freni

Ibland blir det en sån där dag som går i sockertecknet samt fixardag.
Jag har slarvar ENORMT med maten idag, ingen koll alls på vad och när den intagit, men jag känner det kan få bli så ibland när man är duktig på andra sätt.
Jag har effektiviserat mig genom att ständigt vara på gång med tvättandet, städandet, plockandet, dammandet, röjandet. Utöver denna städfreni som uppståt har jag också fått ett näst intill maniskt behov av att träna med vikter. Herre min tid så roligt att bygga lite muskler. Det finns en risk för att Arnold S ligger illa till... Eller?
Roligt, spännande och tungt är vad det är med styrketräning. Man bränner kalorier dygnet runt om man har mer muskler. Det är väldigt, väldigt bra för en sån som mig som har dryga 4 kilo kvar till mål. Som jag längtar!! Men jag slarvar och kunde nog gott varit i mål nu om jag ansträngt mig. Jag har kanske inte direkt lidit av dietfreni.
Nu kommer det en svår tid. En tid med pepparkakor, kola, lussebullar, must och massa annat gott. Jag är kanske inte så supersvag för det nämnda inna, min störrsta svaghet är all mat, köttbullar, kroppkakor, Janssons, sill och lax samt allt annat. Jag kan äta som en hel arme, vilket betyder att efter jul har jag MASSA att jobba på.
I jul ska jag och min själ ha frid. Jag ska ha semester i 3 VECKOR och jag ska bara träna roliga grejer för min egen del. Inget instruerande, inget jobbande, inget grejande. BARA VILA! Det kommer bli helt amazing! Som jag längtar, endast tre veckor kvar av simskolan, pass och kvällsjobbande. Sen jul, nyår, trettonhelg, mat, ledigt, barnmys, pulka, skridsko åh NJUTA!
Jag ska ha hälsofreni för kropp och själ!
See ya babes!

underbaraste

En underbar helg!
Efterlängtat!
Superskön!
En verkligt må-bra-känsla har infunnit sig i kroppen!
En ganska arbetsam och stressig fredag som slutade i sömn på tåg mot Aneby, av avslutades med en smaskig kycklingsallad i köket hos min bästa lilla Helena.
Lördagen - hård träning med BodyStep och BodyPump! En mindre bekväm tågresa hem efterföljande snöstormspromenad och hämtning av barn i ett strömlöst Gårdby, Öland.
Film i soffan svalutade dagen.
Söndag - mysfrukost, busbad i Äventyrsbadet, IKEAlunch, CityGrossShopping, AdvetsStädning/Pyntning, SöndagsMiddag med STEK a la Nisse tillsammans med fina vänner.
Nu avnjuter jag lite glögg i soffan, "pratar"skit över nätet med en god vän.

Livet kan knappast bli mycket bättre!


hujedamej

Full fart innan klockan hunnit blir 6 åh tempot måste hålla fram tills 14. Sen bär det av mot lite mys i Aneby och imorgon väntar det kvartaler.
Kroppen känns en msula öm efter gårdagens BodyPump, men det gör gott i själen!
Stora kramar på Er!

vitaste vit gör själ och hjärta varmt

Älskade sonen rusar in till mig åh skriker upphetsat: "Mamma, det är snö! Jag ser att det är snö, jag kan åka skidor mamma. Mamma, det är snö, SNÖ!"
Att jag svara med Mmmm är odugligt åh han drar mig i armen frenetiskt.
-Kom mamma, du måste se. DET ÄR SNÖ!
En genomträngade blick från honom får mig att ta mig ur sängen och vi står i tv-rummet och ser ut på snön som virvlar runt på gården. Fantastiskt vacker, pudrigt, mjukt och mysigt.
Raggsockar på, lite mysfrukost med ungarna och MASSA kläder på för att bege oss mot dagis.
Lilla dottern ser på snön med skeptisk blick då ytterdörren öppnar sig. Försiktiga steg ut på terassen och pladask på magen med efterföljande ilvrål. Nä, snö gillade hon inte än. Armarna sträcks mot mig och jag får bära henne mot bilen. Sonen ser ut som en snögubbe då han slängt sig på gräsmattan och rulla runt.
Innan 9 på morgon har vi gjort oss bekanta med snöyran. Jag inser att jag behöver ett par nya vinterskor annars kommer det bli en ilsket kall vinter som följer. Åh om jag tar mig till Aneby/Jönköping på fredag behöver jag nog verkligen vinteranpassade skor för där har de snö som heter duga.

