drömmyset kan beställas...

Vårt dröm-mys kan beställas och räknas anlända om cirka 8 veckor, alltså runt min födelsedag. Pengar får man betala - men det får man ju för den mesta lyxen... En mjuk pläd, några piffiga kuddar och en film, så kan i alla fall jag och typ hela kvarteret dröm-mysa i MODERN LIVING!

Soffa


Nu har jag 8 veckor på mig att möblera om, sälja den gamla soffan, kolla ut en ny matta och allmänt tråna. Gud så ljuvligt livet är!!!

Beautiful!

Bara så där...

God morgon/förmiddag!

Jag ska plugga i helgen,  alla fall lite är det tänkt. Jag har ett par inlämningsuppgifter som ska in om en vecka eler två som jag behöver engagera mig i under total tystnad. Vet ni när den infinner sig? Jo, på natten och vet ni vad man borde göra då? Just det, inte plugga utan sova.

Eftersom jag tillhör gruppen äldre, även mamma-gruppen och är i fjortisars ögon helt skit-trkig och totalt okunnig, behöver jag kanske lägga lite extra krut på mitt pluggande... What ever! Jag har sån önskan om att det ska hinnas med att bli klar på den där kurserna, att jag efter så mycket härjande ska kunna göra något vettigt av min mammaledighet.

Ja, på tal om den förrsten, frågar man expert-mammor om vad man ska göra på sin mammaledighet får man till svar - mys med bebisen och så vidare. Men herre gud! Tiden är knapp, jag är ju skit gammal och kommer defintivt inte bli yngre, så jag myser emd min bebis framför datorn, går skit-långa promenader och far på gymmet för att bränna fett och bli något så när smal till sommaren och kör pass som värsta idioten för att få ihop lite pengar. Jag tycker att det hade varit jätte mysigt att bara VARA mamma och MYSA, men hur i helvete ska man kunna överleva på det?

Om nu någon slagit i dig att man kan bli smal på 5 veckor, så vill jag att du slår det väldigt korkade skitenur huvudet. Om någon har sagt till dig att dte löser sig med tiden, vill jag att du tänker efter - vem blev känd/framgångsrik på inget? Nä, man måste kämpa för att uppnå sina mål och vid trötthet, missär och annan skit får man focusera och bita samman. Det gör jag! Att klaga hjälper ju sällan, men gör gott för själen.

En person i min närhet sa till mig att det skria ordet har makt, och det kan nog ligga en viss sanning i det. Hur os helst så kommer världen knappast att se annorlunda ut efter detta inlägget. Jag har beslutat mig för att det får bli en tuff mammaledighet med pluggande, tränande, skrikiga nätter, innebandy-matcher med mera. Men vem är jag att klaga! Mina barn är friska, jag mår och har mått oförskämt bra efter dotterns ankomst, min man är frisk och har forfarande jobb, jag har ett jobb att komma tillbaka till, mamma och pappa, lillebror och svägerska mår fint med flera. Nä, jag tror inte ags ka klaga, inte ens gnälla för livet kunder vara som 2009 - nu är det 2010 och min dotter är missnöjd, frukostbullarna ska in i ugnen och mina skor ska springas in!

Njut av er underbara lördag, det ska jag med frukostmys, träning, barnvakt, matlagning, pluggande, revy, umgås med jobbarkompisar och däcka i sängen innan 23.

Love!

Award

Award..

Detta  fick jag av Mija... Så jag biter i denna utmaningen.... Finns nog inga större hemligheter i mitt liv, men jag ger det ett försök!


1. Jag gillar att läsa min post när jag sitter på toaletten...

2. Jag skulle vilja jobba med att utbilda människor i att instruera människor till ett friskare liv...

3. Jag är efter förra året all skit som hänt livrädd för vad som ska hända i år... Om det blir värre så vet i katten?!

4. Jag är alltid lite bättre än det befintliga, jag kan tex. sällan gå på ett träningspass och tycka instruktören gör ett superjobb, utan kan alltid göra det bättre själv.

5. Jag drar igång projekt hemma, för att låta min man reda upp dem och avsluta dem.

6. Jag älskar att spendera pengar på träningskläder för att sen ALDRIG ha något att ta på mig då vi ska på fest.

7. Jag är inte långsint, men blir besviken på människor som inte kan vara ärliga och säga sanningen utan pratar en massa skit istället...

Koperia awarden på din blogg.
Länka till personen som tilldelat dig awarden.
Berätta sju intressanta fakta om dig själv.
Välj sju bloggare du vill tilldela denna awarden till.
Länka till deras bloggar. Lämna en kommentar i
deras blogg som talar om att de blivit tilldelade awarden.

Här kommer mina:


trött...

Trötthet som sveper om mig och krama mig hårt och hänsynslöst. Barn är underbara, vackra och fantastika, men jag har tappat stinget totalt de senaste dagarna. Allt jag kan tänkapå är hur fantastiskt trött och sliten jag känner mig. Jag skulle så gärna vilja vakna och vara pigg, må som en prinsessa och skutta ur sängen - nej! Sånt gör ma ninte med en son på 2,5 år och en liten dotter på 4 månader. Båda dessa ljuvliga skapelser ser på dygnets 24 timmar på ett helt annat sätt än deras mamm - tyvärr! Jag måste bli mycket bättre på att prioritera sömn och vila framför en massa farande och styrande.

Barn kan liksom konsten att vägra sova om de är trötta, de vilar sig iform igen och så kör det på i ett hejdlöst tempo, ett sånt osm man inte riktigt orkar med om jag ska vara ärlig.

Min trötthet gör mig också helt förlamad. Jag har stirrat på den överfulla tvättkorgen hela dagen, men orkar inte och vil inte ta tag i det. Det känns som det kvittar nämligen, tömmer jag den är den liksom full imorgon igen. Tvätt gör mig trött!

I frysen ekar det idag... Inte egentligen, men min motivation tryter totalt då det handlar om matlagning. Vill inte, orkar inte där heller! Jag vill ligga i sängen, sova och vila och äta. Jag känner mig uttömd på energi, helt dum i huvudet av att jag är trött och förbi. PÅ dotterns tid på BVC idag kom jag inte ens ihåg hur gammal Noomi är, hur sjuk är inte det då? Dessutom glömde jag självklart att väga mig, så  jag har inte en j-la anning om all träning har gett något resultat. Allt för att jag är trött, stressad och omotiverad.

Min mycket trötta lekamen ska släppa sig framtill frysen och inventera hyllorna efter födoämnen lämpade för en familj med energibrist. Därefter ska jag hasa vidare mot vår tvättinrättning och göra ett tapper försök att sorter och köra någon maskin för saken skull. I hopp om att överleva till kvällen utan att somna ståendes önskar jag er alla en trevlig em/kväll!

Zzzzzzz...

plåster på såren...

Ibland behöver man lite lindring och lite mjukhet från omgivningen. Till exempel när man är så dödligt sjuk som jag är just nu... Nä, skojade! Men jag känner mig lite risig, dock har jag tränat så antingen blir det sämre... Eller så är jag piggare imorgon - återstår att se! Hur som så har jag med min fasta övertygelse gett mig den på att detta året ska bli det bästa året någonsin. Det ska bli mitt "plåster på såren"-år, efter allt skit som hände 2009. Dock vet jag inte om jag har tagit mig vatten över huvudet nu, för jag ska plugga, köra pass och fixa ett par grejer med kompisar, inreda lite hemma samt NATURLIGTVIS gosa med mina två UNDERBARA barn.

Nåja, livet är bara till för att levas en gång och om livet skulle stå still, då skulle jag gå i taket. Jag är liksom inte direkt personen som sitter på rumpan och väntar på att möjligheterna ska trilla i huvudet, jag skapar mina möjligheter, håller ögon och öron öppna för allt möjligt spännande och vem vet - en dag kanske man bara springer över DET!

Jag är impulsiv och direkt på sak, vilket är hur kul som helst egentligen - för mig iaf… Dock upplevs jag nog inte så av min omgivning, då är det nog mer domderande och härjande som är de ord som beskriver mig. Anledning? Tja, jag har en egen vilja som jag är ganska bestämd med, jag framför gärna mina åsikter vilket inte alltid ger gehör. Det har slagit mig att människor som inget kan säga då det behövs ofta blir sura och tvära för att det inte blir som de vill, men de har ju för jösse namn inte gjort ett dugg för en förbättring... Rätta mig gärna om jag har fel, men det är sällan någon törs skapa diskussion…

Bitterhet tror jag kommer från avundsjuka, feghet och framför allt dåligt självförtroende. Man föder sin bitterhet genom att leta fel hos andra, skapa elaka rykten och bete sig illa. Tyvärr är det vanligt och ett j-ligt trist fenomen, särskilt bland kvinnor. Jag önskar man kunde säga rakt ut vad man tyckte utan att hela världen ska falla ihop runt omkring. Jag har lärt mig att det inte går! Man ska aldrig, aldrig gå på en så sak som att någon säger att man kan säga precis vad man tycker och tänker, för det kommer alltid igen. Man ska tänka sig för vad man säger, till vem man säger saker och hur man säger saker. Egentligen är det lite trist att leva sitt liv så, men för omgivningens skull har jag accepterat att alla inte kan hantera ärlighet, rättframhet och ett gott självförtroende. Dessa saker förvirras gärna med att man är avundsjuk, har bekräftelsebehov och mår dåligt. Lite tråkigt, dock är detta tankesätt fullt möjligt om man väljer att se på saker med dessa ögon.

I vårt samhälle får man inte heller anse sig vara bra, duktig och framgångsrik - då skyter man, är självgod och självupptagen. I alla fall om man är kvinna... Shit så fel det är! Hade en man gjort exakt samma sak, hade han varit precis de sakerna - bra, duktig och framgångsrik! En man ska göra karriär, en kvinna ska föda barn... Sen ser man sig som kvinna som offer och säger "men jag har ju fött barn?". Ja, men blev du handikappad då också? Tappade du hjärnan och viljan samtidigt?

Jag säger inte det, självklart ska man ta hand om sina barn, ägna alla sin tid åt sin familj och hela det - om man vill det! Har man önskan om att göra karriär, se världen, leva loppan eller vad det nu kan vara, så är ju egentligen inte barn ett problem, de får hänga med, göra karriär ihop med dig som mamma/pappa. Så funkar min familj. Jag ÄLSKAR verkligen mina barn, men jag skulle dö om jag blev tvingad att vara hemma hela tiden. Jag har dessutom en man som skulle ÄLSKA att vara hemma mer med dem - så då byter vi! Jag hoppas på en fläskig karriär, fett med stålar, cool bil och massa resor... Nä, men ett liv som jag är nöjd och stolt med då jag sitter med min pension, ett liv där jag har åstadkommit något som jag kan vara stolt över, mer än mina två fantastiska barn.

