Chili- och räkpaj

Ingredienser
4-6 port
Pajdeg:2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning:
3 ägg
250 g cottage cheese, KESO® chili
200 g skalade räkor
2 dl riven lagrad ost
Gör så här
Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min. Vispa upp äggen och blanda med cottage cheese, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i ca 25 min tills den har stelnat.Småtips!
Jag brukar inte hinna vila min deg, och det går faktiskt jätte bra ändå :-)
Lägg i lite mer räkor - öka proteinet :-) Eller blanda lite olika skaldjur i - väldigt gott det med!
Vi köper ofta VANLIG keso och kryddar med SweetChiliSås efter behag då vi har barn, det funkar bra!
Klara jag att göra denna paj, klara alla att göra det.
Nyttigt, super gott och väldigt enkelt!
Kommentarer
Trackback