Pulsandet i snö är verkligen alternativ träning. Jag sitter i mitt kök och lyssnar på en aerobicskiva för att göra lite kul till kvällens BASpass. Lite 70-tals moves, men musiken är inte så super. Nåja, det ordnar sig alltid :-)
Igår var det lite styrketräning - axlar och bröst på gymmet. Mot all förmodan kul dock är jag svag som en liten... Hmm... Ja, svag var det. Sen körde jag BodyStep-pass på kvällen - jobbigt och inte lika motiverad som vanligt. Jag hoppas det ska vända tills det är dax för kvartalerna i helgen, eller så vänder det då.

Psyket har fått sig en rejäl törn denna månaden som varit. Jag har bestämt mig för att stå på egna ben, jobba hårdare än någonsin mot mina mål. Inte kommer det trilla framgångar i huvudet på mig? En underbar vän till mig peppade mig med så fina ord igår kväll, åh jag tänker våga. Om man inte hoppar kan man ju inte trilla! Att ta sig ur onda cirklar är svårt, åh ofta känns det som om att det behöver bara bli lite för mycket i den ena vågskålen så faller man direkt mot botten och allt rasar. Fina vänner puttar så hårt dem orkar åh visst finns det ljus i tunneln. Jag har hittat tillbaka till kärnan och ska jobba mig upp igen. Att ställa livet på sin spets och verkligen granska vad man håller på med är nyttigt. Ifrågasättande utifrån ska ge driv, inte dra ner. Styrkan att hitta tillbaka måste komma innifrån. Med lite vacker, vit snö runt omkring, positiva påhejningar på älskade vänner och familj, inre stålsättning bygger framtidstro och hopp.

Ha en underbar dag! Sänd ett leende utåt så skall du mottaga tusenfaldigt :-)

varierande träning

Jag må vara en smula galen, men dock inte helt ifrån vettet. Idag öser det ner från den gråmulna himlen och min tilltänkta löprunda blev inställd. Istället tar jag tag i alternativ träning. Mest är det hjärnan som får jobba då man skriver simlärartenta och städar. Det är nyttigt att ge hjärnan lite att arbeta med. Jag ger alternativ träning ganska högt betyg och vet att kroppen ska få sin dos öven denna veckan.

Varierad träning gör också att motivatione ökar inför nästa lite hårdare pass. Imorgon tänker jag dynga skiten ut min kära steppare - you just waith and see!

Till helgen blir det en tripp till Jönköping för fika med den bästaste, sötaste Helena och mysa med hennes små prinsar. Vi ses allt för sällan, trotts att Jönköping/Aneby inte är så väldigt långt borta. Jag hoppas få en smygtitta på hennes lillasysters nyrenoverade hus åh på lördagen ska vi avnjuta maxad träning i form av kvartalsutbildningar i BodyPump och BodyStep, kanske avslutar jag dagen med BodyBalance - återstår att se!

Jag ska fortsätta med mina små projekt. En smula irriterad är jag över att sonen ytterbyxor är borta sedan förra veckan. Jag funderar på hur svårt det kan vara att hålla ordning på grejerna - men åh andra sidan hur svårt är det att komma iväg och träna?

oj oj oj

Skönt ont i kroppen från gårdagens BodyPump.
Matt i fötterna och trött i huvudet efter dagens jobbande.
Soffan är mjuk, filten varm, chokladen mumsig och kudden ropar mitt namn.
Världens bästa lördag, bara mannen varit hemma också!

rening

Lite avbloggning, städning, pratande har gjort mig lugnare, tryggare och framför allt mer glad. Kännde jag kunde le mot Viggo ordentligt när han kom hem från innebandyn med sin pappa ikväll och att vi myste på riktigt i soffan innan han somnade. Så skönt att känna sig närvarande igen. Att vara glad och se ett ljus i tunneln.