Som plåster på såren ska jag leva livet en liten stund till här på jorden, göra det jag älskar, umgås med dem jag älskar och faktiskt, i ärlighetens namn... Jag ska skita i vad dem andra tycker, för dem har mer ont än jag!

What goes around, comes around!



suck...

Jag är begåvad emd snorisar... IGEN! Kan inte fatta varför de ska attackera mig, men nu är det osm det är. Halsont, öronont och näsan full. Kan ju nästan inte bli bättre ;-) Ska proppa mig full med Panodil och sedan sova för att eventuellt vara på benen imorgon.

Lilla prinsen är precis lika pigg - inte! Han har hängt med TV:n och slappat. Dessutom trillade han ner från farmor och farfars trapp igår kväll så han haltar jätte mycket. Imorgon ska vi ringa vårdcentralen och se om doktorn kan titta på han for, för den var en smula svullen och han stödjer ogärna på den.

Vår prinsessa snorar hon med och hade igår tydligen jätte ont i magen igr, så hon behagade skrika i över 1,5 timme i sträck. Vi fick tvinga henne att sova med diverse vaggande, duttande i rumpan, filtar och gosedjur. Sånt blir man helt slut av då man själv inte känner sig hundra hundra.

Min träningsstatus är oerhört god från veckan som varit. Jag hoppas kunna hålla igång även denna vecka, med BodyStep, promenad och lite gym. Dock måste snorisarna ge med sig en smula först... Ska väga lilla prinsessan denna veckan, så då ska jag passa på att väga och mäta mig själv också... NAturligtvis med risk för besvikelse, men jag hoppas inte på det.

Imorgon är det måndag igen. Ska se om jag kan rycka upp mig, dammsuga och sedan baka bröd. Ska fixa med mitt bankkort, ringa om lite grejer för räkningar och sånt, öva lite mer BodyStep och ta tag i mitt pluggande under kvällen. Måste sätta mig och läsa igenom uppgifterna, ladda hem program som jag kan behöva... Behöver kolla upp literaturen också, om jag kan låna den i kalmar... Mycket blir det att göra!

Nu laddar jag med nässpray, näsdukar, panodil, halstabett, thé och sömn så blir nog måndag en kanondag!

Love ya!

mystik...

Det är lite hemlighetfullt det där med att vara instruktör på ett gym. Man håller på sina grejer så länge man kan och vill vara nära sina kunder, men ändå lite lagom långt bort.

Igår körde jag pass igen, ytterligare en gång pressade jag på pulsen och drev mina klienter till toppar av flås. Jag är helt utmattad idag i min kropp, men det har ju garanterat sina förklaringar då jag varit mammaledig ett tag med Noomi...

Hur som så gick det över förväntningar. Jag satte i stort sett alla låtar och känner mig mer än nöjd med dagens bedrift. Angående mina kunder kan jag inte annat än säga att de var toppen. Efter passet fick jag beröm för mitt drivande och att jag kunde klassen jätte mycket bättre idag. Kännde mig lite fnissig efter för det är ganska svårt att lära in dem där passen, kunna dem utantill, instruera, visa och coacha samtidigt. Oavsett om jag kör som en dåre eller om kunderna gör det så ska det ju bli rätt och alla ska hänga med. Missade lite i en del låtar och man märker det med en gång på att kunderna inte hänger med.

En av mina kunder påpekade att klassen var mycket bättre denna gången, men att jag fortfarande var virrig. Jo, men det är sant och sen vill man ju inte berätta hela dravlet om barn, man, dålig sömn och ammning, så jag höll god min och lekte lite mystisk med att säga jag dock hållt mig borta ett tag och att det är att köra gärnet nu. Min kund sa också att det var ett j-la driv på mig och det tycker jag om - det är ju meningen att man ska träna när man är på pass!!

Idag ska jag och skruttan vila oss, jag har ammat som en galning i en vecka och det börjar sannerligen ta ut sin rätt. Jag är helt slut + träningen gör att kroppen behöver återhämta sig. På lördag ska jag köra igen och då ska j-la allt sitta perfekt. Inom några veckor ska vi bli filmade på våra pass för utvärdering (som jag antar kommer ge ungefär NOLL) men det ska sitta i ryggmärgen och jag ska nog försöka öka på min egen dos av träning med, då kan man flyga över brädan...

Nu är det tillbaka till verkligheten med blöjbyte, frukost, påklädning, skrapande av rutor och ammande.

Over, out and done!

det kommer fler...

Det kommer fler dagar i en liv än man minns och jag har alltid önskat att kunna minnas alla dagar - det går bara inte! Jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde igår... Det är helt hopplöst att amma och vara mamma på det sättet. Det spelar liksom ingen roll hur jag gör för mina hjärna har packat sin väska och rest till sydligare breddgrader. Kvar finns lite dammråtor som försöker hålla ordning på mitt liv...

Det fungerar sällan med dammråttor, och jag glömmer både det ena och det andra. Att sitta och prata med kompisar är liksom hopplöst, de som inte har barn måste sannerligen tro att jag är puck i huvudet för jag kan inte hålla mig till en sak att prata om, pratar vi om annat hoppar jag tillbaka till ngot annat att prata om och blir jag avbruten kommer jag sannorligt inte minnas vad vi pratat om. HOPPLÖST!

Min kalender är den som får styra mina dagar, utan den kan jag ge upp och lämna in. Den är helt fullklottrad med grejer som ska göras och som har gjorts. Att jag minns att det är onsdag och att jag ska till frissan har jag min älskade kalender att tacka, utan den mina vänner skulle jag vara helt lost och sannerligen i stort behov av en lots...

Minns jag mitt lösenord, kommer ihåg vägen hem efter frissan och inte glömmer ett barn någonstans eller förvirrar mig på gymet efter mitt pass så hörs vi väl mer senare...

You never know!

framtiden...

Framtiden ter sig ganska ljus, barnen växer och livet rullar på. Dock HATAR jag att få mina drömmar krossade varje månad då det ligger en hög med RÄKNINGAR på skrivbordet... SUCK! Bara att sätta sig och betala och se glad ut. Inte en enda gång kunde man bara få behålla alla sina pengar och blir lite rik över en dag eller så...

Okej, jag sitter inte i sjön, men jag har en viss längtan efter lite nytt och fräscht. Skulle vilja slänga ut typ alla kläder i garderoben och börja om från början. Men det är inte möjligt, inte det minsta. Vad jag ska göra i framtiden är att nyinvestera i lite fina kläder, fast först vill jag har en mjuk, stor skön soffa till vardagsrummet... Vet precis vilken jag ska köpa och hur det kommer se ut - stor, vräkig och mörkt grå/svart... Sen finns det förmodligen ett och annat håll att stoppa mer pengar i... Typ HUSET! Där kan man lägga hur mycket pengar som helst... Jag önskar mig en ny spis och efter det kommer vi garanterat bethöva en ny tvättmaskin med tanke på hur mycket vi tvättar... Kanske kan jag i samband med det få en ny torktummlare... Svettiga drömmar från en mamma - ha ha!

Framtiden är ljus, mysig och varm. Jag ser fram emot och planerar i min hjärna hur det kommer lösa sig allt eftersom. Skulle vilja betala av bilen... Sen topplån på huset... Sen få bort CSN på mig... CSN på Nisse... Då kanske man skulle ha lite mer pengar att leva för. Kanske skulle vi kunna resa bort ett tag. Ännu bättre vore om miljonvinsten hamnade i våra fickor. Tänk er alla dessa pengar som skulle fyllar fickorna till den grad att det svämmar över. Skulle man få en bätte framtid... Nja, kanske inte, men garanterat en mer bekymmersfri sådan... I alla fall från de bekymmer man har idag.

I min närmsta framtid ska jag sätta mig i bilen och åka för att hämta hem en lite prins som förmodligen är trött och fikasugen.

Love!

prinsess-händelse den 18 januari 2010...

Att vara en liten prinsessa vid namn Noomi kan inte vara lätt. Idag den 18 januari 2010 har den lilla ljuvliga varelsen som vi satt till världen visat sig från sin bästa sida och lyckats vända sig från rygg till mage - 2 gånger!! Jag är en fantastiskt glad mamma som fick bevittna detta stordåd av vår underbara prinsessa.

Tiden går så fort,
att hon redan kan så mycket våra älskade lilla prinsessa.
Född 20091008 på Kalmar BB...
...18 januari 2010
vänder sig vår älskade, underbara, fantastiska
Noomi Sonja Birgitta
från rygg till mage!

Mama loves you!

om sanningen ska fram...

Nyckelord: änglar, figurer, glorior, tecknade figurer, vingar

Om sanningen ska fram så förvånas vi nog alla lite dagligen utav andra människors beteende. På gott och ont kan man lyssna, spekulera och disskutera vad som sägs om andra, om sig själv, om omivningen... Att fara med egen sanning till andra människor blir ganska intressant då lojala vänner snabbt berätta och i bästa fall ser en komik i att få veta ett tyckande om en nära och kär.

Sanning kan såra, ge märken i själen och svida ordentligt. Sanningen är mer än ofta ett slag i ansiktet... Men kanske en rejäl spark i röven...

Om sanningen ska fram så lyssnar väldigt få människor på den riktiga sanningen, på vad som sägs och tar det på orden. Många, särskilt kvinnor vill tolka in andra saker i det som sägs. Kvinnor speciellt vill spela ett spel där sanningen är det sista som kommer fram. Åter igen förundran! Varför är det så svårt att lyssna på vad som sägs? Varför är det så svårt att säga vad man egentligen tycker?

Om sanningen ska fram finns det tyvärr tillfällen då osanning blir sanning. En sanning är bara en sanning så länge alla vet hur det egentligen ligger till... Men hur kan det vara sanning om inget har inträffat?

Sanningen är den att jag är jag, ingen annan. Jag lever mitt liv för för att må bra, ta hand om mig, min familj och mina nära och kära. Jag gör vad som krävs för att rå om mitt eget hus - du gör väl det samma?

Telling the truth is everything!

tystnad...

Tystnade lägger sig som bommul runt mig d barnen somnat, vattenkokaren slagt av och mitt thé är upphällt. Sakta sätter jag mig i soffan och andas in doften av apelsin från det varma vattnet vilket värmer mina frusna händer. Tystnade är ljuvlig, ger mig sinnes ro och får min hjärna att äntligen slappna av. En total tystnad som så sällan sällan finns tillfälle att njutas av.

