måndagsstep...

Då är det gjort, måndagsstepen!

Gick bra förutom att jag har helt tappat koreografins till nummer 10... Körde den på känn och hoppas att ingen vet vad vi skulle göra. Ännu har jag ingen anning om vad man ska göra, men det kommer förmodligen för eller senare.

Nu ska jag dricka lite gott thé och sen ta mina öma fötter och lägga mig i sängen för en natts god sömn.

Mer träning kommer under veckan... Nu lägger jag ner för idag, det finns inte mer ord!

Träna hårt, träna mycket!!

telefon...

Åh, denna telefon är precis vad jag önskar mig...

Hur i hela fridens namn ska jag lyckas med att bli ägare till denna?

På tok för dyr att bara köpa...

Abonemanget jag har är skitlänge kvar på...

Åh, vilken djup suck!

Nåja, jag ska fortsätta träna ett tag tills så får vi se om det kan tänkas dyka upp en lösning inom sinom tid.

Tills dess ska jag ut i regnet med sonen och grilla krov, därefter är det träning på schemat.

Även denna dagen gick att fylla med sysselsättning :-)

veckans träning...

Måndag: BodyStep
Tisdag: Promenad + Core
Onsdag: BodyStep
Torsdag: Promenad + Styrketräning
Fredag: Vila
Lördag: Vattengympa och BodyStep
Söndag: Intervaller...


loppis...

Idag mina vänner har vi sålt en massa grejer som vi i familjen vill kalla skräp och slänga, men som för andra är riktiga fynd. Vi har kommit en bra bit på väg på Viggos fina ÅRSKORT på LEO's Lekland. Det måste vara hans absoluta favvoritställe i hela världen och nu ska vi köpa ett kort för att han och hans pappa ska kunna leka hur mycket de vill. Jo, jag tycker det är roligt också, men har blivit så ruskigt yr när jag åkt en massa karuseller. Det bästa är att lilla Noomi-no verkar gilla att leka där med, så i framtiden blir det nog ett kort till henne också...

Det är ju inte utan att man fyndar lite själv också när man säljer grejer. Man behöver ju sannerligen köpa loss lite skit med :-) Dagens fynd blev en ny-ny kortärmad rosa-röd pyjamas á 20 kr till Noomi, en härlig resväska till Viggo 40 pix, en liten kundvagn i plast till Noomi för 30 riksdaler, en ganska stor lastbil (djurbil tror jag det kallas) för endast 50 kronor till Viggo, UNDERBARA vaniljbullar (som är slut) för endast 30 kr och Viggo fyndade även 2 mindre bilar för 5kr/st. Jag köpte mig en Cowboy-hatt att ha på mig då jag släpper det nya BodyStep-passet, endast 10kr och en superhäftig plastväska för 5 kr. Ungefärliga 200kr tror jag vi spenderade + 200kr på borden.

En mycket rolig dag i solen, säkert återkommer vi i augusti med lite mer grejer. Jag vill gärna sälja lite kläder från både mig, barnen och mannen men till denna gången hann vi inte med att fixa med det. Nu har jag iaf. lite tips på hur man kan göra med grejerna för att de ska hålla sig rena. En mamma hade plastat alla kläderna och lagt dem i lådor färdigsorterat och med storlek och pris utanpå påsarna. Ett smart sätt att själv kunna hålla ordning på grejerna samt att de inte blir så smutsiga som när dem ligger framme och folk plockar i dem. Tyvärr sålde jag inte Babygymmet eller Barnvagnen, men jag hoppas att det ska gå att fixa i veckan på Blocket. Även Soffan gör sig påmind, den får vi hoppas någon vill ha.

Imorgon är det måndag vilket innebär en hel massa grejer att fixa med. Först ska Viggo lämnas på dagis, sen ska Noomi och jag köpa present till fröknarna på dagis, hälsa på Magda, hem för lunch, Nisse och Viggo ska besikta bilen, grillfest på dagis sen eftermiddag, jag kör BS-pass på gymmet på kvällen. Fullt ös... Gud i himmelen! Nu längtar jag till tisdag, då ska jag och underbara kryp-Noomi passa på att vila oss ordentligt.

Pusselipuss!

då var det gjort...

Igår såg vi den - SATC 2, drack rosé och cosmopolitan, fixade oss snygga och fnissade rejält, klappade i händerna och visslade när Carrie kom på bild och somnade allt för sent. Kanske inte världens bästa film, dock underhållande på ett SATC-sätt och jag måste säga att det var super roligt att mysa med tjejerna en hel kväll och få sminka sig och allt - BARNFRI!