Det är ett angenämt bekymmer att dela bekymmer med någon man håller varmt i sitt hjärta, den man älskar eller dem bästaste vännerna. Åh jag ska ta hand om dem, för det är detta som gör livet värt att leva!

deppbloggare

Innan jag började blogga läste jag på en massa olika bloggar. En blogg jag hittade som skrivs av en ung kille fick mig att börja gråta. Vilken deppblogg, vilka tankar som cirkulerar i hans huvud. Jag har glömt hur j-la jobbigt det var att vara tonåring. Jag har glömt hur oförstådd man kände sig, hur helvetiskt livet var mot alla tankar som kretsade i huvudet. Jag har blivit vuxen och glömt bort mig själv på vägen.

Deppig är ett ord vi använder oss av lite sådär. Man ser nästan ner på någon som svarar att man känner sig deppig. Inte en enda människa bryr sig om att fråga varför, man är rädd att bli nerdragen på köpet.

I tonåren tror jag man är deppig mest hela tiden. Konstant livuppebådande medel krävs i form av bekräftelse från vänner och bekanta. Som förälder till ett tonårsbarn tycker man beteendet är barnsligt, obefogat och att deras barn har blivit oberäknerliga. Jag har funderat på dem där stackars tonåringarn. Kan det inte vara så enkelt att man är mitt uppe i sin hitta-sig-jälv-fas. Att man behöver vara oberäknerlig och egoistisk, arg, gråtig och deppig för all del? Kan det inte vara en sund reaktion på att man närmar sig det vuxna livet, att man ser slutet på mamma och pappas ständiga hjälp?

Jag är deppig. Trött, ledsen, vill gärna tänka egoistiskt, handla egosistiskt, vara en smula oberäknerlig, arg i sinne och själ, gråtig... Jag är mitt i en hitta-mig-själv-fas, jag är faan snart 30 åh krisar... Eller? Nä, jag är nog en vuxen och mycket upprörd människa... Eller är jag en förvuxen tonåring?

Jag funderara på varför det måste bli såhär. Varför man inte kan få vara glad, lycklig och må bra. Varför i hela världen ska livet komma mellan som en virvelvind? Jag hade det ganska bra nyss. Typ som en prinsessa har det. Jag har genom ett trollslag förvandlats till en monsterhäxa.

Liver är oberäknerligt, det är liksom inte vad man har som räknas utan vad man gör med det åh jag kan inte direkt skryta med att jag har förvaltat min egendom särskilt väl. Jag måste vända på skeppet, få ut alla segel och hitta vind. Man kan bara inte ha det på detta sättet. Otaliga timmar av grubblande, gråtande och tyck-synd-om-mig samtal.

Att man har vänner kvar när man beter sig på detta sätte. Dem är guld, i ur och skur åh jag är så tacksam.
Det vänder säger dem, det vänder...
Men när frågar jag envist...
Snart, håll ut!
Nu förstå jag...
Det vänder, sakta men säkert ska jag få den stora rumpan ur vagnen och puta fart uppför backen.
Hemligheten?
Positivt tänkande och en liten, liten present i form av ett par beiga jenas/byxor.
Deppblogg? Håll ut vänner, det kommer... Dryga månaden kvar till jul åh det kanske inte blir summa -10 kg, men summa -8 kg ska gå. Jag laddar om mina batterier och tittar framåt, letar lite, gräver djupare åh snart ska ni få se på faan! Inge mer depp - bara träning, focus, mat, barn och renovering av huset!!!

...

Återkommer till att det är mupp-tider tillfälligtvis och jag är vissen som en sommarblomma. Energi = 0! Motivationen likaså. Ibland är man dömd till mängder med uppförsbackar. Dock överlevnadsbara...

imorgon jag ska:

  1. gå till en fotbutik och göra avtrycka? till ett par egna anpassade fina sulor till skorna.
  2. fila, olja och måla mina naglar
  3. slänga en massa gamla träningskläder!
  4. äta hälsosam lunch med någon som vill...
  5. försöka få tag på det nya aerobicpasset och skriva ner blocken, beställa någon hip 70-tals musik
  6. knåpa ihop ett step-pass med 3-4 block

cirklar

Onda som goda cirklar, kommar man ur dem är det ett ett väldans jobb att hitta rätt spår igen. Är inte riktigt på banan. Skulle gärna bädda ner mig i sängen, sova ett par timmar för att sen laga lunch, hämta barnen och bara vara. Nu är inte läget så, det är 2,5 timme tills det är dax att jobba och jag borde nog vara lite mer engagerad... Jag jobbar på det. Sanning! Motivationen tryter och jag är i helt fel cirkel och snurra, men vart det lider kommer jag upp och på fötterna.

cykelträning

Jag har cyklat idag, det är träning ska ni vet. jag har två kidz om ni mot all förmodan har missat det åh den ena väger in på dryga 16,5 kg. Den andra vägde sist vi kollade 10,5 kg. Sammanlagtt blir detta 27 kg barn i livlig form med massa olika invändningar mot det mesta.