Vissa människor gillar att vara hemma och mysa själva, jag är inte en sån. Jag vill ha människor runt mig mest hela tiden. Jag har en mycket hög social kompetens sägs det, men ibland vill man stänga av den och bara ha det tyst. Så tyst att man kan höra en knappnål falla. Ikväll hör jag endast tangenterna jag knappar på och myser av att gatlyktorna lyser på vårt hus. Vintern har greppat oss hårt denna säsongen, underbart, kallt och tyst.

Snö är fantastiskt. Den gör världen helt enfärgad, kan aldrig hända på annat sätt. På sitt eget sätt har naturen kommit på ett sätt att försköna naturen till något underbart och ljuvligt. Snö ger också något annat fantastiskt. Allt ljud som hörs som buller hela dagarna försvinner då det mjuka pudret faller ner och lägger sig som ett täcke. De finaste dagarna är egentligen de första som det snöar, då man står ute och hör - INGENTING! Total tystnad kan inte beskrivas på annat sätt än att det är så fantastiskt skönt för hjärnan att man samtisigt blir en smula rädd.

Jag ska här med njuta av tystnaden, med mitt apelsinthé, en mjuk filt med en god bok vilar jag min öron.

Silence is golden!

sysselsättning en fredagskväll...

ÄRLIGHET
ditt äldsta hångel? vet inte...
hur många har du varit riktigt RIKTIGT kär i? 4 skulle jag tror
vad tycker du om kärlek? att den ska vara äkta och varm
när kramade du någon sist? idag
kramade du någon speciell person? min älskade man, Nisse
har du svårt för att bli kär? nja, jag har ju hittat mannen i mitt liv, så det tror jag inte...
när kysste/hånglade du med någon sist? en kyss om dagen är bra för magen
ångrar du det? det vore väl dumt?
när fick du senast en komplimang? idag...
har du hånglat med någon av samma kön? hmm... ja, så blev det...

HAR DU NÅGONSIN
varit medvetslös? nej
playat? japp, det har hänt
hånglat med någon riktigt ful? NEJ!
hånglat med fler än 50 pers? nej, det har jag inte
hånglat med fler än 2 pers på en kväll? ja, det har också hänt
gjort något riktigt dumt? jo, men livet är ju en utmaning
gjort något du verkligen ångrar? ja, ett par gånger
åkt ambulans? nej
gjort något olagligt? åh ja
blivit polisanmäld? nej, inte vad jag vet om iaf.
slagit ner någon? ha, ha, det kan man säga ja...
skämts över dig själv? dessvärre
tar du droger? NEJ!!
vilka kläder sover du i? något mysigt och skönt
vad hatar du verkligen? meningslöst skvaller
har du varit kär i någon du inte haft chans på? kär på avstånd kan man ju vara lite nu och då...
vill du ha barn? jag har två, så det får räcka

SENASTE PERSONEN SOM
sov i din säng? my MAN
såg dig gråta? Nisse
fick dig att gråta? Nisse
du delade en cigg med? Magda tror jag det var...
du gick på bio med? Nisse


DU

Fullständigt namn? Anne Maria Hjelm
Vart bor du? - Kalmar...
Bor tillsammans med? Nisse, Viggo, Noomi och våra 18 miljoner dammråttor
Husdjur? Dammråttor??
När är du född? 1981
När ska du sova ikväll? snart
Duschat idag? ja, väldigt skönt
Pussat någon idag? ja
Vad har du ätit? kyckling och pommes på ikea
Dagens klädsel? mysbrallor i rosa och vit kofta
Dagens bästa? mina barn
Dagens roligaste? pulkaåkning med Viggo och Linn

Har du många vänner? jag har de bästa vännerna, det räcker
Hur många har du kysst? inte en anning
Hur många har varit otrogna mot dig? en, vad jag vet
Har du pojk-/flickvän? vi är liksom gifta...
Vem pratade du med i telefon senast? Magdan
Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? Mija: Ska vi springa en runda?


HAR DU UNDER DEN SENASTE MÅNADEN:
Saknat någon? yes
Ångrat något? yes
Ljugit? ja
Svikit någon? troligen...
Haft sex? ...
Gråtit? oh ja
Skrattat? absolut
Slagits? hugaligen!

SEX FRÅGOR

Den äldsta du haft sex med? kanske tre år äldre...
Den yngsta? ett år yngre
När förlorade du din oskuld? när jag var 15
Hur många har du haft sex med? runda svänga 8-10
Vem hade du senast sex med? ha ha, vem faan tror ni?!
Har du haft sex med samma kön? nej
Skulle du kunna tänka dig att ha sex med samma kön? nej
Hur många olika ställningar har du kört? hahaha... men vem faan håller reda på sånt?
Har du haft sex på fyllan? har kanske hänt nån gång
Har du ångrat att du haft sex med någon? ja, det har jag
Skulle du vilja ha sex med en kändis? näh, det tror jag inte...
Ser du sex som en "stor" grej? oftast inte
Har du varit gravid? två gånger
Har du trott att du varit gravid någon gång? yes
Kört oskyddat? ja
Sugit av någon? hehe
Slickat någon? nope
Haft sex med någon du inte varit kär i? ja, det har också hänt...

frågor om dina vänner

vem vet allt om dig? Carina
vem är den roligaste av dina vänner? dem är roliga allihop
vem är snyggast av dina vänner? jag har inte vänner för dem är snygga/fula
vem är den du helst har filmkväll med? Carina, vi har samma filmsmak
vem av dina vänner är mest "evil"? är inte alla det lite till mans?

TELEFON/MOBIL
Vem ringde dig senast? Magda
Vem ringde du senast? Mija
Vem sms:a till dig senast? Mija
Vem sms:a du till senast? Mija

KÄRLEK
Är du kär just nu? Verkligen!!!
Har du kysst någon idag? JA!
Har du kysst någon de senaste 48 timmarna? - ...troligen inte va!
Har du ett förhållande? fortfarande gift
När går gränsen vid otrohet? det vet min man, så det behöver jag inte berätta
Har du varit otrogen och om ja, varför? ja, men inte mot min man
Är du romantisk? det skulle man knappast kalla mig
Har du snott en kompis pojkvän/flickvän? nej, det verkar onödigt, då är dem ju redan provade ;-)
Är du svårflörtad? beror på vad personen vill...
Har du gråtit framför någon du tyckt om någon gång? ja
Vad hette din första flickvän/pojkvän? Erik
Hur länge höll det? några månader skulle jag tro
Har du lekt med någons känslor? ja
Hur länge var ditt kortaste förhållande? en vecka kanske... vet inte
Vill du vara singel eller ha ett förhållande? hallå! Gift, då har man typ valt eller ;-)
Har du varit tillsammans med två samtidigt? hmmm
Är du en bra pojk/flickvän? bättre fråga dem som vet....
Hur många har du varit kär i iår? en, och det får vara bra så
Vem sov du senast bredvid ? Nisse
När fick du din första kyss? i femman tror jag...

Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? mamma 16, pappa 18
Har du någon gång velat ha ditt syskons pojkvän/flickvän? NÄ!


mysmusik en torsdag när livet är underbart...


raggsockar och norah jones...

I mina raggsockar från INDISKA och med en skiva Norah Jones passade jag på att njuta lite extra efter 2 timmar ute i härliga vintervädret. Fixade lite lunch till härliga besöket vilken smakade gott, gott.

En riktigt mysdag har det varit idag. Inget fikande utan bara nyttigheter har jag nöjt mig med, dock känns det som om jag håller på att amma sönder mig. Är så himla hungrig hela tiden, men vill ju inte käka en massa onyttigt. Igår var det 3 mål lagad mat, idag 2 + rejäl frukost + mellanmål. Kan inte fatta vart allt tar vägen... Åh vilka bekymmer jag kommer få då jag ska dra ner på maten då ammandet ska sluta - jag kommer sluta som en koloss!!

Jag ska fortsätta kvällen med att mysa i mina raggisar, lyssna på min musik och njuta av att livet är helt fantastisk. Jag skickar med er lite njutningsmusik och hoppas att ni har en underbar kväll med lite thé-mys, smaskig mat och fantastiskt sällskap!

Take care!

topp...

För ovanlighetens skull har jag trotts dålig sömn på grund av ammning halva natten ett strålande humör och känner mig full av energi. Är liksom på topp! Man kan då fråga sig vart jag har hittat denna mirakelmedicin... Hmm... Tja, jag vet egentligen inte, tror det handlar om att hitta rätt och balans och sånt.  Igår tog jag mig till gymmet, instruerade min klass och klarade det faktiskt ganska bra. Det fanns en del att önska angående kooreografi med mera, men jag lämnar det idag och koncentrerar mig på mina underbara barn och mitt egna välbefinnande.

Jag fick en kick igår över att det kom så många härliga tjejer och killar på passet, att det var fullt med energi och att alla jobbade så himla hårt och effektivt. Jag ska planera något kul fram över, vet itne vad men nått med lite överraskningar och sånt... På hsten kör jag ju rosa-bandet step, så jag vet inte vad det kan bli nu... PÅSK-step... Små överraskningar i påskägg... Ja, varför inte! Jag ska se om jag kan få några härliga kompisar runt om att hjälpa mig med diverse "presenter" i form av sponsring. Kunde ju vara en kul grej att köra dagen innan skärtorsdagen, affischer upp  god tid, klädkod i gult så klart och äggutdelning för snyggast pose mm... Vad tycks?

Såg en annan rolig grej på en blogg, de hade bloggträffar på gym. Istället för att fikaoch träffas, så tränande man tillsammans en gång i veckan. Detta handlade om vanliga tränande människor som hade träffats vi ett forum gissar jag. De har tillsammans hittat på detta med SATS, och kör pass och äter nyttigt. Mega-kul grej! Sånt kanske vi också kunde köra, eller iaf. något liknande... Ska se om man kanske kan få upp intresset för det på jobbet. Det är ju så himla viktigt att man jobbar för en god gemenskap mellan kunderna, inte bara kunder och instruktörer utan att kunderna vill komma och träna oavsett om deras kompis är där eller inte.

För min egna del handlar det massor om att lära mig fler namn på passen, hänga med kunderna mer effektivt innan och efter klasserna och visa att jag finns där för deras skull. Jag anser att det är är jätte viktigt att man tackar kunderna för deras träningsinsats och visar att man SER dem. Sedan något år tillbaka står jag alltid vid dörren och tacka dem, istället för att hålla på med stereon och bära tillbaka grejer. Det lämnar jag till mina kollegor, kunderna först! Vad är viktigt för dig när du kommer på ett gruppträningspass?