Att platta håret med plattång och hårfön är ju inte direkt vardagsmat, men jösses så tjusig man blir :-)

Idag har det varit seg. Känner mig trött i kroppen och i huvudet, så efter möte med gruppträningen samt lite jobbande i receptionen åkte jag hem och däckade i sängen 2 timmar. Över till svärmor på grillat och mys med barnen. Nu ska jag landa i min mjuka säng och förbereda mig för loppis-säljande söndag, på det som ska vara MIN dag... Hmm... Ja, det blir väl fler mors-dag gissar jag på, så då kanske jag får en mysdag :-)

Imorgon ska jag se om det går att få in en promenad som träning... Kanske lite magträning på gymmet, men det får vi se. Det är ju trotts allt mamma-dag imorgon och då känns det som middag vore godare än att ränna runt halva Kalmar. Resten av veckan går i BodyStepens tecken. Jag kör BS-klass måndag, onsdag och lördag. Vattengympa lördag morgon, vilket är sista passet för terminen. Tisdag ska jag pressa mig på gymmet, mer axlar, bröst, rygg, triceps.... Torsdag får nog bli promenad-dag och kanske lite mer baksida lår och vader hemma med barnen. Söndag ska bli en vilodag, sånt behövs ju också.

Åh mer vila blir det just i detta nu - God natt vänner!

träning, träning, träningsvärk...

Hmm så gott livet är när man får gör lite nytta. Idag har jag "genomlidigt" ett BodyStep pass med goaste Linn. Shit så roligt att köra ihop, lite gamalt, lite gam-gamalt. Perfekt! Sen avslutade jag med 20 minuters Core, behövs för degmagen!! Imorgon får vi hoppas att det är träningsvärk som kommer och då kan magen få vara svullen, men inte annars.

Jag avslutade mitt lilla träningsmarathon med solning och ljuvlig duschning och en sväng ner på stan för shoppning. Det blev röda braller, inte till mig utan till kärleken i mitt liv :-)  Så nu har barnen och mannen fått sig lite nytt i garderoben och jag sparar vidare... Det kommer en tid för mig med säger dem, om 6-10kg är det nya tider. Ny garderob med byxor, klänningar, kjolar, toppar, skjortor, underkläder, koftor, skor, väskor och allt annat som hör till. Åh, den dagen får man längta efter.

Imorgon ska jag dra på mig finklänning och höga klackar och gå på middag med goa ladies och se SATC 2. Hmm... Hoppas träningen ger resultat, även mitt återhållsamma liv där inga kakor, bullar eller liknande får plats...

laddad till tänderna...

Åh så roligt det var att köra BodyStep-klass idag! Tjoho!! Underbara 6 deltagare som svettades med mig i en härlig mix av vårt nummer 79 och det gamla härliga nummer 62. Jag ska inte skryta med att dagen innan har laddat upp mig för att köra klass. Jag har kännt mig trött och seg, men efter - UNDERBART!

Väl hemkommen fann jag ungsbakad lax med grönsaker väntande på mig med kallt gott vatten. Mitt i allt kom jag på att det var websemenarium med skolan klockan 19, så det blev lite brottom att ladda in kameran (då datorn varit trasig fanns det inget sånt program) och få igång allt.

Klockan 20 hämtade fina Tina upp mig och vi har promenerat i dryga timmen. Nu njuter jag av mer vatten och lite tv-tittande med en dator i knät. Livet kunde vara bra sämre en onsdag :-)

Nyaste påfyndet från min sida är att åka till Stockholm 13-14 november på BEST Of The BEST...


kaos... trött... irriterad...

ATt ha ett hem i städigt kaos får mig att bli så trött och när man blir trött då blir maninte lite irriterad vill jag lova. I samband med att jag dessutom försöker minska på godis och fetmat blir jag inte mindre irriterad. Just i denna dag känner jag mig trött och orkeslös över en röra som verka vara konstant. Det verkar bara vara mig det stör att kläderna växer på ett berg, skorna samlar ihop sig innanför dörren, leksakerna verkar krypa ur sina backar...

Rörigt hemma gör att det blir rörigt överallt - det tycker jag i alla fall. Just nu ligger det massa böcker på golvet på kontoret, vilka måste plockas in i skåpen, som behöver städas och rensas. Kläderna fyller tvättkorgen till taket. Hu så tröttsamt det där och när det kommer till att försöka hålla ordning är nog inte jag den som prioritera det i första hand... Dock är min plan att organisera upp en del innan det är dags att belöna sig med men liten tv-stund. Suck!

Så mina vänner, i helgen ska vi införskaffa överskåp till kontoret (över skrivbordet använder man ju änd inte utrymmet och förvaring får man nog aldrig för mycket av...) och jag hoppas på ordning och reda när dem är uppsatta.

Tänk om man kunde sortera bland allt sitt skit och nöja sig med lite grejer. Suck så mycket prylar man har. Så nu ska vi röja, sonen bada och därefter får man vila!

axlar...

Vad är det med axelträning egentligen? Kan inte begripa varför det ska vara så himla trist och jobbigt... Eller kanske är det trist för det är så jobbigt? Hur som så är det min absolut hat-muskelgrupp men dock kul att köra om man har hjälp och pepp. Tycker nog att BodyPump-klasserna ger bra till axlarna, men att det är lite svårt med tekniken om tempot går för fort när man är en smula trött.