Dessa två guldgryn placerade jag i vår fina och ännu inte allt för använda cykelkärra och tog en tur med till en bekant. På vägen hem cyklade vi en "liten" omväg och tittade på vattnet. Kan tyckas mysigt, men 27 kg hängandes efter är MYCKET och jag gillar inte ens att cykla normalt. Svettigt och konstigt, men en smula puls ändes och lite öm i baken blev jag - NICE och får duga som dagens träning.


den vita springaren

mår efter omstädigheterna mycket bra. Tänspolen är nu bytt och enligt den gode reparatören hade det inte varit farligt att köra hem från Stockholm, men hur ska tre vackra tjejer veta det? Hur byter man en tändspole? Hur ser den ut framför allt? Jag kan en hel del om bilar, men gränser är nådd vid tändspole... Ett tändstift vet jag... Olja och filter kan jag... Tanka är en piss i havet, också fylla på spolarvätska. Däckbyte, tvätta bilen, lägga om däck på en fälg, byta torkarblad, kolla fjädrarna... Hmm, en smula vet jag men dem där andra grejerna som oljepump, tändspole och allt vad det kan vara ska ju liksom bara vara där och fungera. I detta läget är min stora fråga - VARFÖR GICK TÄNDSPOLEN SÖNDER I FREDAGS?

oddset...

Vad är oddset för att en hyfsat välplanerad liten träningstuné ska sluta i ett större projekt för en halv släkt? I mina fall är dem ganska stora!

I fredags 13.30 startade en Toyota Corolla sin färd de 45 miln norrut mot den stora staden med de många ljusen. Tre vackra, begåvade och fnittriga brudar placerade sina välsvarvade rumpor på bilens mjuka sitsar och skvallrade loss. Fantastiskt smidigt hela vägen trotts mindre lyckade försök till vägval, ett par olagliga trafikförseelser samt det påfallande höstmörkret som gjorde passagerarna lite slitna.

Väl anländna till ljuva Stockholm och den annars sommarvackra skärgårdsidyllen Vaxholm började ett mindre krången. Vår kära Toyota C. hackade, hostade och lukta plötsligt bränd olja - vad gör man? I hopp om att det var endast vila vår kära vita springare behövde, parkerades denne för natten och sömnen infan sig snabbt då huvudet fick kontakt med kudden.

En smula dystert höstväder möter de pigga, träningssugna pinglorna lördagsmorgonen och en känsla av stort olust gnolade i magen hos mig vid tanken på vår vita springare. Frukost, piffande, ihop-packning, hejdå-kramar och iväg mot AlltFörHälsa-mässan och Best Of The Best-convention... Men vet Ni?! Bilen hackar, hostar och mår inte alls bra. Lampor lyser i bilen och mitt hjärta rusar. What! Telefonsamtal till diverse människor klocka 7 på en lördagsmorgon för att diagnostisera vår trogna vän. Ingen vet vad som kan vara fel och sannorlikheten för att vi ska kunna lösa problemet själva verkar mindre troligt.

Resan mot Älvsjö är fylld med traffikarbeten, oljelukt, telefonsamtal, darrningar, desperation och ångest. Väl framme, 130kr fattigare på parkeringsavgift och stressade till tänderna ligger tårarna inte långt borta. Vad är oddset för att man ska lyckat ta hel j-la fel bil?

Parkerad och sliten står vår kära springare utanför Älvsjös Östra Entre hela lördagen och framåt skymmningen dyker det upp en snygg, piffig, stark Volvo XC90 (tror jag är rätt iaf.) med plats på ett släpp för den tapprta, vita springaren. Tränings-tjejerna pustar ut i Volvons skinnstolar och slappnar av. Det kan liksom bli lite väl mycket spänningar på en dag, åh vad är oddset för att detta händer i verkligheten?

tack o hej

Nu är det duschning och sovning på schemat. Jag är helt slut i kropp och knopp! Det är möte på jobbet, så kidzen ska på dagis... Sen ska jag på en lite tur till Stockholm med godaste Mija och Emelie för att träna på The Best Of The Best samt besöka Allt för Hälsa-mässan. URKUL! Åh en perfekt avslutning på en ganska trist vecka, kan ju inte bli dåligt oavsett vad som händer.