Nu ska jag göra toppen-nyttiga saker, som att fixa lite lunch till söta mammaSandra och lilla O när de kommer om en stund, bäda sängen och så. Lite kaffe ska sättas på och gulliga sessan måste ammas. Dagens lärdom kommer under eftermiddagen... Om det nu är någons om läser - hi hi!

Over, out and done!

nervös...

Nervositet består min dag av idag. Jag ska köra min första BodySTep-klass sen jag fick Noomi. Jag mjukstartade med att instruera en vattenworkout-klass i söndags, men det är liksom lite mer avslappnat. Detta kräver min fullaste koncetration och ju mer nervös jag är ju mer stingslig blir jag. Det var ganska skönt att lämna Viggo på dagsi och at Noomi somnade i bilen på vägen hem.

Jag har ätit kolhydratladdad frukost, hittade Pasta Cabonara i kylen och det fick liksom bli det. Jag vill bara få den här dagen att gå över, så jag kan andas och slappna av. Har man gjort det en gång är det inte riktigt lika hemskt nästa gång. Jag inbillar mig att det egentligen sitter som en smäck, men sen blir man nervig och då brukar man ju tappa kollen iaf.

Nä, vi får väl se hur det kommer gå... Jag är GRYMT nervös och ska nu försöka koncentrera coh fokusera på dagens uppgift och utmaning. Jag får återkomma med mer info senare... Om hjärtat håller för stressen!

Hugs!

ses eller synas i guld...

Till alla verkliga vänner!

Visa människor har bara guld i sina ådror. Vänligheten syns ända in i själen och man mår så bra av att vara i närheten. Man ses oavsett kläder, dagsform eller storlek på plånbok. Sånna människor är guld, har guld och besitter kunskaper värda deras vikt i guld.

Jag är tacksam över att det finns sånna människor i mitt liv, som får mig att känna mig speciellt, ger mina tankar större värde och pressar mig till min fulla potetial. Livet är verkligt mysigt, härligt och givande att leva när man får omge sig med såna positiva och uppmuntrade själar.

Dagar då livet känns hårt och orättvist finns ni för att plocka upp de bitar jag har tappat och pussla ihop mig till en stark person igen. Dagar då inga världens ankare kan hålla mina fötter på jorden finns ni där för att sakta realisera världen åt mig. Efter långa nätter med arga, sjuka, ledsna barn... Efter ensama kvällar i tv-soffan... Inför hårda prövningar... Då tårarna rinner oavsett gläjde eller sorg finns stöd att hämta, styrka att få och en famn att vila i.

Jag hoppas jag kan se dig, göra så du syns och visa dig att du är värd din vikt i guld. Älskade vänner, verkliga vänner är värda sin vikt i guld!

Love you!

vilja...

Jag har tappat min vilja totalt under dagen. Skit trött och lite lagom stressad fortfarande gör att övandet på mitt pass går skitdåligt. jag kan inte fatta varför jag alltid hamnar i den här situationen...

Jag har klottrat och skrivit manus till de första delarna på passet oh om jags ka vara ärlig så sitter det väl gansa okej, men det där lilla extra som jag vill krydda med vill liksom inte infinna sig... SUCK! Vet inte vart jag ska hitta energin... Jo, jag vet i sängen förmodligen, så det får väl bli min lösning.

Ibland händer ju saker bara så himla perfekt. Precis i tid, då man behöver det! Idag ringde en god vän och bekant och bad mig om min hjälp. Lite betalning skulle jag också få... Inget man blir ledsen för - bara bonus i dessa bittra tider! Så nu ska jag sätta mig nästa vecka och leta peppig musik som passar damer och herrar i 50+ en tidig lördagsmorgon - åh mig också!

Dagens nyttiga inlärning får handla om denna begåvade, ansvarsfulla och vackra kvinna:


H.K.H. Kronprinsessan Victoria

Victoria Ingrid Alice Désirée, Sveriges Kronprinsessa, Hertiginna av Västergötland, föddes den 14 juli 1977 som äldsta barn till Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia.

Myndighetsförklaringen ägde rum i Rikssalen på Kungliga slottet i Stockholm 14 juli 1995.

Kronprinsessan Victoria blir Sveriges första kvinnliga regent inom ätten Bernadotte. Sverige har under nyare tid bara haft två regerande drottningar, Kristina och Ulrika Eleonora d. y.


Tisdagen den 24 februari 2009 förlovade sig Kronprinsessan med Daniel Westling. Bröllop planeras att äga rum den 19 juni 2010.


Måste säga att detta är en kvinna med vilja!

Nu kommer en smörgås få slinka ner i den hungriga magen, sen ska jag sova - det ska jag! Stepen får väl duga för dagen... Imorgon är en annan dag... Kanske är jag piggare... Kanske är jag mer utvilad och engagerad... Kanske har jag mer vilja...

A Queen to Be - Noomi ;-)


måndagsmorgon...

Jag tar spjärn i sängen och öppnar försiktigt ögonen... Åh, inte ett ljus så långt mitt öga kan nå, särskilt varm är det inte utanför mitt mjuka, härliga nytvättade täcke. Rackarns unge!

Jag hämtar lilla prinsessan, ammar henne sittandes medans det värker i ryggen. Ett brak hörs i blöjan och det är glatt bara att ta sig mot badrummet. I samma veva fixar mannen välling och böjbyte på prinsen. Det är andra måndagen på det nya året, efter några timmar möjlighet till att vakna lyser nu den varma, gula solen ner på oss och jag känner mig trotts sömnbrist och ryggont vid gott mod.

Av någon anledning är söndagarna ingen dag som drabbar mig med ängest längre, den brukar komma på natten och på morgonen när man vaknar finns det gott om måndags-feber. Idag är det lugnt, en känsla som är helt fantastik finns i min mage - en sån som alla människor borde få uppleva en gång eller två i livet!

Nu ska mina solstrålar och jag ta en promenad i det härliga, dock blåsiga vädret.

Sunshine!

datorer och senare och senare...

... och senare lyckas det bli varje gång jag försöker komma i säng i någolunda tid. Shit så dåligt, åh så arg jag fortfarande är. Kan inte hjälpa det, fick ett utbrott på min dator just. Förbannade jävla skit dator och alla dessa konstiga grejer man ska fixa på datorn för att läsa några få futtiga poäng på högskolan... Man behöver faan i mig vara högutbildad inom datateknologi för att fatta sig på alla konstiga kommandon och annat trams. BLÄ! Imorgon blir det nog kanska lättare då jag kan sitta framför datorn i ljuset och med en telefon i handen för att ringa de där jävlarna som uppfunnit den där hemsidan med sina jävla koder och annat tram!

Så, ut med det bara så känns det genast bättre!

Åh vet ni vad mer jag blev förbannad på? Jo, att det ska vara en så fin statestik-kurva idag - jag blev så klart glad att det jag skriver läses... Men något intressant är det då inte för inte ett ord har jag fått i gensvar... Jag får väl ljuga ihop något helt otroligt och så kanske ni lyfter på ögonbrynen och ger mig ett livstecken...

Nä, nu lägger jag ner mitt tramsande för idag och ska vakna på bättre humör imorgon. Chefen säger man ska välja sin attityd, så då jobbar vi på det allihop!

Over... and out!



som ett bi...

Arg! ARG, ARG! ...Arg som ett bi! Kan inte hjälpa när man får den där känslan i kroppen och man kan liksom inte vet vart den kommer från. Var faktiskt ett tag sen kände mig sån, men det kommer ju med jämna mellanrum, oftast då stress sätter mig i situationer som jag inte kan reda ut på en gång.

Jag är ju en list-människa, jag är också obotligt korkad när det gäller ording och reda. Jag vill ha det perfekt inomhus, utomhus i lådor och överallt... Men inbilla er inte för en sekund att det infinner sig något sånt här hemma. Jag bor liksom inte själv, och jag har allt för svårt att släppa på taget om saker. Jag ska vara med överallt, lägga mig i allt och blir det inte som jag tänkt mig tjurar jag ur... hmm... Denna gången handlar det så klart om min klass som jag ska köra tills veckan och jag blir TOKIG på att jag inte hittar tiden för att lära in allt som jag vill att det ska vara.

Imorgon bor jag för modligen framför tv:n och datorn för att lära mig den här, för tillfället, skiten. Idag fortsätter jag nog dagen med att känna mig såhär. Jag skiter i karaktären och tar en STOR bit blåbärspaj med MASSA vaniljvisp, för jag behöver det! Lära mig något nytt - det skiter vi också i! Imorogn tar vi nya tag och funderar på en rolig sak att lära oss.... Eller jo, visste ni att när man har fyll 100 år ändras minustecknet (-) i personnummret till ett plus (+). Japp! Där satt den ;-)

Ta hand om, livet är väl kanske inte piss... Men ska jag vara ärlig så känns det lite jävligt just idag, åh dåliga dagar får väl alla ha?

No, no, no!

vilken film...



Verkligt sevärd för oss som ÄLSKAR dans- och tjejfilmer!!

mysdag...

Inget vettigt att tillägga till denna dag faktiskt. Jag har slappat, levt efter noll regler och mår så väldigt, otroligt härligt gott ikväll. En positiv sak är att jag har fixat kort till mitt nya körkort, så imorgon ska jag skicka iväg det, och så ska jag beställa mig ett nytt bankkort också... Med bild på mina godinga, prinsen och prinsessan!!

Jag tänker också göra ett erkännande - jag har extremt dålig karaktär. Jag har fuskat med min mat idag... Har ju knappt börjat med mitt nya liv innan det ska gå åt fanders... MEN! Imorgon är en annan dag - ingen läsk, inget fikande! Bara massa nyttigheter och en sväng till gymmet för att öva på BS-passet tills på onsdag. Nu har jag att göra kan jag lova!

Min snorstatus är 100-gånger bättre, dock fortfarande inte helt frisk... Må vräkningsordern komma fram i tid och han där uppe skicka lite styrka tills på onsdag då det är på liv och död! *fniss*

Shakespear kom i mitt huvud och googlade... Håll till godo denna dag!