Igår blev det Indorrwalking som jag planerat, men mina kära vänner skulle alla på BodyPump så jag föll för grupptrycket och hamnade på den klassen med. Hur kul som helst! Min favoritbröstlåt spelades, POSION (minns inte vilket program men typ runt 56 skulle jag tro, med en tysk hårdrocksgrupp) + en massa andra superbra låtar.

Därefter spenderade jag drygt 10 minuter i ett supereffektivt splarium, duschade, drog på mig mysisar och åkte hem til soffan och yoghurten.

Idag har vi promenerar till och från dagis, det är den motions som erbjuds idag. Annars ska jag vila mig, imorgon kör jag BodyStep och ska bjuda på lite nyagamla låtar. De behöver jag nog öva lite på. Tänkte mig lite en partystep med cowboytema och en speedstep med lite stompande. Hmm... Det blir att botanisera bland grejerna ikväll och öva.

Torsdag hoppas jag hinna med att köra mer BodyStep eller kanske köra på gymmet. Veckans schema blir ltie modifierat, men som sagt - bättre ta tag i sakern nu än aldrig :-)

veckans träning...

Jaha, så då är det ny vecka i antågan och det är lika bra jag förbereder mig. Den där j-la vågen visade ju inte direkt några positiva besked så det vore kanske bra att hugga tag i saker och ting rejält, som alla måndagar...

Denna veckan är planen att hinna med följande;

Måndag: Promenad + Styrketräning
Tisdag: Promenad + Vattengympa
Onsdag: BodyStep + Promenad
Torsdag: Promenad + Indoorwalking + Core + Styrketräning
Fredag: Vila... Bio med tjejerna - SATC 2
Lördag: Vattengympa-pass... (Om det inte går att byta bort...)
Söndag: Styrketräning

Sen får det bli ett ALVARLIGT försök att fixa till maten. Hur svårt kan det vara egentligen? Efter Core i torsdags och BodyPump i lördags är det ett faktum hur dåligt tränad jag är. Även hur dåligt karaktär jag bestitter då jag ständigt letar efter en anlednng till att slippa träna. Jag har liksom ingen som smiskar mig på fingrarna. I alla fall ingen som jag har tillräckligt med respekt för.

Vet inte vad jag som ska sägas om det här. Jag bör väl gå ner de där kilona för att saker och ting ska bli lättare, jag ska må bättre osv. men det är verkligen svårt att göra det då ingen annan verkar kunna säga något i stil med "jo, det är vettigt och bra för dig" utan istället blir det "men du är ju så fin", "det behöver du väl inte", mm. Jo, det behöver jag för jag vill vara smal och snygg och vältränad. Min vikt är väl kanske inte det man ska fundera mest på, men det skadade inte att plocka bort på den.

Mest handlar det nog om mitt tålamod, att jag vill vara klar nu och att det inte finns några genvägar. Man kan liksom inte fuska sig till en bättre hälsa, smalare midja, snyggare rumpa och att väga mindre. Siffror är siffror och dem ljuger sällan eller aldrig för en. Vågen visar det den gör och jag kan inte låta bli att bli en smula deppig över det. Måttbandet gör det samma och ingen annan än mig själv finns att skylla på. Man kan sluta med både läsk, smörgåsar och annat skit, men det är svårt och omotiverande. Jag måste väl fylla tiden jag pyssla med mat med något annat.... Vad det nu ska vara? Promenader kanske!? Surfa kan jag knappas göra mer, då blir jag väl dum i huvudet... Men jag ska nog börja med att rensa ur mina skåp här hemma. Ett i taget och organisera upp saker och ting. Det tar nog ungefär liks lång tid som det kommer ta att gå ner 10 kilo. I alla fall om det ska vara som med allt annat jag ska göra. Nåja, jag håller mig vid hopp om att jag ska nå mitt första mål innan midsommar, men då får jag nog banne mig lägga manken till.

Nu ska jag vila min hjärna och mina fingrar. Take care!


min älskling är tillbaka...

Efter att ha plågat mig igenom en natts sömn då min dator vägrade starta i fredags, kännt mig som ett levande monster under lördagen är nu min lilla älskling på plats här hemma igen och jag kan komma i fas med mina grejer. Imorgon får dagen spenderas med pluggaden under eftermiddagen och kvällen. Nu ska det ses film och sovas.

Tack gode gud att det finns vänner som kan saker om tekniska prylar, de är verkliga räddare!!!

Puss!

1 timme 20 minuter

Jepp, det blev nästan 45 gånger 2 med sömn till, men inte riktigt. Nu ska vi käka frukost och mysa kidzen och jag.