Nya skor blir det, kanske något fint att ha på sig, lite smaskigt att äta. Jag längtar så jag håller på att bli tokig! Men först kära vänner ska jag tacka för mig och SOVA!

restarter

Med buller åh bång rivstartade jag torsdagen med att röja av gymmet, duscha och piffa till mig, köra lite uppföljningar på gymmet, VWO-pass inna lunch, luncha med en jobbarkompis oc prata med mannen, urgulliga damer på provträning. En av dem var till och med rädd för maskinerna för de såg otäcka ut - världens sötaste kruttant!

Springa till bilen, dagis och hämta, pizza, tvättmaskin och däckbyte. Ladda om för kvällens VWO och om jag hinner packa lite gejer inför morgondagens lilla resa till Stockholm.

Jag ska försöka somna innan 22 ikväll, jag är helt färdig. Psykiskt utmattad, lite smått ledsen och känner att lite kul träning ihop med taggade människor är vad jag kan behöva. En fin Goodi-bag hoppas jag på åh supernice skor.
Imorogn måste jag hinna med att ringa 5 olika samtal med. Stressad? Nä, hur kan man tänkas vara det med två guldklimpar, älskad man, slitigt jobb, tusen pass att träna in, vänner att mysa med, vänner att hinna ringa... Livet är fantastiskt underbart och bjuder verkligen till utmaningar. Jag är förvånad hur mycket man pallar, åh ska försöka att göra verklighet att av njuta mer av livet 2011.

Puss, kanske hörs vi innan dagen är till enda... Jag får bara inte glömma betälla proteinpulver av Stefan med... Faan, hur ska man hinna!?

ut och in på mig själv

Jag känner mig en smula trött på mig själv denna kväll. Jag skulle behöva ett slag i huvudet för att sluta älta grejer. Imorgon ska bli ett försök till att ta tag i detta, jag ska bara vara mig själv, göra precis det som jag är bäst på och inget annat.

Ibland, eller ganska ofta tror jag att man vänder ut och in på sig själv när det egentligen inte är endast den enskilda individens orsak till att det blir fel. Jag är bra på att ta på mig lite för mycket grejer. Jag verkar nog tuff och med attityd, men är en smula för vek när det kommer till krita. Synd, för egenskapen som att finna sig i en situation vore toppen när man har min glappa mun.

Jag är nu färdig med att vända ut och in på mig själv för denna veckan. Nästa vecka ska jag träna på riktigt istället för att hitta på träning i form av ordbajseri. Det verkar ju mer vettigt! Jag ska imorgon ge er något kul att läsa, istället för en massa opeppande dravell om mitt halvt om halvt röriga liv. För det händer faktiskt en del roliga grejer hos oss med :-)

Imorgon kör jag flertalet uppföljningar på mina kunder. Därefter VWO, lite lunch, uppföljning, hämta barn, leka, mellis, leka, VWO och sova... Tuff dag, dock positivt att jobba igen!


underhållning

Jag ska idag göra lite underhållning av min arma, febriga kropp vilken säger ifrån då jag för dryga timmen sedan lämnade ina guldklimpar på dagis och promenreade hem. Hjärtat rusar iväg och just i detta nu känner jag mig lite yr. Det är nog bäst jag försöker sova en stund, kanske kan man unna sig en varm dusch och lite mjukgörande lotion... Något gott att äta, varm thé, film och filt får vara dem stora planerna.

Jag tror på att lyssna på kroppen, då mår man bäst. Jag läste en artikel om Annika Jankell igår och det fick mig att fundera på hur man lever sitt liv. Man måste hitta sin väg i livet, sin tro och sina värderingar och på något sätt bygga upp sig innifrån. Annika Jankell lever ett liv som för mig känns som en fot i var land av ytterligheterna, men hon har balans. Det bli lagom dos av allt. Sverige är ju ett lagomland, kliver man utanför ramarna hamnar man i blåsvädret. I hälsans land finns det inga ramar förutom dina egna. Ibland kan det vara nyttigt att kliva utanför sina ramar och se på sitt verk. Att utvärdera sitt liv och hitta nya vägar för att komma vidare.