To be, or not to be (Hamlet 3/1)
Skrivet av William Shakespear 1599-1601
To be, or not to be: that is the question:
Whether 'tis nobler in the mind to suffer
The slings and arrows of outrageous fortune,
Or to take arms against a sea of troubles,
And by opposing end them? To die: to sleep;
No more; and by a sleep to say we end
The heart-ache and the thousand natural shocks
That flesh is heir to, 'tis a consummation
Devoutly to be wish'd. To die, to sleep;
To sleep: perchance to dream: ay, there's the rub;
For in that sleep of death what dreams may come
When we have shuffled off this mortal coil,
Must give us pause: there's the respect
That makes calamity of so long life;
For who would bear the whips and scorns of time,
The oppressor's wrong, the proud man's contumely,
The pangs of despised love, the law's delay,
The insolence of office and the spurns
That patient merit of the unworthy takes,
When he himself might his quietus make
With a bare bodkin? who would fardels bear,
To grunt and sweat under a weary life,
But that the dread of something after death,
The undiscover'd country from whose bourn
No traveller returns, puzzles the will
And makes us rather bear those ills we have
Than fly to others that we know not of?
Thus conscience does make cowards of us all;
And thus the native hue of resolution
Is sicklied o'er with the pale cast of thought,
And enterprises of great pith and moment
With this regard their currents turn awry,
And lose the name of action. - Soft you now!
The fair Ophelia! Nymph, in thy orisons
Be all my sins remember'd.

William Shakespeare, 1564–1616, engelsk författare, ansedd som världslitteraturens störste dramatiker.

OBS! Vore kanske en bra sak att lära sig en ny grej varje dag... Nått lite halvt onödigt, sen delge det till er... Ska nog sova på saken....

tänkvärt...

Det var tänkvärt det jag såg på tv fär någon timme sedan. För dryga året sedan eller mer såg jag på nått frisörprogram på någon kanal... Minns inte vilken, men vi följde den, jag och en kompis som är frisör. I denna series första omgång (tänk er Top Model typ fast med frisörer...) fanns en frisör med väldigt väldigt bestämda åsikter - Tabatha, hon har nu sin egna serie Tabatha's Salon Takeover. Oerhört lik den kära Gordon Ramsy, alternativt svenska kocken Alexander Nilsson uppblandat med lite Arga Snickarens fantastiska Anders Öfvergård... Mycket sevärt!

Det fantastika var just det hon säger till dem som äger slongen som hon tagit i beslag, frugan till den beslagtagna salogen har kontrollbehov över sina anställda och inte minst sin man som hon har jobbandes på salogen. Han kan inte särsklit mycket om vad en frisör gör, men ska sköta om salongen, vara någon slags manager... Tabatha säger till honom att man bör tänka efter vad man gör med sitt liv, man har endast ett liv och ska i slutet av detta vara nöjd med hur man levt det.

Jag imponeras av såna klargörande saker, då någon på det enklaste sättet lyfter fram vad som är fel och vad man behöver tänka på. Hon satte liksom fingret på det jag har gått och tänkt på. Självklart är det så, man ska ju leva livet så man inte önskar sig leva om det. Precis vad jag ska börja med!

På måndag ska jag maila min chef och tacka ja till en kurs jag är erbjden att gå, jätte spännande ska det bli. Handlar om att utvecka sig i vad man har för mål, den heter Livs- och Karriärscoaching, kunde absolut vara något! Jag ser ju opptimistiskt på det här året, då passade en kurs för det egna utvecklandet väl in i schemat.

I samband med det här ska jag fundera på hur jag ska överleva hösten som kommer, det är en smula pessimistiskt att funder apå det nu, men jag är sån. Ororar mig för saker lite i onödan... Hur som så gillar jag ju inte höste för man blir så rackarns trött och året all skit brukar samla ihop sig då. Jag vilj gärna kunna välja en bra inställning till hösten 2010 och ska nog satsa lite extra energi på att förutspå det som komma skall. Ladda batterierna ordentligt i sommar och minnas att mitt jobb är ett jobb, men att det finns ett härligt och fullkomligt fantastisk liv utanför. Jag beundrar en av mina kollegor som lätt släpper jobbet då han går utanför dörren, det är han jobb, han gillar det till 1000, men han låter det inte ta över livet hur mycket han än jobbar. Så vil jag också blir! Alltså har jag en ny idol *fniss* Det skull han veta! *hi hi*

Så, eftertanke blir det för att överleva hösten 2010, förberedelse i själen...

Yes, yes!




träningsfundering...

Det är nytt år med allt vad det innebär. I media och samhället pressar man på för att 2010 ska blir ett hälsosamt år, ett bättre år för alla osv. Jag kan inte mer än hålla med. Det är dock fantastiskt hur mycket pengar det läggs under januari för att få oss till olika gym eller liknande anläggningar för fysisk aktivitet. Det är spännande och härligt att ha  ett helt år på sig för att lyckas alternativt misslyckas med diverse fysiska aktiviteter.

I stort sett alla reklamer handlar om hälsa. Allt vi pratar om är hälsa och skönhet.... Beach 2010 hägrar i ett flertals hjärnor och brevlådan fylls med vackra kataloger där det visas baddräkter och bikinis i alla des färger och former. I min hjärna funderar man ständigt på tt det vore härligt med lite viktminskning, snygga former till sommaren.

Idealet på en kvinnorkropp har förändrats, men att det finns olika ideal är tydligt. Idag kanske inte alla vill se ut som samma person, men alla strävar mot förändring. Kanske borde man försöka lägga sin energi på att tycka om sig själv istället. Göra saker för att man själv tycker om det.

Jag skulle vilja dedikera detta året till strip-träning. Jodå, det måste bli den nya träningen 2010. Året som jag vill kalla frigörelsen år, på flera plan, fast nu pratar vi om strip-träning.

Nu kan jag inte säga att jag har provat någon form av liknande träning, men jag har en bestämd känsla av att det är skit kul. Kompisar som har provat försäkrar om att det definitivt är värt vart enda öre. Sofi Fahrman testar aerobicstriptease, Bingo Rimér fotar till affischer till Battle of The Pole 23:e januari på Berns och Angela Monroe fixar med loggan till Petra som driver Dancing Queen. Hon är en är en modig och ung entreprenör som slutat sitt toppjobb på Adidas för att satsa helhjärtat på sin dröm att driva dansstudio i egen regi.

http://www.stripaerobics.se

Kanske skulle jag som är instruktör i så mycket göra slag i sak och testa detta... SKulle man kunna få jobba med det i den stela staden Kalmar?? Vore himla kul... Kanske blir det en grej att kolla upp för att återuppliva lite spänning...


Strips is in the house!



snorbusar...

...små, elak, ilska snorbusar bor i min näsa och vandrar sakta upp i hjärnan. Uscha! Ont i halsen, ont i huvudet och dessutom verkar skiten spridit sig till öronen. BLÄ! Jag hade stor plan på att hålla mig frisk hela vintern och våren, men den tanken han ju knappt komma i huvudet innan jag var tvungen att kasser de planerna. Jag dricker citronvatten, preppar näsa med nezeril och försöker vila mig i form så att säga. Grrr!

Vår ljuvliga lilla solstråle Noomi har hållit mig igång i natt igen... Massa matning skulle det visst vara hela tiden och oroligt har hon sovit, så det har jag med. Ikväll MÅSTE jag komma i säng tidigt! Jag kan bara inte hålla på med att laja runt om kvällarna tills mitt i natten, det är då man blir sjuk och får dåligt immunförsvar! Måste bättra mig till 100% på denna punkten.

Eftersom min hjärna håller på att invaderas av de där små elakingarna kan jag inte tänka ut något kreativt att skriva om. Vi gör liksom inget idag förutom ser på all snö som ständigt faller ner från himmlen. Jag väntar på att en vän ska ringa och berätta att det ska åka till BB... Är ju 20 dagar kvar till BF, åh jag har trott hon ska gå över tiden, men det kommer nog inte bli så. Hon ringde idag och berättade att hon kände sig lustig i magen, är ett tecken på att det är något i görningen! Och bebisen hade levt rövare som bara den i magen... Hoppas, hoppas att den lilla prinsen vill komma vilken dag som helst! Vill ju veta att allt är bra så vi kan köpa fin, fina presenter till honom. Har spanat på Lindex och sett massa fint... Måste i alla fall vara JÄTTE pojkigt, för deras tjej har varit super flickig hela tiden. Kontrasterna måste bli stora! *hi hi*

Nu ska jag ta mig samma, glo på BodyStep-DVD:n och trycka in lite moves så jag kan regera på mitt pass nästa vecka.

First Impressions Last!


träning 2010....

2010 ska bli det nya året med den "nya" träningen...

Nja, kanske inte riktigt helt ny träning, men det ska lbi träning med mer fokus. Jag har under det senaste året endast set min aklasser som träning, men insett att de inte tagit på mig så långt rent fysiskt. Jaghade en period i mitt liv d jag instruerade 8-10 klasser i veckan och såg verkligen ut där efter. Det var all möjlig träning, dans, löpning, pilates, pump, gym, gympa med mera. Jag saknar det, sättet att hela tiden ha nya roliga saker att träna. Jag har fastnat i min BodyStep som jag visserligen älskar, men det vore bra med annan träning.

Planen är alltså att gå ner i vikt, hitta en midja och få tillbaka kondisen. Jag skulle vilja lägga till att ett par fasta, snygga vältränade armar är ett måste. Jag har jätte daller på överarmarna såg jag i måndags, hela triceps har förtvinat... Usch!

Tänkte mig att hitta flera olika träningsmöjligheter i veckan än de jag tidigare nämt. Nu har jag ju mitt körkort tillbaka så det blir lättare att komma iväg till gymmet för att köra en klass när man vill det.

I pass på gymmet enligt natilusmetoden, den excentriska träningen i fokus så klart. Det får bli benpress, in- och utsida lår, baksida lår, rygglyft och ryggmaskin, flyes för bröst, axlarpressar, tricepsmaskin och kick-backs, bicepscurls med hantel och biceps i maskin och mage i maskin och på golvet. Det är träning som måste går på 45 minuter då jag har Noomi med mig då ajg tränar. Men kör man tungt, 1 set per övning efter en bra uppvärmning är det inga problem.

Sen ska jag jobba med flåset. Till min lycka ska jag instruera BodyStep om en vecka så ett pass konditionsträning kommer naturligt. Utöver det ska jag börja med löpning, vi har en super fin sling bara 200 meter från vårt hus. ATt ta sig runt den iaf. ett varv utan stop är mål ett. Den är drygt 2 km, låter kanske inte så långt, men är man som jag otränad och har fått barn nyss kommer det kännas. Tanken är ju att hålla ganska bra tempo, inte små jogga.

En god vän till mig har också startat året med hast att förbättra vikten och figuren. Vi ska peppa varandra. Hon är flitig med sina powerwalks. Jag har så svrt för dem, så jag satsar på att springa lite. Men jag skulle behöva träna lite varje dag, därför kommer jag att försöka fortsätta gå med Viggo till dagis iaf. två gånger i veckan. Det är bra träning att skjuta barnvagn med en massa kilon i.

