Chili- och räkpaj

Chili- och räkpaj

Ingredienser

4-6 port

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:
3 ägg
250 g cottage cheese, KESO® chili
200 g skalade räkor
2 dl riven lagrad ost

Gör så här

Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min. Vispa upp äggen och blanda med cottage cheese, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i ca 25 min tills den har stelnat.


Småtips!
Jag brukar inte hinna vila min deg, och det går faktiskt jätte bra ändå :-)
Lägg i lite mer räkor - öka proteinet :-) Eller blanda lite olika skaldjur i - väldigt gott det med!
Vi köper ofta VANLIG keso och kryddar med SweetChiliSås efter behag då vi har barn, det funkar bra!
Klara jag att göra denna paj, klara alla att göra det.
Nyttigt, super gott och väldigt enkelt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0