Det är riktigt härligt att höra regnet smattra på mot fönsterbläcken. Hmmm! Åh jag tillhör väl de udda lagda som njuter en dag som denna, men jag passar på för snart är det dövarm och sol varje dag och då kommer folk gnälla över det. Nä, tänk vilken fantastiskt vit, kall och underbar vinter vi har haft och att ge våre en chans. Regn gör ju att det kommer en massa fina blommor, att vi får massa bär och frukt att plocka till hösten och att all pollen slårs till marken. Sen kommer solen och värmer på oss, då är det tid flr det. Njut av en mjuk start på sommaren istället för att gnälla över regnet!

<3 Med kärlek denna underbara fredag!

dunder och brak...

Det är ju hopplöst det här med sömn. Gissa vem som lägger sig runt 22-tiden på en härlig torsdagskväll för att verkligen få sova ut? Jodå, jätte flitigt efter all träning. Men stället bjuder vädret mig ett spratt och sätter igång med värsta regn- och åskvädret så jag håller på att hoppa ur sänge. Allvarligt - hur tänkte dem där uppe nu?

Det värsta är att resten av familjen somver söt som små grisa och endast jag sitter upp och tycker minsann det är obehagligt. Fy! Jag har aldrig gillat åska oska, regn är mysigt oc behövs för att vi ska få ha det grönst och skönt. Men ett stort NEJ TACK, MEN TACK ÄNDÅ om åska erbjuds på vädermenyn.

SÅ nu sitter jag här och drog just en kraftig gäsp. Jag gissar på att mina små söta kommer vakna om 45 minuter så jag ska slänga mig ner bland bolstrena och försöka ge mig själv lite kraftsömn. Dagen till ära ska vi på lekstund hos kompisar så det gäller att ha laddat upp sina batterier ordentligt. I eftermiddag jobbar jag på gymmet med en full bokningslista (om det inte ändrar sig under dagen) och även här kan hela hjärna behöva vara samlad. Det brukar finnas gott om utmaningar bland kunderna... Har jag tur kanske jag hinner sola på min lunch på jobbet eller innan... Träna vore också trevligt, men jag ska avstå med tanke på de tre klasser som väntar på söndag.

Nu - sömn ett litet tag!

när det händer...

När det händer... Att det vänder, då är det allt roligt att vara med. Idag började dagen tröttsamt och segt. Jag längtade oerhört efter min kära säng, men med två kids kan ni ju tänka er att det är sällsynt med sovmorgon. Jag försökte helt enkelt vända på trenden och började röja här hemma som en besatt. Vädrat, tvättat, dammsugit och fixat. Kanske, kanske blir det ordning.

Efter det så suckade jag deprimerat över min onda fot. Hur faan ska jag bli snygg innan midsommar om jag inte tar tag i min träning med det samma?! Sitta på röven är inte en metod som funkat innan, där av tror jag inte den kommer funka särskilt bra i framtiden heller. Kan det bli värre... Nä, inte så himla troligt, åh när erbjudandet kom om lite träning som kan passa en öm fot var jag inte den som tackade nej!

Jag var på pass för min söta Mija och körde både Indoor-walking, som ni bara måste prova ni som inte har, och pressade magen med lite Core (oinvigda - det är magträning). Som avslutning pumpade jag min axlar och njuter nu av vetskapen om träningsvärk i dessa skall smyga på mig.

Helt oväntat åkte jag hem med en härlig känsla i magen. Jag riktigt längtar till mitt nästa pass på gymmet med en massa tunga vikter och för att inte tala om när det blir indoor-walking. Superkul!! Bulldegen på magen ska här med trimmas, jag känner att jag har bra mycket mer att ge och behöver stärka upp min mage och min rygg rejält. Flåset kan jag ge godkänt på, men bode väl så vara efter all step, min styrka är dock obefintlig. Time to get STRONG!

Imorgon ska jag göra en funderare på hur det ska gå till, men nog fasiken ska det kunna klämas in lite mer överkroppsträning... Jag är ingen pinne direkt, det finns att ta av, men det vore himla trevligt med synliga, fina muskler... Jag tycker linnen sitter så fint då... Så nu j-la ska jag öva på mina armhävningar på tå, dips, chins och annat smått och gott. Men man behöver PEPP! för att använda ett av min kära Mijas favoritord - Can I please get some!!!

Nu ska jag dock sova i min nybäddade säng i mitt rena fina hus och fundera på hur jag ska lägga upp det här...

Puss på Er! Åh vet Ni, bästa träningen är den som blir av!!!!

fotångest...

Japp, då har man promenerat sina långsammaste 5 kilometer på flera år. Herregud! Drottninga Margaretaloppet tog mig och älskade Anna 58 minuter pgr. av alla slöa, otränade skvallertanter som nödvändigtvis inte kan visa någon som helst respekt för en promenad van barnvagnsmamma. Jag sällade mig snällt till dem som tog det med ro och höll mig i schack... Onödigt med upplopp på ett tantlopp om det går att undvika. Dock pressade sig Mija och Linn till fina tider,så jag är märkta imponerad. Nästa åt är det mintur, då j-lar ska det gå undan.