Lite stressad är jag över att hinna med allt, men jag ska prioritera mitt egna välbefinnande. Många av mina vänner väntar barn eller håller också på med sin träning så vi får väl träffas och leka med barnen eller på gymmen och träna. Sen är jag ytterligare lite stressad över att öva in det BodyStep-passet jag ska köra. Jag känner mig en smula ringrostig i instruerandet, men det kommer säkert att går bra... Jag har övat en dag på de flesta låtarna, sen körde jag igenom passet för en annan instruktör. Imorgon ska det övas ytterligare, så det sitter tills helgen. Fast jag är duktig på att hitta annat att pyssla med...

Oavsett så är det ett nytt år, där det finns miljoner med möjligheter. Jag är glad över att det står 2010 i kalendern, jag ska försöka släppa det gamla hemska året bakom mig. Se på saker med nya ögon, vara glad och uppskatta livet till fullo. Känner man mig så vet man att jag älskar att planera saker och ting i god tid, dock önskade jag att det fanns fler av mitt slag. Nu får man ju välja att acceptera alla människor för vad de är. Det är en riktigt stor träningssak det också. Jag avsaknar tålamod till stor del, men då man jobbar med sitt yttre bör man öven se över sitt inre... Skaffa mig en bättre inställning till saker och försöka ge saker lite tid kommer bli det stora för mig.

Let's go!!


En fin bild på mig och grymma Linn när vi BodyStepar :-)








illa...

Jag mår lite illa efter mina försök att träna som en dåre... Har nog gått in lite för hårt denna veckan, men förhoppningarna är att det ska ge resultat inom sin tid. Det är dock ett himla projekt att ta sig ner de där sista kilona, och så väger man olika på alla vågar man väger sig på.

Jag har skaffat mig ett måttband för att mäta mig också, det tänkte jag verkligen ger en hint om hur träningen tar sin form. Jag har ju önskan om en lite smalare midja och en fastare rumpa, nått borde ju ha hänt om 10 veckor, det är det jag ska ge det. Hårt tränande, lite striktare med maten och bra sömn. Vore bra för kropp och själ om det fungerade... *hi hi*

Min man och jag ska ju som bekant försöka oss på att träna löpning en dag i veckan var. Han har också kommit med ytterligare ett jätte bra förslag - det ska handlas hem morötter, gurka, minimajs och cream fraisch/gräddfil som man kan dipa i. Är ju nyttigare än chips, godis och kakor, vilket jag har levt på sen vår prinsessa födes.

Nästa vecka öppnar de på öppna förskolan igen och vi ska väga och mäta vår prinsessa på onsdagen. Då ska även jag kolla vikten. Är ju bra att hålla sig på samma våg som vikten före och under graviditeten med Noomi. Kan ju sluta illa... Never know! Men lite spännd är jag allt.

Illa är att jag har blivit snorig på kuppen också. Lite ont i halsen, åh det kan jag ju leva med. Snoret dock som rinner som en kran ur näsan är dessto jobbigare. Så för att öka på träningen denna veckan ska jag köra vwo med svärmor imorgon vid lunchen. Kanske kan snoret som har okuperat min hjärna komma ut, så jag blir en piggis till helgen... Vore verkligen nice!

Be back soon!

träningshjälp...

Idag har jag skrivit ett av världen längta mail till en bekant som önskade sig en personlig tränare... Hmm... Jo, jag tog på mig denna roll för jag tycker det är jätte roligt att hjälpa och peppa andra med sin träning. Tänkte att jag här nedan ska vis er vad jag skrivit och ge er ett förslag på hur man kan lägga upp en veckas träning. Min bekant önskade sig lite mer tajt kropp med betoning på mage och ben... Vad tycks?

Hejsan!

Här kommer ett av världens längsta mail... Men jag tänker att det är bättre att skriva för mycket ;-) så kanske tanken går fram... Läs igenom och sen kan vi höras om hur du tycker det låter. Dag 2 och 3 går fint att köra ihop om du vet med dig att det inte hinns med 3 pass på en vecka.

3 ggr/ vecka är bra och som du säger rimligt med 2 barn och sambo.

Jag skulle tro att de tjejerna som du såg träna på gymmet kör någon form av funktionell träning. Mycket bra träning där man jobbar mycket med sin egna kropp som motstånd. Ofta använder man denna träningsform som ett komplement ihop med "vanlig" styrketräning.

Core är mage och ryggträning i 30 minuter (på de flesta anläggningar). Jätte bra träning. Viktigt att tänka på, särskilt efter man fått barn är att verkligen spänna magen, jobba med att dra in naveln mot ryggraden och även försöka spänna bäckenbotten. kanske låter det lite gammalmodigt, men att verkligen försöka tänka på detta ger en jätte fin hållning, starka magmuskler som orkar hålla in magen vilket ger ett "tajtare" utseende. Pilates-träning har samma effekt. Jag tycker du ska prova dessa pass :-)

För att tappa, som jag förstår, lite "mjukvikt" skulle jag rekommendera att chocka kroppen med lite tuffare och hårdare träning. Eftersom du idag kör så mycket på gymmet kan vi i en period skippa att köra igenom kroppen så pass mycket utan istället fokusera lite mer på det vi vill åt. Detta gör vi max 10 veckor, för att sedan chocka kroppen igen. Dock kommer jag föreslå övningar för hela kroppen, lite mer utmanande och teknikkrävnde.

Ett förslag är att köra 3 olika träningar i veckan.

Dag 1) 30 minuter korta intervaller på löpband och crosstrainer + 30 minuter Core.
5-10 minuter uppvärmning + 20 minuter intervallträning med mycket hög puls
Låt pulsen vara så hög att du inte kan prata med någon
Exempel på intervall är 1min högt tempo:30sek lågt tempo, 1:1, 2:1, 3:1, 4:1
Kör intervaller innan Core för att kunna hålla magen stark under träningen. Efter ett Core-pass är magen trött och orkar inte ge det stöd som behövs vid hård konditionsträning, för att hålla tekniken bra bla.

Dag 2) Styrketräning, excentriskt (läs nedan)

1. Benböj i smithmaskin
2. Utfall i smithmaskin med fot på låda
3. Vader i smithmaskin på låda
4. Ben/balans/Mage, "jägarvila" med boll. Placera en boll i höjd med svanket, mellan dig och en vägg, håll armarna framför dig. Rulla bollen nerför väggen genom att sätta dig ner och sedan upp igen.
5. Hantelrodd på bänk för rygg
6. Axel, Sidlyft till axelhöjd, vrid hanteln i axelled mot taket, pressa upp mot taket - samma väg tillbaka (blir en komplett övning som påfrestar magen) Gör stående!! Håll emot SAKTA på vägen ner till ursprungsposition!
7. Triceps, Dip på bänk med vikt/hantel i knä (gärna fötterna uppe på en annan bänk eller svårar på en boll). Tänk på armbågarna rakt bak, upp och rumpan nära bänken hela tiden.
8. Mage, PLANKA på bräda med vandrande fötter. Stå med fötterna på brädan och gå i lungt temp ner höger, vänster och sedan upp höger vänster. GÖR SÅ LÄNGE DU ORKAR HÅLLA STARK MAGE OCH EJ SVANKAR GÅNGER 2!! Välj att stå still med fötterna på brädan om det blir för svårt.


Excentrisk muskelträning
Excentrisk muskelträning, eller negativ styrketräning som det också brukar kallas är den del av övningen där man sträcker ut muskeln. I en övning som skivstångscurl (biceps) är den koncentriska rörelsen när man för stången emot sig, och den excentriska rörelsen är när man för stången ifrån sig. Skillnaden mellan rörelsen är att man genom den koncentriska rörelsen kontraherar muskeln. I den excentriska rörelsen sträcker man istället ut muskeln.

Man glömmer ofta bort den excentriska rörelsen i sin träning och koncentrerar sig på den koncentriska. Då syftas på att man har den koncentriska rörelsen i åtanke när man tränar.

Fördelarna med excentrisk styrketräning
Det har gjorts en del studier där man har jämfört resultatet mellan excentrisk styrketräning och koncentrisk styrketräning. Man har bland annat kommit fram till att excentrisk träning ger förbättrad styrka i jämförelse med koncentrisk träning. Hypertrofin (muskeluppbyggnad) har också visat sig få god effekt genom excentrisk träning. Genom den excentriska rörelsen bryts muskeln ner mer och bygger större muskelfiber för att klara belastningen. Excentrisk träning är alltså mer fördelaktig vid muskelbyggnad i jämförelse med koncentrisk träning.

Tillämpning av excentrisk styrketräning
Det är kombinationen av excentrisk och koncentrisk styrketräning som är riktpunkten. Det är också den kombinationen som ger bäst resultat i styrka och hypertrofi (muskeluppbyggnad). Den excentriska rörelsen i träningen är naturlig, när du dragit upp en stång i en övning som skivstångscurl måste du också släppa tillbaka den i utgångsläget. Istället för att släppa stången i hög fart är det bättre att hålla emot medan du långsamt låter stången återgå till utgångsläget. Man brukar ha som riktlinje att man ska låta stången gå dubbelt så sakta ner, i den excentriska rörelsen mot den koncentriska rörelsen, när man för upp stången.

Eftersom man är starkare i den excentriska rörelsen kan man också träna med mer vikt när man tränar negativ. Då kan man eventuellt ha en bekant som hjälper en att lyfta upp vikten och sedan låta vikten gå sakta neråt och sträcka ut muskeln. Tänk 2 sekunder upp och 4 sekunder ner!!!

Dag 3) Styrketräning excentriskt + 30 minuter långa intervaller (5:1, 6:1)

1. Bröst, Armhävningar på boll. Börja med att placera höften/magen på bollen och gör armhävningar härifrån (benen vilar i luften). Allt eftersom du blir starkare i magen kommer du längre fram på benen på bollen. Tänk på att hålla stark magen för att undvika skador i svanket!! GÖR SÅ MÅNGA DU ORKAR, dock ej fler än 15 stycken - flytta fram på benen om så är fallet.
2. Bänkpress med hantla på boll. Placera skulderbladen på bollen, föttern i golvet och pressa hantlarna upp mot taket.
3. Biceps med hantlar, stående
4. Mage, starta med knäna i 90grader, ha en viktplatta i famnen. Doppa en häl i golvet, motsatt arm går över huvudet med viktplatta i handen.
5. Mage, sätt fötterna på en mjuk, stor boll, låt knäna peka mot taket, lyft höften mot taket och spänn magen, vila på skulderblande för att inte skada nacken/axlarna. När detta är enkelt lyfter du upp höften, låter du bollen vandra framåt så långt du orkar hålla höften stilla och sedan tillbaka.

