oddset...

Vad är oddset för att en hyfsat välplanerad liten träningstuné ska sluta i ett större projekt för en halv släkt? I mina fall är dem ganska stora!

I fredags 13.30 startade en Toyota Corolla sin färd de 45 miln norrut mot den stora staden med de många ljusen. Tre vackra, begåvade och fnittriga brudar placerade sina välsvarvade rumpor på bilens mjuka sitsar och skvallrade loss. Fantastiskt smidigt hela vägen trotts mindre lyckade försök till vägval, ett par olagliga trafikförseelser samt det påfallande höstmörkret som gjorde passagerarna lite slitna.

Väl anländna till ljuva Stockholm och den annars sommarvackra skärgårdsidyllen Vaxholm började ett mindre krången. Vår kära Toyota C. hackade, hostade och lukta plötsligt bränd olja - vad gör man? I hopp om att det var endast vila vår kära vita springare behövde, parkerades denne för natten och sömnen infan sig snabbt då huvudet fick kontakt med kudden.

En smula dystert höstväder möter de pigga, träningssugna pinglorna lördagsmorgonen och en känsla av stort olust gnolade i magen hos mig vid tanken på vår vita springare. Frukost, piffande, ihop-packning, hejdå-kramar och iväg mot AlltFörHälsa-mässan och Best Of The Best-convention... Men vet Ni?! Bilen hackar, hostar och mår inte alls bra. Lampor lyser i bilen och mitt hjärta rusar. What! Telefonsamtal till diverse människor klocka 7 på en lördagsmorgon för att diagnostisera vår trogna vän. Ingen vet vad som kan vara fel och sannorlikheten för att vi ska kunna lösa problemet själva verkar mindre troligt.

Resan mot Älvsjö är fylld med traffikarbeten, oljelukt, telefonsamtal, darrningar, desperation och ångest. Väl framme, 130kr fattigare på parkeringsavgift och stressade till tänderna ligger tårarna inte långt borta. Vad är oddset för att man ska lyckat ta hel j-la fel bil?

Parkerad och sliten står vår kära springare utanför Älvsjös Östra Entre hela lördagen och framåt skymmningen dyker det upp en snygg, piffig, stark Volvo XC90 (tror jag är rätt iaf.) med plats på ett släpp för den tapprta, vita springaren. Tränings-tjejerna pustar ut i Volvons skinnstolar och slappnar av. Det kan liksom bli lite väl mycket spänningar på en dag, åh vad är oddset för att detta händer i verkligheten?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0