvilda. Har ju inte hänt på ganska länge, så jag blev glatt överaskad. Att vara utvilda menas att jag har sovit drygt 10 timmar, och inte varit uppe en enda gång för att kissa eller på annats sätt stöka runt i huset med min gigantiska mage. DOCK är jag inte fysiskt utvildad utan snarare fysiskt utmattad. Att ligga i sängen så länge är inget som min bebis gillar utan börjar då misshandla mig i magen... Jisses så det spänner och ömmar överallt. Nu är jag hyfsat säker på hur man känner sig då man bli gammal och skröplig! Nåja, lite frukost, en dusch och sen iväg med sonen på lek-aktivitetborde göra susen. Sen får vi se om den här bebisen kan tänka sig komma it i helgen, inte imorgn, så är pappan i Hässleholm på innebandumatch - viktig sådan och jag vill inte behöva ta med mig min mamma till BB. Hon ska i och för sig vara hos oss, mig och sonen, men där får väl gränsen gå...

Eftermiddagen ska vi spendera med att vila, laga lite middag, åka på gymnastik och sen blir det fredagsmys. NICE!!

blodprov...

Vaknade med ett ryck och hävde mig runt i sängen på jakt efter telefonen. 08:21 - what!? Shit! Upp, på med kläder, väcka svägerskan och krama på den nyvakna sonen. Tandborsten i munnen och där kommer gubben för att hämta. "Hejdå, hejdå! Mamma kommer snart hem!" Massa med gråt följer mig då jag springer till bilen. Phu! Iväg till provtagning på Gudmundsgården. Åh jag som bara hatar allt osm har med sprutor och annat skräp + att jag inte fått äta innan...

Vi han i tid iaf. och nog gick det bra med alla rör blod som skulle tas. Fullständig blodstatus är de tvungen att göras, trotts att det är vecka 38 i graviditeten. För cirka 4 veckor sedan hade jag ett HB på 118, förra veckan visade HB på 96... Inte riktigt vad jag hade tänkt mig, fast visst känner jag mig lite trött och sliten - men ska man inte det då man väntar barn? Hade hoppats på att bebisen skulle titta ut ganska snart. Är trött på att vala omkring och känna mig otyplig + att foglossningarna gör sig ständigt påminda så fort man ska göra något i en lite snabbare hastighet.

Hur som så är jag iaf. stolt över mig själv. Inget svimmande, inget illamånende och vi var på väg ifrån MVC på 20 minuter - rekord alla gånger! Så jag unnande mig en smaskig frukost när jag kom hem beståede av fil + kanel + nektarin, smörgås + skinka + ishavssallad, juice och en delikat järntablett.

Annars får dagen bli en lugn tillställning. Helgens bröllopsfest och städning har väl lite satt sina spår. Vi borde i och för sig ta tag i att röja i vårt förråd nu, då det ska komma ett släpp och hämta en massa skräp. Får se om tiden och ambitionerna kommer under kvällen, eller om jag ska pyssla lite imorgn...

I eftermiddag njuds vi på en härliga sysselsättnningen - sonen har simskola! Just nu har svägerskan och sonen bänkat sig i soffan och har filmtajm i höstvädret och jag ska nog passa på att tvätta lite och dra en sväng i huset med snabeldraken. Svägerskan har studiedag idag och sov över, så jag har lite extra hjälp med sonen. Härligt! Då hinner man kanske vila någon timme också!

Dagens lunch får blir stekt korv med bröd samt tillbehör som ketchup, senap och rostad lök. Det är vad huset har att erbjuda och vad personalen orkar fixa... Sen får dagen utvisa vad som händer mer!

Välkommen till min nya blogg!

Så då var det dax att blogga. Jag har provat lite förut, men det väl inte med en jätte lycka kan man säga. Hur som, livet är alltid intressant, så nu ska vi se vad här kan bjudas på...

 

Jag är blivande 2-barnsmamma (förhoppningen är att vårt andra barn ska komma vilken dag som helst), gift med en innebandyspelare och jobbar som simlärare/gym- och gruppträningsinstruktör.

 

Just nu är jag havandeskapsledig men jag håller mig sysselsatt om dagarna tillsammans med min lilla 2-åring. Dessutom håller jag min älskade man sysselsatt med mina tusen små och stora hus-fixar-projekt.

 

Att blogga för mig handlar om att ventilera små och stora bekymmer i livet. Ibland, i perioder har man mer bekymmer och får mer huvudvärk... Andra gånger fylls livet lätt av glädje och lycka till den grad att man inte hinner med att leta grå, trista och ledsamma saker i livet. I denna blogg handlar det om att ventilera - ALLT! Det är en rättighet vi alla har som jag vill kunna nyttja.

 

Så nu får vi se vad livet kommer bjuda på... Here we go!


RSS 2.0