Det värsta med det hela är att min fot värker så in i den. Kan det vara en stressfraktur? Är det ett ledband? Är det de nya skorna? Va faan har hänt med med mina kära hägerfot som kräver 41 i löparskor? Jag bara undrar och känner mig lite nere för att träningen kommer få strykapå foten. I alla fall den träning som jag var sugen på... Ikväll ska jag ta mig till gymmet och styrketräna tror jag. Jag behöver det, sen om jag vill är väl en helt annan sak.

Än är timmen tidigt, jag har inte ens hunnit med frukost, men ska engagera mig i det straxt. Mest vill ag ligga i sängen med ett mjukt, varmt täcke äver huvudet - det finns dock ingen znooz-knapp på mina barn så vi är alla pigga och allerta idag... NOT!

Well, jag får se vad som händer under dagen. Jag är lite sugen på att planka grannarna och hoppa på deras studsmatta... Kunde ju ara nått för lilla prinsen och prinsessan tycker säkert också om det...

älskade barn...

Min små vackra barn, likt små änglar är det ljuva då de sover. Jag är en förtvivlat trött mamma med stor oro för vårt lilla prinsen-pojk. Inget verkar tyda på bättring av den där eländiga magsjukan. Jag kan inte förstå vad som är fel!

Han sover nu gott i sin säng. Snusningarna kan jag lyssna på i en evighet. Vetskapen om att han får ligga ensam i sin säng på natten gör att jag går upp och lägger mig hos honom för att klappa på hans mjuka kind och lugna hans oroliga sömn. Tankar om att något hemskt skulle kunna hända honom far städigt i mitt huvud. Med några djupa andetag försöker jag sansa mig och känna att det är härligt att se honom skratta och le.

En mammas oro är på många sätt obeskrivlig. Djupt rotad inom mig skär det, något är inte som det ska... Vi ska ringa doktorn igen... Något kan de väl göra?

Fy faan för sjuka små barn, det finns inget värre! Inget kan få mig släppa oron för mina älskade barns hälsa!

<3

SATC 2

Den 28 maj är det premiär för SATC 2 och planen är att vi ska dricka lite Cosmopolitan eller skumpa, dra på oss finaste strassen och high heels och studsa till biografen som värsta sortens pinglor. Man får ju lov att piffa till vardagen lite utöver det vanliga och visst kan en bio i snygga kläder och med lite party under västen göra susen !?!?

Varför, kan man då undrar? Jo, det är glamour, kärlek och tjejigt, därför!

Så den 28 maj har jag en färdigplanerad afton med mina lika :-)



sjukis...

Lilla prinsen ligger nedbäddad i sängen och sover sig igenom denna förmiddag. Det gör han rätt i den illa stackaren som kräkt, hostat, bajsat och styrt i flera dagar. Sammanlagt har han ätit 0 under 3 dagar, drukigt för lite och kräkits ner en hel massa. 40 graders feber har han haft och skakat som ett litet asplöv.

Igår kväll åkte mannen till sjukhuset med honom och fick penicillin och de tog blodprov på honom. Mot bättringväg sakta med säkert. Jag hoppas innerligt att vi andra klara oss.

tid...

Tiden rllar fort farmåt och jag vet inte om jag egentligen hinner med ngot vettigt alls. De sensate dagarna har det varit mycket med barnen och att min film inte går att få fungera. Jag blir så himla trött på det, men säkert kommer det lösa sig.

Träning känns också seg. Inte tråkig utan jobbig, seg och besvärlig. I veckan som kommer ska det köras 3 step-pass och jag kommer nog förmodligen behöva all energi som finns att uppbringa. Uppe på detta ska det springas Drottning Margaretaloppet på 5 km efter ett step-pass och köras vattengympa tidigt som bara dem med en filmkamera i högsta hugg.

Hmm... vart tidedn tar vägen vet man inte, men säkert är att den rullar på oänderligt fort. Jag har tappat räkningen på alla gånger jag bestämmer mig för att satsa på ordning och reda, städa och hålla alla saker på sin plats, bli mer prydlig liksom. Vet ni at för varje försök känns det redan innan som jag ska misslyckas. Så nu är det lördag och ledigheten ska få vara just ledig. Imorogn gör jag inga storslagna planer för att börja om från början på måndag. Saker och ting måste nog få ta sin tid, jag lär ju knappats bli lyckligare om jag stressar runt med andan i halsen och försöker göra allt... Ni vet städaa, tvätta, ha roligt med barnen, köra pass, göra pass, planera kurser, plugga, jobba extra, laga mat, reda upp i röran, mysa med mannen... Ja, men listan bli ju OÄNDLIG!

Nä, jag bestämmer mig nog för att vara, njuta och se vad som kommer. Just nu fungerar jag inte riktigt med en massa planer utan behöver nog vila mitt inre för att orka med livet.

Ta vara på tiden, den kommer aldrig tillbaka!

videojävel...