Jag ska leta fokus inåt, hitta tillbaka till mig själv och ser vart vi är på väg. Hur hittar man balans? Känns som en stor fråga, övergripande om livet. Jag ska börja med underhåll av mig själv och jobba bort den onda klumpen i magen.

uppåt

Idag ska bli en bra dag. Jag jobbar på det. Trycker i mig lite panodil och går iväg emd barnen til dagis. Håret på ända och huvudet på en annan planet, men sovit har jag. Jag somnade på under 5 minuter igår kväll och visste inte vad klockan var när jag vaknade till imorse av att Noomi gnällde på sitt rum.

Jag tänker bli frisk under dagen, jag tänker röja upp den sista tvätten och jag tänker börja skriva på min simlärartenta. Först sk jag få kidzen att bli lite uppåt. Det bråkas som vanligt, men jag antar att det är syskonkärlek...

Under dagen hoppas jag på ett telefonsamtal. När jag borstade tänderna för 30 minuter sedan funderade jag på om det kunde komma något positivt ur det åh det är klart det skulle kunna. Det vore ju fantastiskt roligt, men föga troligt. Man säger ju att hoppet är det sista som lämnar människan...

Jag ska försöka samla mig med min kalender, se över kommande veckor. Konstigt att man ska vara så upptagen när man är tvåbarnsförälder, men upptagen är ordet. Virrig blir man åh särskilt stresstålig vill jag inte påstå att jag är, men man överlever.

Nu ska vi påbörja fas tre av morgonbestyren - PÅKLÄDNINGEN! Jo, dem ska vara p dagis om en timme, men vi ska gå till dagis idag och jag mår ju inget vidare så då tar det en stund. Sen går inte min treåring särskilt fort nu för tiden. Det ska lekas, plockas pinnar och styras. Samt att klä på mina små troll tar sin lilla tid.

På återseende med, då med en förhoppningar om UPPLYFTADE rapportering :-)

re-start

Hur ofta saknar inte ni en omstart eller en back på allt ni gör/gjort? Jag brukar gör en del lite mer spontana saker, mest för att vara snäll och allt som ofta tjänar jag inte en spänn på det. Jag bara gillar att vara en sysst kompis åh tänker att någon gång kommer det igen. Det är väl så världen fungerar, tjänster och gentjänster?

Ikväll har jag en smula ont i magen över något som jag faktiskt inte kan göra något åt nu. Jag kan inte backa bandet, utan får stå med brallerna nera och ta smisk... Jag förbereder mig mentalt på värsta möjliga. Kan tänka mig vad utlåtandet blir. Märkligt det där, endel får göra som dem vill och konsekvenserna eller efterföljderna finns inte. Jag kan ärligt säga att det har aldrig funnit i min värld att denna LILLA grej skulle skapa ett sånt rabalder. Tänk så spännande att vara på kurs en vecka, sen händer detta. Ja jösses, då har man väldigt mycket för lite att göra. Kul att man kan sysselsätta någon.

Min ståndpunk är och kommer förbli att har man något på hjärtat släpper man på ventilen genast, man går inte runt och väntar eller lägger små kryptiska undermeningar i saker och ting. Jag kan bara tänka mig hur resonamanget har gått och syndabock kommer jag defintivt att utålas som. Det är lika bra att måla faan på väggen, då kanske det bara blir lite mörka moln på himlen... Imorgon får jag hoppas detta är ur världen, jag hatar att ha ont i magen över saker jag inte kan reda upp genast. Fy bubblan!

Nu är det dax för en panodil, kudden och hoppas att det blir en lugn natt med god sömn.


hur lyckas man?

Vet inte hur det kommer sig att jag är helt färdig när jag sovit ganska länge och tagit det lugntt hela fm... Tystnaden är fantastisk nu när barnen befinner sig på dagis och jag slappar hemma en stund innan det är dax för lunch med maken och sen jobb. Sugen? Nä, inte så mycket, men jag gissar på att kvällen går skitsnabbt och att jag imorgon kommer kunna vila ut då kidsen spenderar fm i skogen på dagis.
Jag måste under kvällen hinna med att ordna en att-göra-lista... Fast jag vet inte om jag har lust med det. Jag hade tänkt mig att det skulle vara positivt att vara på kurs och en hel helg hemma, men nu villjag liksom ingenting. Sova är vad som önskas!
Vet inte hur man lyckas med att vara helt färdig av ingenting, men det är jag idag. Jag gnäller som bara den, men om en timme är humöret på topp. Så jag gräver ner mig i lite tvätt, tänker på BS-passet som ska köras ikväll åh passar på att njuter av att vara ensam med huset.
Puss och ha en supertrevlig lunch. Ikväll vet jag en hustru, mamma, instruktör, simlärare mm. som svimmar i sängen av trötthet.

ett utkast...