Boll gör övningarna svårare, kräver mer magstyrka och är ett skojigt redskap.
Kolla igenom övningarna och se om det är något du inte vet vad jag menar, eller om dem känns svåra/konstiga mm.
Då man kör träning med fokus på den excentriska delen kan man välja att köra endast 1 set! Dock krävs det att du vågar lägga på MYCKET med vikter och att du är verkligt uppvärmd innan du påbörjar lyftandet av vikter. Jag vill att du testar att köra 1 set med MAX 10 repetitioner, och att du är verkligt slut i musklerna efter övningen. Lyft upp/dra intill vikterna på cirka 2 sekunder och håll sedan emot på vägen tillbaka i 4 sekunder eller mer. Ju längre tid det tar, ju mer får musklerna slita! Känns det svårt och ovanligt kan man köra ett uppvärmningsset med lite lättare hantlar först, men det behövs inte.

Se till att köra uppvärmning som fokuserar på de muskelgrupper du ska kör. Ex, dag 2 är ben så crosstrainer och löpning är bra alternativ medan dag 3 fokuserar på överkropp lite mer, rodden passa perfekt här.

Intervallpassen som ligger inlagda är till för att öka förbränningen. Ju högre puls du orkar köra på, dessto mer förbränning blir det efter. Att köra med hög puls brukar jag säga är när man inte kan prata/vill prata med någon, det är en bra riktlinje. Intervaller är lite roligare också än att jobba på i samma tempo hela tiden. Vilotempo ska inte vara för sakta, men du ska känna att pulsen kommer ner och att du får andas ut lite grann. Blir det för tufft, öka vilan lite lite på de sista omgångarna :-)

Hoppas det låter roligt och inte allt för komplicerat, för det är det inte :-) Dock ger det grymt bra resultat. Vill du så kan jag komma och hjälpa dig en gång på gymmet... Jag vet inte riktigt vilka maskiner de har kvar och vad som är nytt, men detta är funktionellt och kan göras i stort sett på alla gym. Maila eller ring mig så får vi se om detta kan vara något, vi provar oss fram :-)

Mvh Mia


Det känns bra för mig... Hoppas det blir bra ;-)

Let's get hard!

mysiga husfixardagar...

Slappardag idag igen... Det är en sån årtid och en sån tid i livet. Vi njuter av att  vara hemma med barnen för mys och gos. Vår älskade lilla prins vaknade tidigt idag, men förutom det har humöret hållit sig på topp.

När det är lugna dagar som det har varit nu den senaste tiden hinner man med en hel del varv mellan snabledraken, tvättmonstret och porslinsputsaren. Jag går en hel massa kilometrar här hemma då vi försöker återställa och utveckla ordningen här hemma. Min man målade vår korridor innan nyårsafton så nu vill jag gärna ha nya glas på mina väglampor - de är gröna nu, men skulle vara så fina med svarta och vitt glas, som detta från IKEA:

Mitt emot dessa ska det vara massa med fina kort uppsatta i olika ramar som jag målar svarta eller har köpt svarta. Även där hittar man ju det mesta på IKEA... Dessa ramar kallade RAM har jag köpt en massa av men målat i en härligt matt svart vattenbaserad färg. Det är ett sånt där mysigt kvällsprojekt jag har haft.

I slutet av korridoren är det två trappsteg ner till ett rum som vi idag har som lekrum. Dörren dit ut har vi tagit bort, men jag ska sätta upp något skynke eller liknande. Jag har funderat på detta tyget:

Det är snyggt, lite tjockare kvalite och känns som det skulle passa fint med glasen på väglamporna.

Ska väl se om detta lilla projekt kan slutföras inom en snar framtid... Ska iaf. ta en bild och lägga upp så ni får se, men det blir inte idag.

Make my day!


bloggerskor...

Shit, jag blir inte klok på det här med att blogga. I dagarn har jag läst lite på lite olika bloggar och förundras över vilka extrema människor det finns. En del "kändisar" kan man ju fundera på hur de har tänkt. Gemensamt har de alla att de är extrema på ett eller annat sätt. Barbie-Kissie bloggar som en riktig fjortis med massa kludder på bilderna och skit om skönhetsoperationer, hårförlänningar, manikyret och diverse. It´s fine att vilja vara snygg, men att vilja se ut som en plastdocka vet i faan om det inte har gått lite för långt då? Åh man är ju knappast tappad bakom en vagn, man fattar ju att det är ett stort spel för galleriet, för utan all skit som görs med bröst, hår, ögonfransar, naglar, solkrämer osv är man ju ingenting... Eller? Men hur kommer det kännas när man är 50 år?...

På andra sidan hittar man pretto-Bella med sina fina och snusförnuftiga värderingar om hur livet ska vara. Alkohol gillar man inte, pojkvännen är bäst, självförtoendet och självkänslan ska det jobbas med och de dyraste dyraste kläderna ska inhandlas. Men allvarligt, ska en 19åring ge råd till tjejer om hur man ska få bättre självkänsla? Var inte denna dam helt nedbruten nyss och mådde psykiskt dåligt??

Jag är sannerligen allt för gammal för sånt trams. Underhållande är det dock att surfa runt och läsa alla dessa 1000-tals bloggar som finns om både det ena och det andra. Till saken hör att det är tjejer som är bäst på att skriva skit, för det är just det som skrivs. Inget vettigt utan bara en massa dravell om livet allmäna göromål. Att skriva ett inlägg och berätta om diarré verkar ganska sjuk... Men inte då, läsar antalet ökade säkert för kära Katrin Z, som för övrigt skriver en av de absoulut mest underhållande bloggarna.

Här är det betydligt mindre extrem. Jag bloggar för mitt egna välbefinnande. Hycklar inte om något, men väljer att inte prata om så mycket annat än min lilla familj... Trist!?!? Ja, men sluta läs då!

Till saken hör dock att dessa TOPP-bloggerskor har några saker gemensamt:
  • Spenderar gräsligt mycket pengar på kläder, resor, grejer och sig själva
  • Uttrycker sin extrema åsik till fullo för att driva bloggen framåt
  • Tjänar mycket pengar på sin blogg som de kan spendera på attribut för att kunna fortsätta blogga...
Det finns säker fler, men de är dessa som dyker upp i mitt huvud just nu. Det konstigaste är att såna som du och jag läser dessa bloggar och finner dem underhållande. Vi lägger dem som favvisar och återkommer med jämna mellanrum för nyfikenheten tar överhand. En fundering... Om man tjänar en massa pengar p sin blogg, investerar dem i låt säga hårförlängningar och sedan skriver om dem - får man då dra av detta i sin deklaration?? Tål att funderas på, för om... Då är det ju ännu sjukare!! (Åh ja, jag är kanske en smula avvis!)

Nu ska jag spendera sista timmarna på denna ytterst braiga dag med att duscha efter det svettiga BodyStep-passet som jag varit på, amma en söting till prinsessa och fika lite jordgubbar innan huvudet landar på kudden! Tänk om alla måndagar blir så här bra? Gud så nice det vore!

Love mondays!

måndag... del 2!

Japp, då var det efterlängtad måndag och hittills går det ganska bra för mig. Vi har myst hemma med vår sjuk alilla prins. Han är helt genom förskyld, trött, hängig, hostig och febrig. Stackaren sprnag runt i sin tomtepyjamas och var helt blank på ögonen. Efter en mycket liten ostmacka, mjölkchoklad, hostmedicin, panodil, nässpray piggnade han till och lekte en liten stund. Nu sover han vilket enligt mig är den bästa medicinen.

Lilla prinsessan provade idag att drick 40 ml ersättning på flaska samt att ta sina D-vitaminer. Allt detta gick helt plötsligt utan skrik och protester. Vi har hoppet om att hon nu ska begripa att man kan dricka ur flaska så jag kan träna utan att jäkta som en dåre hela tiden. Blir det hårda träningspass så kan det ju vara bra att kunna fylla på med lite ersättning eftersom ammningen kan bli lite lidande då man tränar hårt. Vet att då Viggo ammade var det lite si och så med mjölken då jag började ta i lite mer. Vi får väl se!

Hur som helst så somnade hon helt färdig efter att ha provsuttit sin nya STOKKE stol (bästa, bästa barnstolen ever), fått D-vitaminer och sin ersättning + ammat lite. Då lugnet lagt sig i vårt hem beslutade min man sig för att sömn skulle vara gott för honom också, så han sover han med...

Jag har kört igenom BodyStep-DVD:n och insett att det var endast ett fåtal svåra grejer, men att jag ska försöka köra in lite coola moves till nästa vecka i samband med att Linn och jag ska teama. Vi har out-fite klar: Svart nederdel, rosa top/linne och två flätor. Jag ska ta min svara kjol - älskar att träna i den! Vi beslutade via chatt att det var en toppen idé eftersom hon inte kört på ett tag och jag är "ny", kan i behöva varanda som lite stöd. Fast jag är skitnervös och kommer väl förmodlige vara det ett bra tag...

Nu sitter jag och lyssnar på BS-musiken och njuter. Det är ett verkligt bra pass med massa roliga höjningar och häftiga moves man kan köra på med. Tanken är att jag ska röja lite här hemma, fixa p toan/badrummet, tvätta ett par maskiner och plocka upp de miljoner leksaker som sonen lyckades slita fram under förmiddagen. Därefter ska det bli tacopaj, receptet apar jag efter min goda vän Tina. Hennes paj är så himla god, dock använder jag lite grahamsmjöl och linfrön till pajdegen och lite magrare ost och cream fraich, men principen är den samma som hennes.

Dagen skulle verkligen bli toppen om Försäkringskassan kunde ringa, om Umeå Universitet ringde och om J hörde av sig. Försäkringskassan har iaf. två timmar på sig... Borde de ju jobba till 4...

Nu är det dax att ta tag i dagen göromål annars hände nada! Tänkte hinna med ett BodyStep-pass ikväll, får se vad mannen säger...

See ya!

måndagar...

En måndag är i antåg. Inte vilken måndag som helst heller - det är den första måndagen på det nya året 2010. Jag har en känsla av att om jag ser till att hålla uppe humöret hela denna fantastika måndag kommer alla måndagar hela året bli fantastiska. Åh bli måndagarna super så kommer veckorna bli ännu bättre. Det är så man älskar tanken på hela det upplägget! I alla fall jag och jag skiter ju i om andra tycker annorlunda - hi hi!!

Vilken dag det har varit! Känns som om klockan är hur mycket som helst. jag hade stor plan på att se en film p 3:a men blev fast vi datorn och har suttit här ganska länge nu. Det blir inget vettigt gjort och det är väl lite synd... Fast ganska skönt å andra sidan. Mannen spelar psp och jag surfar på en massa skitsidor för att jag är så himla nyfiken. Definitivt inget vettigt. Jag borde kanske suttit och övat kooreografi, men inte idag. Jag ska ta tag i det imorgn för det börjar närma sig och ska skiten sitta som ett rinnande vatten är det bäst att jag jobbar på lite. Man vill ju komma tillbaka och göra ett suveränt jobb, vore ju trist annars...