Jag HATAR att jag har kommit på en så korkad idé om att det är "enkelt, smidigt och bekvämt att plugga på distans". Hmm, säkert som Amen i kyrkan - NOT! Nu ska det inte bara skrivas arbeten, rättas uppgifter, skrivas inlägg i en massa semenarium. Nä, nu skulle det spelas in en film också och vet ni, det gjorde jag men vet  nu mer! Det gick åt helvete precis för filmen har försvunnit och nu kör jag ingen mer vattengympa på en evighet känns det som. FUCK!

Jo, jag är maximal grinig över detta, dock finns det EN film på mig och jag få väl försöka använda mig av den till att börja med. Kanske kan jag tigga till mig ett pass om jag har tur, för filma måste jag vare sig jag vill eller inte! Jag lånar inte alla dessa pengar från CSN för att behöva betala tillbaka på grund av att jag är lat eller teknisk okunnig - fast just nu verkar båda falla in på mig med råge. Jag är SÅ besviken, irriterad och frustrerad över att jag inte kan lösa det här LILLA problemet på en gång.

Hur som, jag kan inget göra åt detta just nu, utan får helt enkelt leva med tanken på att det kan bli en försening av arbetsinlämningen och att det där med att redigera film helt enkelt var betydigt svårare än jag kunde föreställa mig... SUCK! GRYMT och STÖN! Jag orka ritne hålla humöret upp mer och hoppas på att det ska lösa sig, jag går och lägger mig. Kanske kan den där så kallade solen lysa på mig imorgon, då blir jag på bra humör och orkar ladda om för hur jag nu ska lösa skiten.

Det blir ett enkelt BLÄ! för denna kvällen. Dock löser det sig ju alltid, men den där lilla gnällisen i mig måste får komma ut och leva rövare den med!

Watch me, here I come!

tröttisregn...

Det faller ett mjuk vårregn ute och jag är trött i huvudet och kroppen. Känner mig inte riktigt laddad för dagen, speciellt eftersom jag somnade för sent igår och har på tok för mycket att göra dessa två dagar som kommer... Jösses och hjälp!

Lilla skruttan vaknade tidigt och har redan somnat om, prinsen kommer straxt hör jag och då får vi göra frukost han och jag sen gå till dagis. När vi kommer hem ska jag försöka sova en stund så huvudvärken släppper. Dockär det ju ingen garanti när man har med en liten prinsessa att göra...

Nä, men lit frukost och en promenad i gummistövlar borde sätta fart på mig!

godisfläsket...

Jag har godsifläsk efter en lathelg. Jätte skönt och snart kanske jag känner av ett sug att träna igen. Det är lite si och så med den jus nu. I perioder är det ju roligare än anda att träna. Just nu känner jag det mindre roligt. Vet inte vad det är som gör det, men jag kan tänka mig att det har med ont i foten, stress med skolan och allt för lite sömn de senatse månaderna. Det kan ju göra vem som helt lite ur gängorna.

Imorgon är det måndag och jag tänkte mig att det ska bli andra bullar med godisfläsket. Svulla ska man göra, men inte varje dag utan nu får det bli lite ändring på mina dåliga vanor. Låter ju som en klyscha, då mans ägr man ska börja sitt nya liv imorgon, men jag gör väl det - IGEN! :-)

I kommande vecka ska det jobbas, redigeras film, skrivas arbete och röjas hemma i trädgårdenhos mamma och pappa som är på semester. Jag stressar igenom veckorna för att ligga helt slut i sängen på helgerna, ska bli skönt med en långhelg trotts att vi måste på släktkalas (konfimation) och sånt. Jag ska inte påstå att min kära make och jag är de mest kyrkliga människorn i världen.

Träningen kommer bli en smula lidande... Promenader och lite funktionell styrka hemma kommer hinnas med + ett Body Step-pass. Jag får se om jag kan springa i slutet av veckan, men det ser ju inte särskilt lovande ut med dagens form av foten.

Nu ska  jag plugga lite inför morgondagens kurs och sen ska vi förbereda lite tacos till söndagsmyset.

Ta hand om Er!

skiter i fredagsmys - mer läxor åt folket...

Jo, men det är i allra högsta grad sanning. Medan mina vänner fredagsmyser med sina pojk-/flickvänner eller dricker goda drinkar sitter jag här och pluggar och gör ett litet avbrott för att uppdatera er på min skittråkiga värld.

Jag kan inte fatta att man kommer på en så j-la korkade idéer som att man ska skriva en massa uppsatser om samma saker i flera olika varianter. Jag kan inte låta bli att skratta och tycka det är oerhört patetiskt. Dock är det ännu mer patetiskt av mig att jag inte är klar med alla grejer i tid utan får sitta här en fredagskväll och lyssna på när tvättmaskinen går varm, barnen sover supersöt, mannen slappar framför tv:n och jag glor rakt in i datorn med en sur min. Inget vidare värst planerat kan jag inte påstå.