Heter det kanske outcast på engelska?

Nåja, jag har i alla fall det liggande. Det har rubrik döden... Lite oväntat!? Eller, nä det tror jag inte. Nu har allahelgon passerat och det känns lite passe att skriva klart det. Vi får se... Jag har en del funderingar kring ämnet, men det har jag åh andra sidan om det mesta. Just nu cirkulerar det funderingar på hurvidare vi skulle kunna ordna snöflingor i dryga 50cm i diameter på bästa sätt. Jag är ju inte den som är den, lite pyssel har manju aldrig dött av. En tunn plywood, sticksåg och lite j-la annama (lägg till sandpapper, färg och flitens lampa). Jag ska leta efter en relativt enkel bild på snöflingor under kvällen åh se om det kan vara möjligt att arrangera dessa för dekoration.

Jag mottager gärna förslag på nice dekorationer som går att använda på bord. Kul servettvikningar och sånt gör ju livet lite extra piffigt. Jag ska lura lite på vart smärtgränsen för en partbiljett ligger. Jag tänker, får man mat, dricka i mängder, service, live-musik, trevlig miljö och röj tills man ligger stupad, lite kul lekar, nya bekanskaper och en danskurs - säg är inte det värt en spänn eller två?

Nä, nu är det dax för tacopaj, mys och hjärnarbete!

laddar om!

Jag laddar om för ny veckan med massa roligt att göra. Jag ska försöka ta tag i lite grejer i taget så jag inte behöver stressa ihjäl mig. Min kanska störrsta last i livet är att jag tar på mig för mycket gejer hela tiden. Det blir ju inte alltid så bra kan man säga. Gårdagen fick sig en törn av stress även den, dock kan man inte mer än vara människa och glömma saker.

Idag blir det en liten, liten "att-göra"-lista där barnen står överst på listan.
1. Ringa Atelje Sofi om bilderna vi ska beställa
2. Fixa med försäkringskassa (VAB på Noomi)
3. Sprayfärg för att fixa ramarna
4. Tvätta och plocka in tvätt
5. Träna...

Bra dag idag har vi hopp om!


hjälpreda...

Dagen till ära har jag två små hjälpredor som gör sitt bästa med hushållets uppgifter... Jag blir TRÖTT på skrikandet, bråkandet och stökandet så jag försöker engagera oss i att städa. Det går j-ligt dåligt och det är kaos i huset - värre än vanligt! Skrikande, gråtande och ilska, trötta barn. Jag HATAR att försöka hålla ordning i huset samtidigt som jag ska underhålla barnen. Dem är trötta och jag är irriterad... Inte den bästa kombon.

Jag har fyllt en ULLAREDSPÅSE med skit i köket, jag har städat ugnen, byt en massa blöjor, försökt städa i köket... Nä, jag vill ha en städerska! Det finns en del grejer jag avskyr och en av dem är oordning. Nu kunde man ju tycka att man får vänja sig vid det då man har barn, men nej! Jag accepterar inte det. Varför i hela fridens namn skulle huset se ut som ett j-la vrak bara för att man har två barn? Vissa saker är okej, lite leksaker överallt och snor och kladd. Sånt kan man leva med, men att aldrig hinna med att städa ordentligt i lådor och skåp. Att aldrig hinna med att bli klar med alla miljoner projekt man har. Det är SÅ tråkigt och frustrerad är ordet för hur jag känner.

Nu ger jag upp, det blir städerska vare sig familjen vill det eller inte! Hur ska man annars hinna med att leka, träna och göra roliga saker?


Det kommer över mig...

Träningslusten riktigt suger sitt grepp om min arma förvirrade sönderammade hjärna. I detta nu finns det till och med en längtan efter att ut och springa... Jo, jag vet, helt MÄRKLIGT! Jag laddar om inom mig för att ta mig mot mina mål. Jag ska focusera, skapa en realistisk målbild och dedikera min tid till träning i svettets namn.