Sen då... Nej, det har liksom varit en bra dag. Det känns väldigt väldigt skönt att ha rensat ut julen, det är liksom rent och fint och skönt med det hela. Lite minder skönt är att jag väntade hela dagen på att klockan skulle bli 15:00 så att försäkringskassan ska öppna så jag kan ringa dit och skälla lite för vet ni!?! För andra månaden i rad har jaginte fått ett j-la öre! Vet ni vad som händer då? Jo, man får lite dålig karmaoch blir mer eller minder irriterad. Hur osm helst så har jag i detta nu inte en anning om varför jag inga pengar fick, det visste inte den där stackaren på försäkringskassan heller. Kan inte vara lätt att sitta och inte kunna hjälpa någon en söndag som borde fått sina pengar för drygt 10 dagar sen... Ja, vi lever fattiga med icke minde händelsfulla dagar. Stackaren som satt i luren var tungen att kasta i mitt ansikte att det kunde dröja upp till 48 timmar innan en handläggar var tvungen att ringa tillbaka för att styra upp ärendet... Det betyder att jag ringde oc kom fram halv 4 idag + 48 timmar ger oss tisdag innan halv fyra... De tar tre dagar innan pengarna kommer på mitt konto, så på fredag har jag eventuellt ett liv igen... My Good! Man får vara tacksam att det finns backup runt omkring en och att det denna gången faktiskt går hyfsat bra. Vi har ju bestämt oss för att klara det här utan pengarnaom det nu är så att de inte kommer. Semesterkontot ryker, men det kan det ju vara värt... Fast jag blir ändå fundersam, hur kand et bli så här igen, denna måndanden också?!?!? Och hur hade det varit om jag inga pengar fått alls, hur skulle det då gå? För inte batalr försäkringskassan ut pengar för att täcka förseningsavgifterna på de räkningar man inte betalar... Nej, knappast troligt! Hur som så får jag ju ge det tills p tisdag halv 4 innan jag bryter ihop och skäller put tanterna på försäkringskassan - för enligt mig är det i stort sett bara damer 50+ som obbar där. Ganska bittra över att deras datasystem kostat dem många miljone roch att detta har kostat dem en massa lönehöjningar. Att dessa tanter också måste sitta och utförsäkra en massa gnälliga gubbar, tanter och annat pack samtidigt som det ringer arga mammor och förtvivlade pensionärer. Stackarna! Deras call-center ska ha all creed för att det orkar med oss "vanliga" dödliga då vi ringer och funderar på vart pengarna vi ska ha har tagit vägen. Jag har bättrat mig avsevärt från för då jag ringde såna där samtal. Det brukade liksom bli skällande, inget lyssnande, mer skällande och gråt för att öka dramatiken ytterligarer. Ja, det slapp hon. Jag var len som ett lamm.

Nu ska skuttis och jag sova, ladda för pulka och bus imorgon!

Love mondays!

humfp!

Har besök gymmet, men de gick väl inte särskilt bra...

Uppvärmning = ok!
Benmaskiner = bättre än ok!
Ryggmaskin = Dåligt!

Så då blev det inte så mycket mer, ska nog enbart försöka mig på en promenad med Noomi i em. Lite rejäla kläder och mysa ner henne i barnvagnen kan bli härligt. Får se om det kanske till och med går att få sällskap, men jag ska nog inte hoppas för mycket.

Familjen ha gett sig iväg till pulkabacken med snowracern och barnvagnen. Jag ska duscha, dammsuga och röja upp här under tiden de är ute. Det är lite enklare när man är själv, fast att sitta lite ner ensam är mer än lovligt skön också. Dock kommer jag nog njuta mer av renligheten om jag får bort alla tomtar och skräp som kommit fram. Är så så trött på julen nu, vill ha det lite mer öppet, rent och fräscht.

Dax att hoppa i duschen och sätta fart.

Mej bee babee, i'll see you later!

jaha...

...hur skulle det vara med den så kallade karaktären? Ja, med min är det tydligen inte så mycket med för jag har de senaste 3 veckorna tryckt i mig både det ena och det andra. Det är inte tal om någon som helst beach-form-diet här inte. SUCK!

Jag älskar mina barn - detta vill jag klargöra för samtliga läsare MEN! Men det vore gott om min kropp ville ta sig i kragen och bli som den var innan... Ja, så kommer det dock inte bli! Jag får nog glatt kämpa som en hund med vikten och formen. Egentligen gör det mig inte så mycket att det är lite slappt på magen och så, det kommer liksom över mig när någon nämner det i form av att min mage är bullig osv. När jag sitter och tänker på det är det ju ganska rimligt att magen är lite bullig då man fått två barn inom 2 år och 2 månader, varav den sista inte ens är 3 månader. Men ytterligare en gång spelar min hjärna mig ett spratt och jag drabbas av ångest och blir ledsen.

Det är så dumt att jag tänker så där, jag har ju min beskärda del av problem med maten som det är och livet, psyket blir ju inte mindre struligt av att jag funderara på vad jag väger, hur jag ser osv. Jag borde vara tacksam och lycklig över mina underbara barn - det är jag, men tankarna på hur jag ser ut drabbar mig ständigt.

Jag var SÅ lycklig över att komma in mina jeans som jag hade innan jag blev gravid med Noomi, men nu verkade det ju helt plötsligt fel det med. Jag ska peppa mig lite. Jag är faktiskt fin som jag är, det är jag! Jag har nästan gått ner till inskrivningsvikten innan min bebis är 3 månader och jag har redan hunnit med och träna en del. Om lite mer än en vecka ska jag börja köra klasser igen och jag har de störrsta planerna på att sätta igång med att träna på allvar. Kanske blir det till och med imorgon en sväng efter att barnen vaknat och lilla prinsessan har käkat frukost - ja, det skulle allt vara något!

Det här med träning får man inte gömma tar en massa tid. Man ska till gymmet, man ska köra klass eller komma igång på gymmet och sen ska man hem och duscha. Men jag älskar det, fast nu är det svårare att få tid till allt. Jag är väl extra bortskämd med att ha tillgång till gym alla tider på dygnet och det får jag nog tänka mig utnyttja en smula om det ska bli någon beach 2010 för mig...

Målet är att innan påsk gått ner till 70 kg, vilket inte är omöjligt. Att jag ska springa Margaretaloppet i maj (springa hela) och att det ska gå att mäta byst, midja, rumpa med 20 cm mellan byst-midja och 20 cm mellan midja-rumpa... We'll see! Men det vore mer än nice! En rumpa måste jag ju få tillbaka, eller jag har en men den har liksom blivit mindre och inte lika snygg, så jag får nog jobba ganska hårt på de.

Sen var det ju det där med fikandet och maten. Jag rensade i frysen igår och det finns på tok för mycket fika i den för att det ska vara bra för min karaktär. Jag bör inte fika en massa, för det går man inte ner i vikt av och det boostar ju inte den så kallade slimningsproceduren.

Ytterligare ett knep jag ska ta till är att börja med min Pilates som jag var så rackarns flitig med under flera år då jag instruerade det. Man fick en jätte fin midja och en strålande hållning av det. Det får bli minst 2 pass i veckan framför tv:n när barnen somnat och mannen är på sin träning. Vi har nämligen kommit överens om att vi ska köpa oss lite nya snygga sommarkläder om vi är flitiga fram tills sista mars och har nått en bra bit på väg mot målen.

Gemensamt är att vi båda ska komma ut och springa minst en gång i veckan var - åh det tycks ju enkelt men vet ni att vårt lilla inneboden -LATMASKEN har en viss förmåga att dra ner oss i tv-soffan så det går dåligt såligt för oss... SUCK! Det är ju det där med karaktären, den liksom vill inte riktigt vara med.

Nu ska jag slänga mig i sängen. Tänka på min ljusa framtid och att jag ska åka iväg och träna på fm imorgon. Att min kropp från och med nu har ett sockerförbud 6 av 7 dagar i veckan. Ja, det blir toppen och jag kan känna magen jobba från insidan och skrika på alla muskler att nu är det för tusan dax att ta i med hårdhandskarna - jag kommer bli så j-la snygg till sommaren, vältränad, solbrännd och sexig som tusan... hi hi! Det vore nått det... En liten presen ska det iaf. bli imorng efter träningen - ett måttband så jag kan ha koll på min magen, rumpa och byst, för min spegel talar ju sällan sanning... Gör din?

Love you! Love me!

det nya livet...

Då var vi på gång! Det nya livet. Jag har läst på Bingo Rmers blogg idag att årets första dag sätter prägel för hur resten av årets dagar ska bli, så jag har hållit mig lugn, slappat och försökt att njuta av livet. Det har gtt jäte bra fram tills det att jag skulle betala lite räkningar - jävla försäkringskassan har ju inte betalat ut ett enda öre till mig, så nu står jag här och har provocerat ytterligare på vårt sparkonto. Jösses! Fick ringa mamma och pappa och kolla om jag kan få låmga lite pengar, vill ju inte att våra stackars barn ska bli ännu mer fattiga, åh jag tror i och för sig att det inte kommer bli  några problem, men man kan ju undra varför i hela friden man inte kan få pengarn och varför de inte kan sköta saker och ting lite snyggt!

Jag har i vilket fall fixat med lite grejer på datorn/internet idag, lite viktiga saker. Lagt in om mer föräldradagar på försäkringskassan, ansökt till CSN om pengar dock endast bidraget och kollat upp de kurserna som jag ska läsa undet våren. Det kommer väl alla gånger lösa sig, men det känns lite bittert att man har så himla dåligt om pengar och att det ska drabba barnen genom att man kan vara hemma kortare tid med dem. Jag hoppas att genom att jobba lite extra ska det dryga ut sig och att man ska kunna minska på dagarna så småning om.

Det kommer bli ett bra år det här, vi kommer reda ut saker och ting ordentligt och komma på fötter igen. I natt sker en mycket stor grej för mig - jag får mitt älskade körkort tillbaka och kan köra bil igen. Det kommer bli underbart att kunna ta sig fram vart man vill utan att bli körd/behöva bli skjutsad. Det är endast 3 timmar kvar, sen är det helt i sin ordning att sitta bakom ratten!

Nu ska jag avnjuta en film, käka lite för magen kurrar duktigt och njuta av att i fortättningen skriva 2010!

The End for 2009, Let's Start 2010!


RSS 2.0