Nu har jag dock tagit mig i skinnet och fixat så min älskade bruna vän ska hjälpa mig imorgon bitti och filma. Egentligen skulle det blivit ett nytt pass imorgon, men eftersom jag ska filma vill jag vara säker och duktig, så då får de allt ta att jag kör samma variant en gång till!

Jag har lämnat in en uppgift idag, hoppas på godkänt och att min kära utvärderare / feedback-kompis ska göra ett bra jobb åt mig... Jag är lite osäker, men jag ska ikväll maila honom min uppgift och hoppas på att han kan engagera sig i det hela. Jag avskyr ju datorer och allt annat som kan tänkas ha med det hela att göra, dock är kursen jag läser helt beroende av nätet och mitt engagemang... Kan ni tänka er hur det går då? Jo, det är sant - käpprätt åt helvete kan man säga. Disciplin och tråkiga uppgifter går liksom inte hand i hand. Slänger man sen i en massa konstiga tekniska uppgifter på det har man liksom tappat mitt intresse för länge sen!

Nu ska jag re i min uppgift som ska lämnas in ikväll hade jag tänkt... Eller vara så gott som klar i alla fall. Måste bränna ut en skiva och hoppas min kära kompis har en brevlåda man kan skicka den till ;-)

Ha en j-ligt skön fredagskväll, jag ska plugga så tyck inte synd om mig... Eller, jo gör det för då känns det kanske lite lättare.

Puss på er i stormen!!


nya lampor...

Idag har vi fått upp lite fler lampor ut på framsidan - Super tack till svärfar! Sen har jag planterat i blomlådorna, mannen har klippt gräset, fixat grinden och lagt gödning på gräsmattan. Dessutom har jag gjort små fina stenar med snälla ord som jag lagt i miina krukor. Kollade på MAIRO för att köpa liknande, men det är ju skitdyrt för en sten med lite text på. Dessutom är der roligare att göra dem själv, så sagt och gjort. En vattefast svart penna och lite fina vita sjöstenar - vips så har man gjort "konst".

Oavsett så blev det snyggt, men jag fattar inte vart alla mina blommor/växter tog vägen för 350kr, för det syns knappt att jag har fixat till ute. Får bli en tur till Öland och handla lite mer växter och pynta vidare. Jag tror mig kunna hitta minst 4 krukor till i garaget och nått spännande kan man väl sätta i dem. Vore roligt med röda flitiga lisa, en liten röd ros kanske eller röd våreld... hmmm... vi får se... Kanske en röd pelagon...

Jordgubbsplantor ska jag ha, lite sallad och några morötter är ljuvligt, rabarber och gräslök måste finnas i var mans trädgård. Jo då, Viggos och min lilla köksträdgård kommer nog bli bra. För att det ska växa ordentligt i mina lådor har jag botaniserat fram fönster att ha ovanpå... Hmm... Har man inte jobb så skaffar man sig sannerligen!

Underbara älskade hus med jobb för oss resten av livet. Tänk så tokigt det är att bli vuxen, inte nog med att man ska jobba för att tjäna pengar så familjen överlver, man skaffar sig MASSA extra jobb då man köper hus med trädgård. Det tål att älska att vara upptagen, ledighet är för veklingar!

Min mamma säger att jag kommer älska att påta i trädgården när jag blir äldre. Har svårt att se det framför mig, men kanske, kanske. Man ska ju aldrig säga aldrig, det sa jag ju om hus och det fick jag ju ändra på. Där vi bor blir det lite hysterisk att ha det fint i trädgården på ett ledigt sätt. Herre jösses! Men det bor mest pensionärer här som ÄLSKAR sina trädgårdar och har all tid i världen. Jag bör väl släppa kravlistan och njuta - dock svårt när man ser alla gå förbi och peka. Man undrar ju vad de säger om vårt lilla slott...

Nu ska jag göra fler måsten! Till helgen blir det mer pyssel ute och inne, nu blir det lite skolarbete!

vädergudar...

Hur kan dem spela med vårt humör som de gör dessa vädergudar? Idag är det INTE sol och jag tappade lite fokus för igår var det sol och löpning och jag är nästan beredd att ge min högra arm för solens underbara strålar... Nåja, jag får nöja mig med att vara vid liv, dock en smula ont i foten och mer eller mindre ofokuserad på dagens göromål.

Det suger att man inte kan vara en vädergud, för vilken makt att ge människor en bra start på dagen man kunde han. Bara skicka ner lite solstrålar på dessa blekansikten. Nu ska man inte vara bitter, inte heller sörja över något som gudarna bestämt utan se livet som en underbar möjlighet. Idag får manhelt enkelt klä på sig lite mer kläder och vara en solstråle så stor man är.

Let it shine baby, let it shine!

löpning... nä, sovning...

Jag är helt för en ny OS-gren kallas sovning. Jag skulle med lätthet kunna tänkas ingå i sveriges olympiska uttagningskommité eller om sverige het änskar i vårt sovr-landslag. Bädda sängar är jag en jävel på och sova sa vi inte tala om.