Fettförbränning!
Proteiner!
Sömn!
Motivation!

4 starka ledord som grepar om mitt liv fram till nästa viloperiod över jul. Jag har 5 kg kvar till mål. Åh trodde du jag var klar då? Nä, då är det fettprocent som räknas, muskelmassa, styrka i axlar, bröst, rygg med mera. Det finns att jobba på åh underbart är väl det.

Vägen till att vara färdig är oändlig men fantastiskt rolig när an har motiverade och engagerade människor runt sig. Jag ska satsa - FatMama goes Fit! åh om 2010 har varit fantastiskt ska Ni se vad 2011 gör med livet :-)

vi tar lördag...

Jag är helt slut efter veckan utbildning vilken jag ska återkomma till lite senare. Jag har fått feber av för lite sovande och för mycket badande... Eller bara av för lite sömn!

Vi ska försöka få till röning i hemmet, handla en säng till sonen på IKEA så dottern får sig en egen säng. Då kan vi slippa gå upp och hämta henne hela tiden för att hon vill upp och leka. Verkar smidigare... Vi får väl se. Jag är i af. trött på spjälsängen, hon är ju faktiskt ingen bebis längre.

Vi laddar med mysig familjefrukost så får vi se hur länge dagens panodil räcker för att hålla mig på humör. Då får man helt enkelt ladda om.

Åh på tal om att ladda om, jag har gjort en mindre viktuppgång och jag kan inte skryta med att det är musklet... Åh nej, jag har inte fått i mig så mycket skräp på länge som denna veckan. Men jag tar nu nya tag, minskar ner antalet kalorier min kropp får i sig och ökar på träningen igen. Det går ju att få rättsida på allt, bara man är frisk,motiverad och engagerad.

Feberlördag är det!

en fantastiskt mysig onsdag

Vi fick sluta lite tidigare idag på simlärarkursen och satte av hemåt med glada miner. Igår blev vi fast i en bilkö en lite längre stund, så att få komma hem till kidzen idag var toppen.

En mysigt liten middag och lite prataden, kramande och gosande sen åkte barnen till sin farmor och farfar eftersom vi jobbar så mycket imorgon. Min gosiga Mija kom hem till mig efter hon slutat jobbet så idag har vi gått igenom mer eller mindre halva livet. Hur gott som helst för stjälen att dricka lite thé och ha en tjejkväll med lite tv, massa tittande på fina kläningar och babbel om killar - PERFEKT!

Imorgon ska jag ta på mig min kreativa ådra och göra en perfekt lektionsplanering tillsammans med min kollega. Vi har dryga 3 timmar på oss att få ihop något utöver det vanliga. Jag ska leta bland mina lekpapper åh kanske hittar jag något riktigt superkul... Simskola är simskola och det är ju möjligt att göra hur mycket skojigt som helst.

Eftersom det fortfarande är snorigt blir det en lugn vecka för mig. Under helgen ska jag ldda på med lite ny energi. Sova är en strategi vilket jag känner passar mig och min kropp perfekt. Det samma ska jag göra nu. God natt kära vänner!!

simlärare var det ja!

Denna veckan ägnar jag åt att bli simlärare, åh inte på egen hand utan med 6 stycken jätte roliga och trevliga människor. Till Emmaboda ska jag åka varje dag och träna på det ena ooch det andra. Tyvärr säger mina öron stopp för att dyka, det går ruskigt dåligt. Jag är helt ärligt besviken över det, men tänker att det kommer bli roligt att lära sig alla dem andra grejerna.

Just i detta nu gör det ont i öronen/halsen så jags ka försöka lägga upp fötterna i soffan och vila mig ordentligt. Först ska dock alla grejer plockas upp och väskan packas om inför en härlig fortsättning imorgon. Jag känner mig redan enormt inspirerad till att köra simskolor, dock finns det tusen frågor att ställa åh massa information att ta in.
Träning verkar det inte bli gott om direkt. Mina öron spränger och huvuder likaså. Vila ligger HÖGT på listan av aktiviteter för trötta och slitna mammor. En kopp thé och en liten bit choklad sen blir det kudden i högsta hugg.

Sov gott kära vänner!

RSS 2.0