Idag har det gått 6 timmar sedan jag vaknade och min känsla av trötthet är ett absolut faktum. Vädret gör mig till en ragata, skolan kör slut på mig och barnen håller ett på tok för högt tempo för min smak. Lägg på en krasslig man, jag har ont i foten och hittar inga kläder att ta på mig... Grrr! Man vill liksom inte bråka mer.

Jag får bita ihop, tejpa foten stenhårt, köpa ett par löpartajts billigt på STADIUM och sova imorgon. Livet är ju underbart, det ligger bara lite mycket moln på himlen just nu. Så kontentan är - det blir löpning, men OS-kommittén får gärna höra av sig om sovning blir aktuellt på agendan...



Zzzzzzzzzzzzzzzzzz.....

huvudet blodigt i väggen...

Idag har jag en känsla av at jag stångar huvudet blodigt i en vägg. Jag kommer ingenstans trotts timmar av pluggande, läsande, skrivande, förberedande. Det händer absolut ingenting på min "att-göra-lista", jag skulle nog nästan kunna skriva till fler saker att utföra, men det skiter jag i... I alla fall just i detta nu!

I skrivande stund tar jag på mig träningskläder och ska iväg för att köra ett vattengympa-pass. Jag vill gärna försöka förbereda mig lite inför kommande utbildning genom att köra lite mer pass. Nu vet jag inte om jag kommer orka med egen träning, köra pass, plugga och allt vad det nu är... Åh egentligen är de tju mina egna sjuka krav som är satt i höjd med stjärnorna - men siktat man mot stjärnorna kommer man kanske till månen iaf...

Nä, jag ska göra av med lite stress genom träningen, sen ska jag förkovra mig i min lånade bok av Cassidy (don't know what it's about yet, but i will) för att avklara en massa uppgifter i natt och ett viktigt seminarium imorgon klockan 9. Sen vänner är de dax för löpning i växjö, endast 5 kilometer i något rosa... Jag som inget rosa i träningsklädersform äger... Well, i'll fuck up, but that's life ;-)

Later honey!

schemamåndag...

Idag kommer dagen gå ruskigt fort, det känner jag redan nu. Varenda timme av dagen är i stort sett planerad och jag får nog lov att vara effektiv för att det ska hinnas med ngot utöver detta.

Lilla fisan och jag ska straxt bege oss till dagis med prinsen, sen till bibblan och långa bok, hem och tvätta, hämta pappan och cykeln, hämta prinsen, lämna dagisleksaken vi har i trädgården,  till jobbet på möte, hem och äta, semenarium på datorn, jobba igen, sova... Någon stans här kommer jag förmodligen få psykbryt, me jag just nu försöker jag hålla mig lugn. Sonen är super trött efter en helg ute emd farmor och farfar, men lycklig över att de kommer hit i em. Jag är inte det minsta besviken över att de kommer i em, för då blir det städat, tvättat och mat lagad. Svärfar fixar ytterbelysningen och min älskade man hinner greja på dotterns rum samt klippa gräset.

Nu ska jag byta blöja och klä två barn, se till att jag själv får på mig lite paltor, frukostrumstera och sen är det 110 som gäller!

Vi ses när vi hörs - om jag överlever ;-)

ölandsluft, loppisplockande och pluggande...

Nu har vi snart gjort ytterligare en helg och tiden verkar flyga iväg. Denna helg har gått i utomhussysslornas tecken, städning, röjning och plockande får stå på den allmänna menyn.

Vi ska sälja prylar på loppis sista maj och fyndat en MASSA grejer hos svärmor ochs värfar under gårdagen. Kom sen sent i säng igår då det var mysigt att stanna länge och prata skit och äta gott. Hemma i sängen idag vaknde vi tidigt och jag är SÅ trött i kroppen och knoppen. Det måste vara Ölandsluften som gör mig slut, dock lycklig.

Idag ska det bli lite ornind och reda på mitt pluggande. Jag försöker reda ut diverse uppgifter som har landat i min brevlåda. Jag hade även fått svar på min hemtenta, och som jag misstänkte var jag inte helt godkänd på fråga 3 och 4, men det är egentigene tt mindre problem att lösa. Jag ska bara sätta mig och fylla på med de grejer osm jag inte hann med när jag skrev hemtentan. Jag hade ju mina anningar om att det inte skulle bli G, åh är glad över att det inte var mer.

Under dagen ska jag försöka bli klar med lite andra uppgifter, planera lite inför kommande utbildning i Stockholm, kanske läsa lite inför kursavslutet och skriva ner det som ska genomföras då. Ja, det finns MASSA att greja med men det är roligt att jobba genom det, då kan man vara ledig fram över.

Nu vankas det mumsig mat här hos svärmor, sen får jag nog ta en promenad i solen. Datorn har fått jobba flitigt i snart 3 timmar.

See ya!

RSS 2.0